ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  spor  ataturk ve galatasaray

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

since1453
since1453
İstanbul Türk İzcileri Ocağı Riyaseti'ne, Vatana yüksek seciyeli ve metin ruhlu gençler yetiştirmesini temenni eylediğim İstanbul İzciler Ocağı'nın Başbuğluk teklifini büyük hıss-i iftiharla kabul ediyorum.Genç arkadaşlarıma teşekkür ve selamlarımın tebliğini rica ederim efendim."

Türkiye Büyük Millet Meclisi Resisi
Başkumandan MUSTAFA KEMAL

Bu telgraftan bir yıl sonra 1923 sonlarında Başbuğları Atatürk'ü Ankara'da görmeye giden İstanbul İzcileri ile ilgili olan anıyı şu belgelerden öğrenmekteyiz:

Spor Alemi Dergisinin 9 Ağustos 1339 (1923) günü yayınlanan 44/106 sayısının 12.sayfasında:

"Yüksek bir tarihe, kıymetli bir varlığa malik olan Galatasaray Keşşaflığı yeniden geniş bir faaliyet sahasına atılmıştır. Yeni teşkilatta Oymak Beyi olan Adnan (Akıska) Bey'e, muavinine ve bilhassa gayyur arkadaşlarına muvaffakiyet temenni ederiz."

Galatasaray Spor Kulübünün 75. yılı için kurulan Komite'nin Başkanı Adnan Akıska ile 1975 yılının başlarında hazırlığına başladığımız Galatasaray Spor Kulübü Tarihi için yaptığımız incelemeler sonucunda yukarıdaki bilgiyi okuduğumuzda, rahmetlinin gözleri dolmuş ve heyecanlanmıştı.

Spor Aleminin bir sonraki 21 Ağustos 1339(1923) günü çıkan 45/107 sayısının kapağındaki resmi ve 4. sayısındaki,derginin sahibi Çelebi Zade Sait Tevfik imzalı 'Şehir keşşaflarının Ankara'ya Seyahatları' başlığı altındaki yazısını bana göstererek şöyle söylemişti:

"O gün hala gözlerimin önündedir.Galatasaray Oymak beyi olarak Atatürk'ün elini öpmemi hiç unutmayacağım. Heyecandan tir tir titriyordum.
- Nasılsın diye sorduğunu ve bir hayal alemi içinde
- Teşekkür ederim Paşam, diye cevaplandırdığımı hatırlıyabiliyorum."

Not: Yukarıdaki bölüm , Haluk San'ın "Belgeleri ile Türk Spor Tarihinde Atatürk" adlı kit
~ 670 gün   mesajın adresini al  

since1453
since1453
İstanbul Türk İzcileri Ocağı Riyaseti'ne, Vatana yüksek seciyeli ve metin ruhlu gençler yetiştirmesini temenni eylediğim İstanbul İzciler Ocağı'nın Başbuğluk teklifini büyük hıss-i iftiharla kabul ediyorum.Genç arkadaşlarıma teşekkür ve selamlarımın tebliğini rica ederim efendim."

beşiktaş
beşiktaş
Necati Karakaya - Atatürk Beşiktaşlı ... kitap okumayı sevenler bunu da okusunlar bi

notyet
notyet
beşiktaşa lafım yok..Adam kaynakla gelio.Kahvehanedeki adamlardan bahsedio..Bence de Atatürk hafif beşiktaşlı gibi ama fenerli hiç deil.

since1453
since1453
abi burada sadece atamızın gs ye bakışından sözediliyor baska takım taraftarı girmesin

notyet
notyet
:))
since1453 demis ki:

abi burada sadece atamızın gs ye bakışından sözediliyor baska takım taraftarı girmesin

patrickim ben:)
patrickim ben:)
ya Atatürk fenerbahçeliydi kaynağım yok nerden bildiğimi de bilmiyorum ama belli bişey değil mi bu? ama yinede kesin konuşmamak lazım ama 100insana sorulsa (tarafsız 100insan) 80inden fazlası fenerbahçeliydi der heralde çünkü fazla yaygın bişey bu.

notyet
notyet
ilk defa senden duyuyorum desem..

'' i l k o ''
'' i l k o ''
Atatürk ün fenerede yazdığı yazılar var g.sarayada fazla abartıp sinirleri germemek lazım

mafia!!
mafia!!
yok sanmıorum gizem yaa,
atatürk te böle bi galatasaraylı durusu var :)
asaleti yeter, galatasaray da oldugu gibi :)

balcı
balcı
Atatürk Dardanelli...valla...

'' i l k o ''
'' i l k o ''
fenerlı olsa ne olur gslı olsa ne olur bu sa.den sonra her zaman bızım ıcın ulu önder gerisi boş

mafia!!
mafia!!
sen kime nie hırs yapıon???

gzm:))))
gzm:))))
ndn bole bişi yapmaya gerek gorduler anlamıorm..kimseyi asagılayıcı konusmadm,kimseye hakaret etmedm...sorun ne ya anlamıorm yani...ndn silinio yazılan seyler

hoşça kalın...
hoşça kalın...
fırata ve tüm fırat gibi düşünenlere...

mafia!! demis ki:

sen kime nie hırs yapıon???

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008