ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Okul Tabelasındaki T:C ibaresi kaldırıldı

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

comandante
comandante
Milli Eğitim Bakanlığı okul tabelalarındaki TC ibaresini MEB logosu içine aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Kurum Tanıtım Yönetmeliği ile eğitim kurumlarının tabelalarında T.C ibaresinin MEB logosu içine alınmasına tepki geldi. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Artık okul tabelalarında ’Türkiye Cumhuriyeti (TC)’ ibaresini yazılı olarak göremeyeceğiz dedi.

İnce, Milli Eğitim Bakanı’na sesleniyorum, Cumhuriyet ve Atatürk ile sorunun ne? Cumhuriyetin altını oymaya çalışıyorsun. Yeni ibarede T.C. logonun içinde yer alacakmış, o logonun içine kimse bakmaz, yazıklar olsun? dedi. CHP Ankara Milletvekili Bayram Meral de okul tabelalarından T.C ibaresinin çıkarıldığını hatırlattı ve Utanıyor musunuz T.C’den? Bakan T.C’yi içine sindiremiyor mu? diye sordu.

GÖRSEL BÜTÜNLÜK!!! İDDİASI

Bakanlıktan yapılan açıklamada ise uygulamanın eğitim kurumlarında görsel bütünlük oluşturmak ve nizami olmayan tabelaların oluşturduğu görüntü kirliliğini gidermek amacıyla yapıldığı belirtildi. Açıklamada İddia sahiplerinin kurumsal kimlik çalışmalarını incelemedikleri çok açıktır. Eğer çalışmayı incelemiş olsalardı, her okul tabelasının solunda MEB logosuyla birlikte ’TC’ kısaltmasının da yer aldığını göreceklerdi denildi
-

Devlet dairelerindeki Atatürk resimlerini kaldırın. Okul tabelalarından T.C'yi kaldırın. Elbet bir gün bu halkta sizi kaldıracaktır. Yakında okullara da ay yıldızlı Türk bayrağı yerine çok yıldızlı AB bayrağı çeker bunlar.
17 Ekim 2006 12:45   mesajın adresini al  

onurmetu
onurmetu
O zaman gidip devlet yerlerindeki TCleri de kaldıralım logolarının içine yerleştirelim... Olmadı... TC'yi kısaltmaların arasından kaldıralım....

İlk okula gitmekte olan çocuklar için çok büyük birşey yaptılar...Artık çocuklar okulun ismine bakınca buradaki TC ne ki? diye düşünmeyecekler... Bu da onları bir sorudan kurtaracak..Daha az düşünücekler bu sayede beyinleri daha az yorulacak..

Güzel olmuş güzel de... Bir sorun var burda en başından beri... Arkadaşlar her okulda "MEB" logosu yokki okul isminin yanında... Ekstra masraf çıktı bunu nasıl çözeceğiz... Okulların bütçesinde yeni madde...Okulun isminin yanına MEB amblemi yaptırıcak içinde TC yazan.... Bunlar da hiç maddiyatı düşünmüyorlar yahu...:)

Kesinlikle yanlış bir hareket... TÜRKİYE CUMHURİYETİnde bu sadece tepki toplayacaktır....

Saygılarımla...
17 Ekim 2006 12:52   mesajın adresini al  

çokrail
çokrail
haberi çarpıtarak verirsen tabi ki tepki toplar.. TC ibaresinin başka bi yere alınmasında bence hiç bi sakınca yok.. adamlar kaldırmıyor ki..
17 Ekim 2006 17:33   mesajın adresini al  

wolverine
wolverine
tc ibaresinin kesinlikle ayrı bi yerde olması gerekir ne demek görsel bütünlüğü bozuyor yıllardır kimse rahatsız olmamışta AKP hükümeti gelince millet sıkıntısını dile getirmiş uyanalım ya adamlar planlı bi şekilde ele geçirio herşeyi
17 Ekim 2006 18:02   mesajın adresini al  

onurmetu
onurmetu
arkadaşlar ne yapabiliriz ki bu duruma karşı :S
17 Ekim 2006 18:41   mesajın adresini al  

halid e.a.&
halid e.a.&
pire olmuş deve
17 Ekim 2006 19:54   mesajın adresini al  

onurmetu
onurmetu
pire mi :S
17 Ekim 2006 19:55   mesajın adresini al  

manas
manas
o pirelerin hepsini toplasak burdan köye yol olur...
17 Ekim 2006 19:56   mesajın adresini al  

halid e.a.&
halid e.a.&
kardeşim ne bileyim adam altüstü logonun içine çekmiş kısaltmayı.vatan haini ilan edilmiş.memleketi satmakla şerefsizlik yapmakla itham edilmiş.biraz abartılı geldi bana.
17 Ekim 2006 20:00   mesajın adresini al  

fosilleşmiş dinazor
fosilleşmiş dinazor
yabancı bir öğrencinin okuduğu okulda(fransız alman vs liseleri) T.C yazması bir anlam ifade etmez.devletin kurumu olan MEB'in yanında yazması uygun olanıdır.olaylarda abartılmaya çalışılmasın.
17 Ekim 2006 20:02   mesajın adresini al  

wolverine
wolverine
yakında atatürk portreleri ve bayraklarda kalkar sınıflardan o zaman onlara da bişey demeyelim bu okulda kürtler okuo..atatürkü sevmeyenler var die.....
17 Ekim 2006 20:05   mesajın adresini al  

avicenna
avicenna
hükümetin icraattlerinin Atatürk ilkeleri ile herzaman çatışacağı alenidir , bunu aksini idaa eden ya karacahildir yada artniyetlidir.
17 Ekim 2006 20:08   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008