ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > ABD'Lİ KADIN YAZARDAN BATI MEDYASI İTİRAFI

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 12

m r c
m r c
Amerikalı yazar Jennifer Eaton, ''Türkiye hakkında olumlu haber yapan yabancı gazetecilerin görev yeri değiştiriliyor. Olumlu yapılan haberler editörler tarafından kullanılmıyor'' dedi

Muğla'nın Bodrum ilçesine ''Türkçe Sevmek'' adlı kitabın tanıtımı için gelen Amerikalı yazarlar Anastassia M. Ashman ve Jennifer Eaton Gökmen, soruları yanıtladılar.

Jennifer Eaton Gökmen, 12 yıl önce Türkiye'ye yerleştiğini ve Bilgehan Gökmen adlı Türk ile evlendiğini söyledi.

Türkiye'de özellikle İstanbul'da çok sayıda yabancı gazetecinin görev yaptığını belirten Jennifer Eaton Gökmen, bu muhabirlerin Türkiye hakkında olumlu haber yapamadıklarını iddia etti. Jennifer Eaton Gökmen, şöyle konuştu:

''Türkiye hakkında olumlu haber yapan yabancı gazetecilerin görev yeri değiştiriliyor. Olumlu yapılan haberler editörler tarafından kullanılmıyor. Yabancı basın kuruluşunda çalışan muhabirlerin bir kısmının görev yeri bu nedenle değişti. Ancak muhabir ismi vermem doğru olmaz.

Türkiye'ye karşı ön yargı var. Ben arkadaşlarıma Türkiye'nin ne kadar güzel bir yer olduğunu anlattığımda onlar bana 'Sen Türkiye'den biri ile evlendiğin için aşk senin gözünü kör etmiş' diyorlar.''

32 KADININ HİKAYESİ

Ashman ile ''Türkçe Sevmek'' adlı kitabı çıkarttıklarını belirten Eaton Gökmen, ''Kitabımızda 4 kıta ve 7 ülkeden 32 kadının Türkiye'de yaşadığı hikayeler anlatılıyor'' dedi.

Jennifer Eaton Gökmen, 2007'de kitabın ikinci baskısını yapmayı ve belgeselini çekmeyi düşündüklerini de kaydetti.

Eaton Gökmen, kitabın ABD'de Richmond ve Michigan üniversitelerinde ''Çağdaş Türkiye'' adlı derste okutulduğunu belirtti.

Kitabın Amerika ve Kanada'da da basıldığını, şimdiye kadar yaklaşık 11 bin sattığını anlatan Eaton Gökmen, kitabın Türkçe ve İngilizce'den sonra 2007'de İspanyolca ve Almanca'ya da çevrileceğini kaydetti.

Kitapta 1960'tan günümüze kadar olan dönemde Türkiye'de yaşayan yabancı kadınların başından geçen hikayelerin anlatıldığını ifade eden Jennifer Eaton Gökmen, ''Dışişleri Bakanımız Abdullah Gül'e de bir kitap gönderdik. Kendisi kitabı okumuş ve beğenmiş. Bize telefon açarak teşekkür etti. Ayrıca bir mektup gönderdi'' diye konuştu.

MİLLİYET
5 Kasım 2006 13:28   mesajın adresini al  

m r c
m r c
Türkiye medyası ile avrupa medyası arasındaki 7 farkı bulun!!
5 Kasım 2006 13:29   mesajın adresini al  

suit up!
suit up!
burda internet kullanan herkes internetten gazete de okuyabiliyodur bence... bahsi geçen haberleri, gazeteden copy-paste ettikten sonra kendi yorumunu da yazmanı bekliiyorum ben
5 Kasım 2006 13:30   mesajın adresini al  

m r c
m r c
"Türkiye medyası ile avrupa medyası arasındaki 7 farkı bulun!!"

Sence bu yeterli diil mi, gerçekleri görmen için? benim düşüncelerimle uğraşacağına, madem o kadar gazete okuyosun, bişeylerin farkına var birileri kafana vura vura anlatmadan önce...

kralın kızı demis ki:

burda internet kullanan herkes internetten gazete de okuyabiliyodur bence... bahsi geçen haberleri, gazeteden copy-paste ettikten sonra kendi yorumunu da yazmanı bekliiyorum ben

5 Kasım 2006 13:38   mesajın adresini al  

suit up!
suit up!
ben sadece bu haber üstüne yazmadım yorumumu zaten. sen bana ders vereceğine kendi yaptıklarına bak, üslubuna da dikkat et... herkesin beyni var, buraya yorum yazmamam kafama vura vura anlatıldığı demek değil, olayların farkında olmak gazete haberlerini buraya kopyalamak değil.
5 Kasım 2006 13:42   mesajın adresini al  

m r c
m r c
ewt benim hiçbir görüşüm yok ve tek yaptıgım şey gazete haberlerini buraya kopyalamak.. şimdi uzaklaş burdan.. ve internetten haber okumaya devam et.. benim derdim senin gibilerle uğraşmak değil,

Ben günlerce burada türk medyasının sürekli yaptıgı olumsuz haberleri, pireyi deve yapan haberlerini eleştirdim.. sen neredeydin o zamanlar? konu hakkında bi görüşün varsa söyle, yoksa da kendine uğraşıcak başka işler bul..
5 Kasım 2006 13:51   mesajın adresini al  

suit up!
suit up!
sen bana uzaklaş dedin ya hemen uzaklaştım ben. kusura bakma diğer haberlerini de yorumlamak zorunda değilim.
5 Kasım 2006 13:55   mesajın adresini al  

banshee
banshee
Başka ülkelerin liderleri ne zaman bizi övmüşte,medyanın bunu yapmasını bekliyoruz...
5 Kasım 2006 19:39   mesajın adresini al  

abbas
abbas
Yapmayın arkadaşlar, ne yayımlamaması adamlar ödül bile verdi. (!)

İşte medyanın halk ve devlet üzerindeki etkileri. Onlar kendi çıkarlarına kullanıyor, biz de masal okuyoruz.
5 Kasım 2006 19:44   mesajın adresini al  

halid e.a.&
halid e.a.&
bu medya denilen meczup ne biçim bi şeydir.arkasında kim vardır.madem herkes yanlı , taraflı , şer odaklarına hizmet edercesine , bu memeleketin aleyhine , ecbebilerin , para babalarının yanında , vatan millet mukaddesat kaygısı gütmeden , kirli işlere bulaşarak yayın yaptığını biliyoruz.niye hala takip ediyoruz bu yayaınları niye hala izliyoruz bu tvleri.
5 Kasım 2006 20:33   mesajın adresini al  

abbas
abbas
Şimdi incecik de olsa bana dokundurmuşsun galiba..

Medya bir güçtür hem de çok önemli bir güçtür. Halkı yönlendirir. İzlemeyip ne yapacağız ? Görsel. Gözümüzün gördüğü her yerde var işte. Medayanın güçlü isimlerinden bazıları ortaklık içinde olur iktidarla(her ülkede), bazıları ise gerçekleri göstermeye kalkar. Birinin ödülü servettir diğerinin ki işte ne bileyim cezadır.

Çok sıradan oldu di mi ?
5 Kasım 2006 20:39   mesajın adresini al  

halid e.a.&
halid e.a.&
üstada dokumaktan haya ederim.incesinden dahi.
takip etmeyelim bu ecnebi medyasını.zihinlerimize tecavüz ediyorlar.düşünmek istemediğimiz şeyleri düşündürüyor, aslı astarı olmayan şeylere inadırıyorlar.okuyanı satır aralarından manşetine kadar zehirleyiyor.dostumuzu düşmanımızı ,doğruyu yanlışı bizim yerimize onlar belirliyor.kelimelere ve kavramlara yeni manalar yüklüyor kimilerinin de altını boşaltıyor.düsmana müttefik ,dosta terörist diyor zaman zaman.bizi aziz abinin dem vurduğu mallar toplumu yapmaya çalışıyor.
üniversiteler yemekhane zammını protesto edeceğine , bunu protesto etsin.okula polis değil gazete girmesin.
5 Kasım 2006 21:19   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008