ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > konu dışı > İdam Cezası

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 49 - 60

aburcubur!
aburcubur!
ömür boyu hapse atıp adamı besleyeceğine, ve o yaşayan adamında hapiste hayattan bi zevk alacağını sanmıorm..ne dicek hapisane yemekleride olmasa bu hayat çekilmez mi dicek..iki taraf içinde idam kararı en iyisi olr..tabi adam belki ölmek istemeyebilir çünkü nede olsa durmadan af çıkaran hükümetlerimiz war...
ama bu son artan olaylardan sora hammurabi kanunları uygulanmaya başlasa daha mutlu olucam sanırm... karşılığını vererek berabere bitiriosn..
19 Eylül 2006 22:54   mesajın adresini al  

tane® ©an
tane® ©an
ortalama 5-10 yılda bir af cıkan bir ülkede de mahkumlar razı olur buna zaten:)
19 Eylül 2006 22:56   mesajın adresini al  

hafriyat
hafriyat
idam cezası olmamalı diye düşünüyorum. bunu düşünmemi tetikleyen avrupa ve insan haklarına saygılı standartları falan değil.
nasıl ortaya çıktığı hakkında bir fikrim yok ama,devletin ve ona bağlı yargı organlarının can almaya hakkı olmamalı bence,bana fazlasıyla acımasız ve şiddet dolu geliyor. evet devlet bir yerde meşru şiddet tekelidir ama,bu kadar da olmamalı.
caydırıcılık açısından ise,amerika'da idam cezası yürürlükte ve bu suç oranının aşağı çekilmesine yardımcı olmuyor sandığım kadarıyla. hatta haksız yere idam ile yargılanan (on the deathrow) yüzlerce mahkum olduğunu okumuştum. (michael moore-stupid white men) tam verileri hatırlamıyorum ama doğru olduğuna inanıyorum.
katil veya tecavüzcülere müebbet hapis verilsin,ölümden daha beter bir ceza aslında. tüm hayatın boyunca duvarlar arasında çürümek.

idam karşıtı bir gerekçe olarak daha polyanna'cı bir bakışla ise,çok zor olsa da,suçluların rehabilitasyon gibi yöntemlerle az da olsa düzelebileceğini söyleyebiliriz ama buna ben pek inanmıyorum açıkçası.
 1   20 Eylül 2006 02:09   mesajın adresini al  

jaja of opobo ® .iz
jaja of opobo ® .iz
74 Ülke Hâlâ İdam Cezası Uyguluyor

İdam cezasını yasalarında tamamen, kısmen kaldırmış veya yasalarında olsa da son on yıldır uygulamayan ülkelerin toplam sayısı 122.

Örgütün derlemesine göre, savaş suçları da dahil olmak üzere, idam cezasını bütünüyle kaldırmış olan ülkelerin sayısı 86. Türkiye de bu ülkelerin arasında.

İdam cezasını yalnızca adi suçlar için kaldırmış olan ülkelerin sayısıysa, 11.

Yasalarında idam cezası bulunmasına karşın, son on yıldır idam cezasını uygulamayan ülke sayısı da 25.

İdam cezasını hâlâ uygulayan ülkeler şöyle:

Afganistan, Amerika Birleşik Devletleri, Antigua ve Barbuda, Bahama, Bangladeş, Barbados, Belarus, Beliz, Birleşik Arap Emirlikleri, Botsvana, Burundi, Çad, Çin, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Dominik Cumhuriyeti, Ekvator Ginesi, Endonezya, Eritre, Etiyopya, Filipinler, Filistin Yönetimi, Gabon, Gana, Gine, Guatemala, Guyana, Güney Kore, Hindistan, Irak, İran, Jamaika, Japonya, Kamerun, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Komor Adaları, Kuveyt, Kuzey Kore, Küba, Laos, Lesoto, Libya, Lübnan, Malavi, Malezya, Mısır, Moğolistan, Nijerya, Oman, Özbekistan, Pakistan, Ruanda, Saint Lucia, Saint Vincent ve Granada, Sierra Leone, Singapur, Somali, St. Kitts ve Nevis, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Swaziland, Tacikistan, Tanzanya, Tayland, Tayvan, Trinidad ve Tobago, Uganda, Ürdün, Vietnam, Yemen, Zambiya, Zimbabwe.

Yasalarında olsa da, son on yıldır idam cezasını uygulamayan ülkeler:

Bahreyn, Benin, Brunei, Burkina Faso, Cezayir, Fas, Gambiya, Grenada, Kenya, Kongo Cumhuriyeti, Madagaskar, Maldivler, Mali, Moritanya, Myanmar, Nauru, Nijer, Orta Afrika Cumhuriyeti, Papua Yeni Gine, Rusya, Sri Lanka, Surinam, Tıgı, Tonga, Tunus.

3 Mayıs 2008 22:21   mesajın adresini al  

bakir
bakir
idam gelsin tabi apo asılsın hala asılmasın diye savunanlar var illaki bi yakınınızımı kaybetmeniz gerekiyor asılsın demek için ?
3 Mayıs 2008 22:26   mesajın adresini al  

bsk_89
bsk_89
ülkeyi kurtarmaya çalışana asmyalımda besleyelimmi ülkeyi yok etmeye çalışana asmayalım besleyelim en ii şekilde ağarlayalım ab ve ab emperyalizmi 40 yılın başı sadece idam konusuna yaradı way beee
3 Mayıs 2008 22:27   mesajın adresini al  

meazzaa
meazzaa
idam da gelsin apo gibi itlei taşlayarak kolunu bacağını keserek öldürmede gelsin
3 Mayıs 2008 22:28   mesajın adresini al  

bakir
bakir
kahrolsun halkların kardeşliği yaşasın faşizm :P
3 Mayıs 2008 22:30   mesajın adresini al  

bsk_89
bsk_89
denizler yusuflar idamla öldürüldüğünde idama ne kadar karşı çıkılmıştı iiler aslınca idam kötü kötüler için iimi oluyo sizin piskolojiniz bu mu cinayetten başka bişi deil bu din konusuna değinmekten nefret ederim ama aynı zamanda günah da hayır apo asılmasın diyorum ama bu kadar ii şartlarda da barınması doğru deil o tatil yapıyo orda resmen
3 Mayıs 2008 22:33   mesajın adresini al  

jaja of opobo ® .iz
jaja of opobo ® .iz
amerika iğneyle zehir veriyor mesela..ve infaz gerçekleştiriliyor..

aslında tecavüz gibi suçlara caydırıcılık olması iaçısından bu ölüm cezası uygulanabilir..
 1   3 Mayıs 2008 22:36   mesajın adresini al  

souvereign jr.
souvereign jr.
apo idam edilsin yeter.
3 Mayıs 2008 22:39   mesajın adresini al  

bsk_89
bsk_89

selim pus@t demis ki:
apo iti bi bakıma asılmadı ii oldu, onu da denizlerle yusuflarla anardınız kesin
sen ne dediğini sanıyosun yaa saçmaladığının farkında mısın ben orda bi haksızlığı yıllardır insanların yüreğini yakan bi haksızlığı dile getirmeye çalışıyorum
3 Mayıs 2008 22:39   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 49 - 60

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008