ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Fransa, tarihine kara leke çaldı

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 9

dogujan
dogujan
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Parlamentosunun sözde Ermeni soykırımını inkarı suç sayan yasa tasarının kabul etmesiyle Fransa tarihine ve demokrasisine kara bir leke çaldığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Ankara'yı Esenboğa Havalimanına bağlayan Turgut Özal Bulvarının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Fransa Parlamentosunun dün kabul ettiği yasa tasarısını değerlendirdi.

''AKIL TUTULMASI GİRDABINA GİRENLER VAR''
Vatandaşların taşıdığı ''Fransa akıllı ol'', ''Fransa aklını başına al'' yazan dövizlere işaret eden Erdoğan, ''İnanıyorum sizler de özgürlük ve demokrasi yolunda bir mücadeleden yanasınız ama bu özgürlük mücadelesini dünyada hala anlayamayanlar var. Özgürlük mücadelesini anlamada, maalesef bir akıl tutulmasına, ne yazık ki şu anda akıl tutulması girdabına girmiş olanlar var.

İşte Fransadaki siyasetçilerin bir kısmı ne yazık ki buna tutuldu'' diye konuştu.

Erdoğan, Fransa Parlamentosunun, dün ülke tarihine, demokrasi tarihine ve özgürlüklere kara bir leke çaldığını vurgulayarak,''Zira bir taraftan Türkiye'ye, Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesiyle ilgili akıl vermeye çalışacaksın, öbür taraftan da kalkıp ifade özgürlüğünün önünü keseceksin. Bunu anlamak, anlatmak mümkün değil'' dedi.

''TÜRK VATANDAŞLARINA GÖREV DÜŞÜYOR''
Erdoğan, TCK'nın 301. maddeyle ilgili olarak bu kadar açık konuştuklarını belirterek, Türkiye'ye akıl vermeye çalışanların önce bu aklı kendilerine saklaması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, ''Fransa'da yaşayan 500 bin Türk vatandaşının konumunun da en az oradaki Ermeniler kadar güçlü olması gerektiğini, bunun için kendilerine de Fransa'da yaşayan Türk vatandaşlarına da görev düştüğünü'' belirtti.

Erdoğan, ''Artık, kimse birbirine karşı sorumsuz değildir. Herkes sorumluluğunu gayet iyi bilecek. Bunu Fransa da bilecektir, Türkiye de bilecektir. Şunu iyi bilmemiz lazım ki, Türkiye ile Ermenistan arasında bir sorun varsa, üçüncü bir ülke durumdan vazife çıkarmak suretiyle gelip de böyle bir yanlışın içerisine lütfen girmesin
13 Ekim 2006 22:49   mesajın adresini al  

comandante
comandante
Üstadım keşke alakalı foruma yazsaydın bea. Kilitlerler şimdi bunu :(
13 Ekim 2006 22:50   mesajın adresini al  

dogujan
dogujan
güncel bi haber işte nereye yazacaktım ki kanka
13 Ekim 2006 22:51   mesajın adresini al  

comandante
comandante
Fransayla ilgili olan forum var ya oraya diyom bea Kanka :D
13 Ekim 2006 22:52   mesajın adresini al  

dogujan
dogujan
puhahaha sende kanka
13 Ekim 2006 22:53   mesajın adresini al  

gangster..
gangster..
saten tarıhı kara leke kı ne calması :sss
13 Ekim 2006 22:58   mesajın adresini al  

comandante
comandante
Ya kullanmam ama 2 günde 12 tane boykot forward mesajı geldi Yeteeeer!!!
13 Ekim 2006 23:14   mesajın adresini al  

ortakantin.com
ortakantin.com
14 Ekim 2006 00:00   mesajın adresini al  

emperor84
emperor84
Şarlken, Fransa Kralı Fransuva'yı 24 Şubat 1525'te Kuzey İtalya'da Pavia Muharebesi'nde mağlup edip, esir almıştı. Fransızlar, Şarlken karşısında aciz kalınca Osmanlılar'dan yardım istediler. Kanuni, 1526 Ocak'ında Fransuva'nın yardım isteğine gönderdiği fermanında kendi haşmetini belirtip, imparatorluğunun vilayetlerini sayarken Fransa'yı sıradan bir vilayet, kralını da hiç unvan zikretmeden sıradan bir hükümdar olarak nitelendiriyordu:

"Ben ki sultanlar sultanı, hakanlar hakanı hükümdarlara tac veren Allah'ın yeryüzündeki gölgesi Akdeniz'in ve Karadeniz'in ve Rumeli'nin ve Anadolu'nun ve Azerbaycan'ın ve Şam'ın ve Halep'in ve Mısır'ın ve Medine'nin ve Kudüs'ün ve bütün Arap diyarının ve Yemen'in ve nice memleketlerin sultanı ve padişahı Sultan Bâyezid Han oğlu Sultan Selim Han oğlu Sultan Süleyman Han'ım.

Sen ki Fransa vilayetinin Kralı Fransuva'sın. Hükümdarların sığındığı kapıma elçinizle mektup gönderip, ülkenizi düşman istila edip, şu anda hapiste olduğunuzu bildirip, kurtuluşunuz konusunda bizden yardım talep ediyorsunuz. Söylediğiniz her şey dünyayı idare eden tahtımızın ayaklarına arz olunmuştur. Her şeyden haberdar oldum. Yenilmek ve haps olunmak hayret edilecek bir şey değildir. Gönlünüzü hoş tutup üzülmeyesiniz. Böyle bir durumda atalarımız düşmanları mağlup etmek ve ülkeler fethetmek için seferden geri kalmamışlardır. Biz de atalarımızın yolundayız ve daima memleketler ve alınmaz kaleler fetheylemekteyiz. Gece gündüz daima atımız eyerlenmiş ve kılıcımız belimizde kuşatılmıştır. Yüce Allah hayırlara bağışlasın. Allah'ın istediği ne ise olur. Bundan başka haberleri gönderdiğiniz adamınızdan öğrenesiniz. Böyle biliniz."
14 Ekim 2006 00:06   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 9

Bu başlığa mesaj ekleyemezsiniz. Başlık kilitlenip yeni bir adres verilmişse diğer başlıktan devam edebilirsiniz.

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008