ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > müzik > electronica sevenler hatta sevmeyenler de

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

tegan pelin
tegan pelin
burda daha çok birbirimize yerli-yabancı grup ve parçalarını önerelim. türü de başlıktan da anlıcağınız üzere chillout, downtempo, ambient, lounge, dnb, triphop, jazz ve tüm alt türleri; yani genel olarak electronica olarak sınırlamak istedim.
zero 7, portishead, lamb, röyksopp, massive attack gibi çok bilinen grupları es geçelim derim. türkiye'de çoğunluk tarafından bilinmeyen ve yerli gruplardan bahsedelim.
forum pek rağbet görmicek tahminimce ama müzik paylaşmak adına ilgi olursa çok da sevinirim tabii. başlık da pek yakışık durmadı orda, aşağıda yazdıklarımda da kategorize etmede sorun yaşıyor olabilirim. idare ediveriniz hatta düzeltiniz pilis.

ben başlayayım kısa kısa üç beş, gerisini de beraber getiririz. istanbul chill-out festivalinde de sahne alan 'flunk' adlı grubu festival sayesinde yeni keşfettim geçen hafta. bilen biliyordur muhtemelen. kadın vokalli, chillout- downtempo altyapılı, norveçli bir grup. 'kemikal girl' başta olmak üzere bazı şarkılarda vokalin sesi björk'e benzer. 'on my balcony', 'spring to kingdom come' tavsiye ederim.

şimdi aklıma gelen bir diğeri 'silje nergaard'. yine norveçli bir kadın müzisyen. norveç takıntım hızla büyüyor durduramıyorum. sesi bir insan için fazlasıyla mükemmeldir. angelic voice diye tabir ettiğimiz türden bir ses. aman sessizinden sakininden birşey işte. çoook uzun süre dinleseniz bile bıkmayacağınız türden yani. yaptığı müziğe jazz diyebiliriz en genelinden. 'japanese blue', 'lullaby to erle' dinlemeyenlere ilk önerebileceklerimden.

bir başka grup 'peace orchestra'. çoğu yerden de okuyabileceğiniz gibi 'kruder & dorfmeister' ın p. kruder'ı tarafından hayata geçirilmiş hoş bir proje. ambient, chillout, triphop diyebilirim bunlar için de. tarzlarını 'boards of canada' ile pek benzeştiririm zaman zaman. türlerini anlayabilmek için 'who am i' dinlenebilir.

bilmiyorum bu yazdığım gruplar da bilindik midir, ben kendime göre yazdım nihayetinde. aklıma geldikçe ve yeni gruplar keşfettikçe buraya da yazarım.
15 Eylül 2006 22:28   mesajın adresini al  

moviebiker
moviebiker
morcheeba.buda bilindik ama ben yeni keşfettim gayet güzeller. :)
15 Eylül 2006 23:38   mesajın adresini al  

armin
armin
evet dediğin gibi ben de çok beğendim bunların dışında Emmanuel Top'da çok sevdiklerimden, Plastikman'de var. Biraz daha deneysel-minimal kaçıyorlar ama olsun.
16 Eylül 2006 00:39   mesajın adresini al  

moviebiker
moviebiker
plastikman on numara ya.hatta "disconnect" parçasının klibini iki türk yapmış.
16 Eylül 2006 00:45   mesajın adresini al  

armin
armin
Klip çok güzel. Ben de "Artifacts" diye bir albümü var ki gerçekten aşmış, ritmler o kadar profosynelce değişiyorki, resmen ilk dinlediğimde ağzım açık kaldı. Sanki sadece müzik çalmamış böyle reklam yapar gibi insanın açıklarını bulmuş ve her noktada kendini göstermiş, plastikman dinledikten sonra kendimi garip hissettiğim çoktur.
16 Eylül 2006 00:54   mesajın adresini al  

moviebiker
moviebiker
thievery corporation denemenizi öneririm birde.
16 Eylül 2006 00:58   mesajın adresini al  

dollyfatale
dollyfatale
norveç seviyosunuz madem,
norveç jazz & electronica önereyim size, Nils Petter Molvær.
kendisi geçen sene Ekim'de Yeni Melek'e teşrif etti. Akbank caz için. yeni melek konsere pek hazırlanmamış gibiydi. ama yine de vasatın üstü bir konser oldu.
yeni melek'e ragmen nils'in performansı süperdi.

kuzey soundu harika. kesinlikle. silje nergaard ın- be still my heart isimli şarkısına bayılıorum. romantizm için 10 numero bence.
16 Eylül 2006 03:23   mesajın adresini al  

tegan pelin
tegan pelin
plastikman'i duymuştum. indirmiştim de birkaç şarkısını. minimal techno yapıyor hatırladığım kadarıyla. o tür de hoştur ama benim kafamı şişiriyor. :) dinlerim ama pek nadir olur. emmanuel top'u da duydum ama dinlemedim. birkaç şarkı ismi önerirsen hoş olur.

thievery corporation da güzeldir. garden state'in soundtrackinde yer alan triphop gruplarından biriydi. 'lebanese blonde' pek bir bilinen, sevilen şarkılarıdır.

Nils Petter Molvær dinlemedim hiç. norveçliyse bulup dinliyim hemen heheh. :)

'beady belle' aklıma gelen norveçli bir grup daha. kadın vokalli bir acid jazz grubudurlar. müziklerinin az da olsa silje nergaard ile benzer tarafları var. 'when my anger starts to cry', 'game' sevdiğim şarkılarından birkaçı.

evet dediğin gibi kuzeylilerin diğer gruplara nazaran kesinlikle çok çok ayrı ve güzel bir atmosferi oluyor özellikle de bu tür müziklerde.
16 Eylül 2006 12:29   mesajın adresini al  

the divine comedian
the divine comedian
bows öneririm size, nereli olduklarını bilmiyorum, bakmaya da üşendim şimdi ne yalan söyleyeyim ama son zamanlarda dinlediğim en yaratıcı trip-hop (bazı bazı da drum'n'bass) grubu. bendeki albümün adı "blush", aynı adlı şarkıyı bir de "girl lips glitter"ı önereyim bakın.

sonra kyoto jazz massive öneririm, genelde break beat ve electro jazz tınıları içeren japon electro-jazz üstadları. gilles peterson tarafından tanıtılmışlar dünyaya. bahsedilen türleri sevenler pişman olmazlar. "spirit of the sun" en beğenilen (ve galiba tek) albümleri.

bir de tosca önereyim son olaraktan. kruder & dorfmeister'in dorfmeister kısmısının kruder'in peace orchestrasına nispet yaptığı yan projesi (cümleye gel). ama ne ikilinin beraber yaptığı müziğe ne de peace orchestra'ya benziyor, biraz daha sentetik, groove, dub (jargona gel) ve vokal ağırlıklı düşük tempolu bir müziği var. "dehli 9, opera ve suzuki" diye 3 albümü, "suzuki in dub" ve "different tastes of honey" diye de iki remix albümleri var benim bildiğim. çok çok severim.
16 Eylül 2006 17:27   mesajın adresini al  

tegan pelin
tegan pelin
japon grup demişken, 'mono' vardır bir de. enstrümantal noise rock diye tabir edilebilir yaptıkları müzik. hafif sakinden girer müziğe, sonlarına doğru hemen hemen her şarkılarında, bahsettiğim türe geçerler. şarkıları çoğunlukla 10 dakika civarıdır. uzun bir süre sonra tekdüze müziklerinden dolayı bayabilme özellikleri de var ayrıyetten, kişisel fikrim tabii. 'life in mono', 'silicone' önerebilirim.

'amon tobin' geldi aklıma şimdi dnb denince. bu diğerlerine nazaran daha bilinir olmalı tahminimce. davul ritmlerinde bu abiyi tek geçerim. ve o kadar hoş yedirmiştir ki bu ritmleri jazz, ambient sentezine, kesinlikle dinlenmeli. bir 'easy muffin', hele bir 'nightlife', biraz da 'get your snack on' u ilk üç oalrak verebilirim.

'cinematic orchestra' vardır bir de acid jazz severlere. downtempo'nun alasını yapan gayet başarılı bir gruptur. tarz olarak alkan'ın üstte bahsettiği tosca'ya çok benzerler. 'the awakening of a woman', 'channel 1suite', 'all that you give' dinleyin derim.
17 Eylül 2006 13:42   mesajın adresini al  

the divine comedian
the divine comedian
amon tobinle cinematic candır can. günde üç öğün tüketirim en az. bunları sevenler şuna da bayıldılar misal: red snapper. dağıldılar gerçi çok üzüldük ama dj'leri cinematic'e geçti, çok iyi oldu.
18 Eylül 2006 01:06   mesajın adresini al  

boris ivan nikolai
boris ivan nikolai
Jem çok güzel..Fischerspooner daöyle.Birde thievery corporation ..Bunları dinleyin derim..
18 Eylül 2006 22:07   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008