| |
ecrin
|
Beklentisiz sevmeyi denediniz mi?
Hiç beklentisiz sevdiniz mi?
Yani "bugün telefon etmedi" demeden, kendinizi yemeden, "yaşgünümü hatırlayacak mı acaba?" diye bir beklenti içine girmeden
Sevdiniz mi hiç?
Onun,size ait olmadığını kabul edip onu özgür yaşamı ile sevmeyi denediniz mi?
Yanındaki kız/erkek arkadaşına aldırmamayı öğrenip ama aldırmıyormuş gibi yapmadan, gerçekten aldırmadan, "bitecekse biter, bunu ben değiştiremem, beni sevmeyi bırakmasını değiştiremeyeceğim gibi..." diye düşünüp
Onu yersiz kıskançlıklara boğmaktan ve kendinizi yıpratmaktan vazgeçebildiniz mi hiç?
Hiç beklemeden çalan bir kapıda onu karşınızda görmek ne güzeldir, bilir misiniz?
Beklemediğiniz bir anda hediye almak sevdiğinizden...
Ve beklenmeden gelen bir "seni seviyorum" mesajının tadına varabildiniz mi hiç?
Siz istediğiniz için değil, o istiyor diye yapıldı mı tüm bunlar?
Ve beklentisiz sevginin tadına bakabildiniz mi hiç?
"Bugün beni hatırlamadı" yerine "Hiç beklemiyordum senin geleceğini..." diyebilmek ne güzeldir oysa.
Onu boğmadan, kendinizi boğmadan sevebilmek ne güzeldir...
Sahiplenme duygusundan uzak, sevmenin sevilmenin tadına varabildiniz mi hiç?
Yapılmamış davranışlar, söylenmemiş sevgi sözcükleri ile kendi kendinizi aşk çıkmazında kaybedeceğinize, hiç beklenmeyen bir demet çiçekle mutlu oldunuz mu?
Beklentisiz sevin...
Ben, beklentisiz seviyorum.
O, sizin sevgiliniz olduğu için değil.
Ona, tapulu malınız gibi, çantanız, arabanız gibi davranma hakkınız olduğunu düşünmeden.
Onu sevdiğiniz, onun da sizi sevdiği için sevin.
Sevgiye karışan beklenti denen illeti hemen silin aşkın ak sayfalarından.
Göreceksiniz ki, o zaman aşk daha bir güzel.
Göreceksiniz ki, o zaman sevgili daha bir romantik.
Göreceksiniz ki, o zaman sevmek ve sevilmenin damaklarda bıraktığı tat, yıllanmış şarap gibi, beklenti zehrine karışmadan, bir başka döndürüyor insanın başını...
Ben, beklentisiz seviyorum.
Onun nerede olduğunu merak etmiyorum.
"Beni bugün neden aramadı?" diye geçirmiyorum içimden beni aramadığı zamanlarda.
Geleceğe dair hayallerim de yok zaten.
Ben, sevgiyi yaşıyorum.
Onun yanıma olduğu anlar o kadar değerli, o kadar kıymetli ki...
Gerçekleşmemiş ve gerçekleşmeyecek beklentilerle mahvetmiyoruz o anları.
Beklentisiz seviyoruz.
Sevdiğimiz için seviyoruz.
Hayalsiz, geleceksiz, beklentisiz...
Anlık seviyoruz.
Deneyin.
Beklentisiz sevmeyi deneyin bir gün.
Beklentilerle boğduğunuz aşklarınıza acıyacaksınız.
Can Dündar böyle demiş... Siz ne diyorsunuz doğru mu söylemiş?
Ben, şahsen yazının tamamına katıldığımı söyleyemem. Katıldığım kısımları için de uygulaması çok zor... Böyle yaşayan var mıdır sizce dünyada:)
|
|
~ 679 gün
|
|
| |
çemberimde gül oya
|
beklentisiz sevgi bi yere kadar tıpkı yazın yarısına kadar yağmura gerek duyulmaz barajlar,göller için ama yazın yarısından sonra yağmur yağmalı ki
o andan itibaren tehlikededir
beklentisiz sevgide böle
|
|
~ 679 gün
|
|
| |
dogujan
|
ahhh be o yaşlardan geçtik artık
artık herşey karşılıklı
|
|
~ 679 gün
|
|
| |
özgür öztürk
|
Geleceğe dair hayallerim de yok zaten.
Ben, sevgiyi yaşıyorum.
uygulanabilirliğinin sırrı burda bence. bilmiyorum çok hoşuma gitti benim sevmiş kadar oldum nerdeyse
|
|
~ 679 gün
|
|
| |
ecrin
|
ya bir de tamam yersiz kıskançlık yapmazsın falan ama hiç sahiplenmeden, birlikte hiçbir hayal kurmadan, geleceğe dair planlar yapmadan o ilişkiyi yaşamanın da ne anlamı kalır ki? gerçi bu hayallerin ve planların yalan olma olasılığı da bayağı bir yüksek... ya da ben mi çok umutsuzum, bilemedim:)
|
|
~ 679 gün
|
|
| |
özgür öztürk
|
ortada bir amaç varsa anlamsız kalamaz bence hiçbirşey. amaç sevgiyi yaşamaksa olabilir ama dediğin gibi amaç ilişkiyi sürdürmek ise olmaz o.
''amaç sevmek'' - ne güzel geliyo kulağa. zaten sevgiyi ilişkiyi sürdürmek için kullanılan bi araç haline getirmek ne kadar doğru ki?
bu arada sen biraz daha gerçekçi yaklaşmışsın olaya. belki de gerçekleştiremeyeceğimi bildiğim için böyle bir tat bıraktı yukardaki yazı bende
|
|
~ 679 gün
|
|
| |
dogujan
|
lem özgür ben seni bi yerden çıkaracam ama dur bakim
|
|
~ 679 gün
|
|
| |
polater
|
bence bukadarı biraz fazla.İnsan aşık olduğu birini mutlaka sahiplenmek ister.Zaten sahiplenmek istemiyosa buna ask denilemez bence.
|
|
~ 679 gün
|
|
| |
ecrin
|
evet tam da onu demek istiyorum,keşke gerçekleştirebilsek ama cidden çok zor. ilk okuduğumda ben de hayran kalmıştım bu yazıya. zaten hala da çok seviyorum o yüzden koydum buraya...
sen de çok güzel söylemişsin, "sevgiyi ilişkiyi sürdürmek için kullanılan bir araç haline getirmemek..." bu yapılabilir bir şey bence istendikten sonra.
|
|
~ 679 gün
|
|
| |
izmir_sangreal
|
arkadaş ii söylemiş bencede o yaşlarda deiliiz kiiii ama lisede sevmiştim...
dogujan demis ki:
ahhh be o yaşlardan geçtik artık
artık herşey karşılıklı
|
|
|
~ 679 gün
|
|
| |
sokarca
|
ya cok uzun ya okuyamdım tam 1.satırı bide so nsatırı okudum
hersey garsılıklıı bu dünyada..
|
|
~ 679 gün
|
|
| |
çokrail
|
böyle bi devirde beklentisiz sevmek imkansız.. siz ona aldırmazken o sizi boynuzluyor oluyor o vakitlerde.. böyle bi devirde kim sever ki? bırak beklentisiz olanını, beklentili olanında bile insanların ne yapacağı belli deil..
|
|
~ 679 gün
|
|
| |
karakoncolos
|
Konu hakkında söylenebilcek her şey anlatılmış bence, durumum bile bu yazıya bi ekleme yapmak gerekliliğinde bulunmuyor. O zaman geçmiştir ya da geçmemiştir, bu durumun getirdiği karın ağrılarını ya da ödülleri ancak beklentisiz seven anlayabilir.Beklentisiz sevme beraberinde beklemeyi getirir; günlerin geçmesini beklemek, fark edilmeyi beklemek, anlaşılmayı beklemek, uyanmasını beklemek, başka bir şehirde yaşamasını beklemek, tekrar geleceği zamanı beklemek...
Ama beklemenin de kardeşleri vardır umut etmek ve ertelemek...
Yazının bu kadar güzel olduğuna ve beklentisiz sevginin bu kadar güzel anlatıldığına bakmayın."Deneyin" diyor ya Can Dündar aklınız varsa kaçın ya da her şeyi göze alın.
|
|
2 ~ 679 gün
|
|
| |
sıl@
|
beklentisiz sevginin bu kadar güzel anlatılmış olmasına aldanmamak lazım kalabalık görünen bu yalnız dünyamızda beklentisiz sevgi imkansızdır bence tek beklentide zaten onunda seni sevdiğini hissettirmesidir.. gerisi boştur...
|
|
~ 679 gün
|
|
| |
lithium
|
sevgi hiç olmazsa bi karşılık bekler... bu, birini sevmenin doğasında var! yani beklentisiz bi aşk ya da sevgi olamaz bence...
|
|
~ 679 gün
|
|
| |