| |
bad religion
|
|
|
2 ~ 688 gün
|
|
| |
bravado
|
gec kalmısım tam ben var mı boyle bı baslık yoksa acıyım derken senın baslıgı gordum...
evet ıste ılk nobel odulunu alan vatanında vatan haınlıgınden yargılanan ilk turk...
|
|
~ 688 gün
|
|
| |
denizhan
|
tebrikler ama
yazik ki hic bilemeyecek iyi bir siyasetci oldugu icin mi yoksa iyi bir yazar oldugu icin mi odulu aldigini.
|
|
3 ~ 688 gün
|
|
| |
napo
|
orhan pamuk denilen şahsiyet doğru bildiği yolunda ilerlemeye devam ederse dünyada almadığı ödül kalmayacaktır bence. :(
|
|
~ 688 gün
|
|
| |
m r c
|
Nobel Edebiyat Komitesi Orhan Pamuk için "kendi kentinde melankolik bir ruhun izini sürerken, kültürler arası çatışmanın yeni sembollerini keşfetmiş bir yazardır" dedi.. (!)
komik..
Kültürler arası çatışmanın yeni sembolü ; kendi kültürünün karşısında durmak!! ama nobel için yeterli..
|
|
~ 688 gün
|
|
| |
m r c
|
Gürkan, verdiğin link'teki (milliyet gazetesi resmi web sitesi) yorumlara bakıyorum da hayretler içerisindeyim, bu kadar da duygusal olmamalıyız, herkes gurur duydugunu söylüyor...
Zaten Orhan Pamuk'un bu ödülü alması yıllardır gündemdeydi ama adamlar öyle bir zamanda verdiler ki, Ermeni Soykırımını bir kez de sanki İsveç Akademisi tescilledi..
Aslında bu ödül Pamuk'a değil, ermeni lobisine verilmiş bir bir ödül bir hediyedir..
Öte yandan 301. madde( Pamuk'un yargılanmasına da neden olan) konusunda bize yoğun baskılar yapan avrupanın en medeni(!) halklarından Fransa saçma sapan, düşünce özgürlüğünü tam manasıyla baltalayan bir yasayı, diğer AB ülkeleri ve ABD başta olmak üzere gelen tüm tepkilere rağmen meclisinden geçirdi( Senato onaylasa da onaylamasada sonuçta halkın seçtiği meclisten geçti..)
Bu kadar saçmalığı AB artık kaldıramaz diye düşünüyorum, eğer Türkiye olarak bundan sonraki hamlelerimizde dikkatli davranırsak,dünya kamuoyundan ve özellikle ABD'den alacağımız destekle birlilkte, kıbrıs meselesi dahil bir çok konuda AB'nin geri adım atmasını sağlayabiliriz,tabi bütün bunların arasında çatırdayan AB hala ayakta olursa...
|
|
2 ~ 688 gün
|
|
| |
iremkız
|
haber kanallarında edebiyatçılarımızın yaptığı yorumları dinleyince bir garip oldum!! yere göğe sığdıramadılar nedense..ne çabuk unutuldu yaşananlar.. edebi kişiliğine verilmiş bu ödül peh!!
|
|
~ 688 gün
|
|
| |
fosilleşmiş dinazor
|
yapacak bişey yok iş işten geçti
|
|
~ 688 gün
|
|
| |
iremkız
|
iş işten geçti de gerçekleri gözardı etmek daha beter yapmaz mı her şeyi.. o zaman alkışlayalım orhan pamuku bağrımıza basalım olmadı..!!
|
|
~ 688 gün
|
|
| |
maverick
|
orhan pamuk edebi alanda başarılı bir yazar olabilir..hatta bu başarısı onu nobel e bile taşıyabilir ama her ne olursa olsun,O'nun bu ülkeyi temsil ettiğini düşünmüyorum ben...sözde ermeni soykırımı hakkında yaptığı açıklamalarından sonra akıllısı delisi birçok insanın tepkisini çekti, ülkenin gündemini kararttı ve karıştırdı..ve eger bu ülkenin çocugu olsaydı susmasını bilirdi..ha diyelim oldu böyle bir soykırım ki kesinlikle olmadıgı tarihçiler tarafından söyleniyor,sen neden AB ülkelerinin mırın kırınlarını isyanlara dönüştürecek, sonu bir yere varmayacak asılsız iddiaları destekleyecek yazılar yazıyorsun kitap içeriklerinde ? sen benden değilsin ,seninle gurur duymuyorum , bu ülke senin gibi hainlerle gurur duymayacak tarihinde senden bahsederken bu ülkeye yaptıgın haksızlıktan ötürü aldıgın ödül karsısında tarafsız duracak,senin soyun bunları okudugunda senden nefret edecek midesi bulanacak böyle bir başarısızlık karşısında..her kesimden hainler çıktığı gibi aydın kesiminden de çıkıyor arkadaşlar..bu ülkeyi 3 kuruşa almadık kanımızla aldık ,akılımız ile yaşatacağız çünkü başka Türkiye yok!
|
|
3 ~ 688 gün
|
|
| |
neworder
|
tut ki orhan pamuk aydındır sorumluluğu vardır, dolayısıyla da de ki işte türk halkının duymak istemeyeceği şeyleri de onların yüzüne cesurca söyleyebilmektedir. halk zaten aydınından nefret eder filan tamam anlarım...
ya peki bu herif neden türkiye'nin batıda en çok tanınan, en değer verilen yaşayan şahsiyeti olarak çıkıp da amerikan işgaline karşı bir laf etmez? niçin onlara bu kadar net bu kadar kesin konuşmaz?
2 senede ırakta kaç tane ırak vatandaşı öldü? ondan niye bahsetmez? niye buna karşı "ortadoğulu bir yazar" olarak tavrını koymaz.
çünkü böyle bir derdi yok adamın. bildiğin müstemleke kafası yahu. amerika bok yesin evropa bok yesin onlara bi laf bi söz yok... sen dön dolaş yine onlardan afferim almak için horlanmış, aşağılanmış, sömürülmüş kendi ezik halkına çat.
ha edebi olarak dersen, hayır dünya edebiyatında zannımca orhan pamuk'un harold pinter kadar, marquez kadar filan yeri yoktur.
|
|
2 ~ 688 gün
|
|
| |
ramon.
|
|
|
~ 688 gün
|
|
| |
neworder
|
hah yaa! emre şu an izliyorum, tam da bunu diyorum ben de
|
|
~ 688 gün
|
|
| |
m r c
|
Türkiye de aydın geçinen gazeteci/yazar bozuntularının gerçek yüzlerini birilerinin artık söyleme cesaretinde bulunması gerekiyordu bunu da NİHAT GENÇ yaptı.
Başkada söylenecek söz yok,
yalnız tüm bunların bir anlam kazanması için bizim bu yaşananları görme şansına sahip bir nesil olarak, bu yapılanları unutmamız, yarın çocuklarımıza tarihte nobel alan ilk türk Orhan Pamuk'tur, yücedir uludur hikayeleri anlatılırken bizim onlara gerçekleri aktarmamız gerekiyor, yoksa bugünkü manzaradan farklı bir manzara ortaya çıkmayacaktır yıllar soınrasının Türkiye'sinde, zaten bizden önceki nesil bu konuda bir çok yanlış yapmıştır. bizde aynı hataya düşmeyelim..
|
|
~ 688 gün
|
|
| |
m r c
|
Arkadaşlar emre'nin verdiği linki mutlaka izleyin, o zaman biraz daha somutlaşacaktır düşünceleriniz..
|
|
~ 688 gün
|
|
| |