| |
abbas
|
Nedir ? Neden bu kadar tartışılmaktadır ?.. Bitti mi, yoksa sürekli devam edecek bir görüş müdür ? He, bu arada sadece görüş müdür ?
|
|
~ 714 gün
|
|
| |
keti
|
İnsanın milletine bakış açısıdır.Ulusunu,görmek istediği yere taşıma aracıdır.Bağımsızlığın,medeniyetin,ilericiliğin ve benzeri bir çok kavramın kaynaştığı noktadır.Amacı ülkeyi ve ulusu daha ileriye taşımak,huzur ve barış ortamında yaşamaktır.Atatürk'ün izinde olup her konuda modernliği benimsemiş olmaktır.
Ayrıca sarsılacak bi yanı da yoktur.Ülkesini seven insanın yapacağı şey bellidir.Milletin lehine olan şeyler bellidir.Zaten Atatürkçülük,her Türk'ün içinde olan vatan sevgisi,ülkeye bağlılık gibi şeylerin ileriye dönük olarak geliştirilimesi ve devamlı olmasıdır.(Keşke dediğim gibi gerçekten her Türk'te olabilse!)Benim görüşüm bu.
|
|
~ 714 gün
|
|
| |
abbas
|
Peki, Atatürkçülük bir ideoliji midir ?
|
|
~ 714 gün
|
|
| |
abbas
|
Ayrıca ideoloji:
Siyasal veya toplumsal bir öğreti oluşturan, bir hükûmetin, bir partinin, bir grubun davranışlarına yön veren politik, hukuki, bilimsel, felsefi, dinî, moral, estetik düşünceler bütünü.
|
|
~ 714 gün
|
|
| |
3daysofpeaceandmusic
|
ataturkçuluk minnettarlıktır sevgidir saygıdır...
|
|
~ 714 gün
|
|
| |
damla
|
atatürkçülüğün tanımı bence herkesin içindedir...ben asker torunuyum Atatürkün adıyla büyüdüm onun izinden gittiğime inanıyorum.Onun ilkelerine sadık oldum,GENÇ tanımına uymaya çalışıorum,ona karşı gelenlerin ne pahasına olursa olsun karşısında olmaya çalışıorum,miraslarını her zmn koruyacaım...ona çok şey borçluyum.biz çok şey borçluyuz ona.minnetteraımızı onun izinden giderek gösteririiz.o bize bu ülkeyi nıraktı halifelikten yobazlıktan arınmış bi şeklde.bizde aynı görevin devamını üstlenicez.her zmn Atatürkün arkasındayım.atatürkçüyüm,ona her ne şekilde olursa olsun el uzatanların ölümüne karşısındayım...Atatürkçülük bu bence...
|
|
~ 714 gün
|
|
| |
dogujan
|
hiç sevmem zaten yılmaz erdoğanı bide konu atatürkçülük oldumu kafam atıo
|
|
~ 714 gün
|
|
| |
banshee
|
bu saatten sonra tartışmayı doğru bulmadığım bir kavram.
|
|
1 ~ 714 gün
|
|
| |
tutaste
|
metin ne demek istediğii becerip anlatamıyorsun bence tüm sorun bu..
ben de anlamadım ne yalan söyleyeyim..
ama Türk gençliği olarak Atatürk'ün fikirlerini İYİ anlamak benimsenek ve uygulamak lazım bunu bilir bunu söylerim!!!
|
|
~ 714 gün
|
|
| |
atalay
|
Atatürk'ün düşüncelerini benimsemek, örnek almak, çalışmak.....
|
|
~ 714 gün
|
|
| |
hafriyat
|
artık yeni ve genç atatürk'ler istiyoruz,bekliyoruz ama gelmiyorlar.
|
|
~ 714 gün
|
|
| |
comandante
|
Atatürkçülük ve Kemalistli Türk gençliği yaşadığı sürece bitmeyecektir. Ayrıca Atatürkçülük hiçbir sınıfın zümrenin partinin tekelinde değildir. Türk Kürt Müslüman Yahudi herkes Atatürkçü olabilir hatta olmalıdır. T.C'de yaşayıp Mustafa Kemal ilkelerine inanmayan Ulu Öndere hakaret eden şerefsizlerin varlığı insanı çıldırtıyor. Mustafa Kemal ve onun devrimleri ilelebet yaşayacaktır.
|
|
1 ~ 714 gün
|
|
| |
manas
|
bende düştüm hataya burdan devam edelim hemen...
|
|
~ 557 gün
|
|
| |
manas
|
1881-2007 başlığıyla gündeme geldi cumhuriyet gazetesi sağ cenaha geldiğimizde oradan da Atatürkü savunanlar var ve gerçek Atatürkçü biziz diyorlar...
Devlet sistemi fakat herkes kabul etmeli ki her darbeyle her anayasa değişikliğiyle biraz daha uzaklaştı Atatürkün kurduğu ülkeden..
|
|
~ 557 gün
|
|
| |
-&-...........-&+
|
gerçek Atatürkçülük Atatürkün ölümüyle sona ermiştir sonrakiler tarafından istenildiği yöne çekilen bir ideoloji haline gelmiştir.hatta çıkar aracı olarak dahi kullanılabilmektedir.halkın gönlündeki yerini korumaktadır lakin.
|
|
~ 557 gün
|
|
| |