ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Halkımın tepkisi hep güzel, en güzel

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 11

şekip
şekip
30 Ağustos günü, Zafer Bayramı gösterileri sırasında bir grup öğrenci “İsrail askeri olmayacağız.” pankartı açtılar, bunun üzerine, fikir beyan eden herkesi terörist zanneden polisimizin gazlaması üzerine halk bu öğrencileri linçe kalkıştı. Öğrenciler kurtarılıp, gözaltına altındılar. Kutlamalar sırasında olay mahalline yakın olan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ilk açıklamasında “Halkın tepkisi güzel.” dedi.

3 Eylül günü, İstanbul Fatih’de bir camide, 2000 tarikat (bu arada tarikatler, şeyhler filan yasak değil miydi en son?) üyesiyle sohbet etmekteki imam, tarikat üyelerinden biri tarafından öldürüldü. Katil, olay yerinde linç edilerek öldürüldü. Tarikat üyeleri ve görgü tanıkları linçi teyit ederken, emniyet güçleri katil için “Kafasını mihraba vurarak öldü.” şeklinde kayıt tuttular. Adli tıptan gelen otopsi raporu, katilin linç edilerek öldürüldüğü bilgisini kesinleştirdi.

Cerrah linçi övüyor, 3 gün sonra tarikat üyeleri camide adam linç edip öldürüyorlar. Öldürülen kişi “imam katili” olduğu için, katiller bir de açıklama yapıp gerekeni yaptık diyorlar. Öldürülen kişi Fatih’de yolunu şaşırmış, yaz vakti terlik şort dolaşan masum birisi de olabilirdi. Bu sefer “bizim muhitte böyle yürümek neymiş gösteririz” deyip linç edebilirlerdi, ne de olsa istediğini linçe kalkışan “halkın tepkisi güzel.”

Aylar önce, Engin Ardıç’ın köşesinde “Bu ülke ne batar ne çıkar.” sözü üzerine biraz düşünüp böyle konularda yazmanın anlamsızlığında karar kılıp, yazmayı bırakmıştım, ama böylesi tesadüf –benim gördüğüm kadarıyla- hiçbir yerde konu edilmeyince iş başa düştü diyerek, yazma ihtiyacı duydum. Fazla söylenecek bir şey yok, zira abinin dediği gibi, bu ülke ne batar, ne de çıkar. Gerisi Hıncal Uluç’luğa giriyor. Bu yanlış mı? Değil tabi, okur yerse süper, yemezse de üç gün sonra unutur zaten. Her halükarda bu iş süper, çünkü benim halkımın tepkisi hep güzel, en güzel.

Yazıyı yerinde okumak için: http://www.siyahkahve.com/index.php?cmd=7&textID=1182
7 Eylül 2006 15:50   mesajın adresini al  

comandante
comandante
Linç kültürü gittikçe artıyor ve bence bu halkın yargıya güveninin azalmasından kaynaklanıyor. Cezaların yetersiz olduğunu düşünen insanlar cezayı kendileri vermeye kalkıyorlar. Çok tehlikeli bir durum Sosyal patlamaya doğru gidiyoruz.
7 Eylül 2006 15:53   mesajın adresini al  

bad religion
bad religion
şu halkımıza bak hele ne de güzel linç ediyorlar deil mi.. sanki hollywood filmi izliyor gibiydim bu ne estetik bu ne oyunculuk kabiliyeti.. helal olsun hepsine..
7 Eylül 2006 16:09   mesajın adresini al  

üstteki
üstteki
Atatürk'ün kemikleri sızlıyordur muhtemelen..
7 Eylül 2006 16:11   mesajın adresini al  

lucy luyi
lucy luyi
linç etmek güzel bir eylem. adaletten korkmayan linçten korkar. keşke herkes türkler gibi linç etme kabiliyetine sahip olsa.
7 Eylül 2006 16:18   mesajın adresini al  

polair
polair
bakınız arkadaşlar sanırsam yanlış yerdeyiz...biz değilmiyiz halkımızı (lübnanda bosnada ...) katlediolar diyen ??? biz değilmiyiz ırak savaşına asker göndermeyip ordaki Türkmen köylerini kürt gruplara bıraktıran .... ne zaman müdahale edicez size soruyorum...çin bile asker gönderdi alaksız ülkeler ...birleşmiş milletlere girmek başlı başına hatadır zaten Atatürk bu teklifi 2 kez geri çevirmişti ama sonuçta girdik eğer girdiysek ve eğer bizim dinimize ve ırkımıza saldırı varsa orda Türkiye olmalıdır...Asker savaşır peki ne zaman korkmadan savaşcaz ne zaman bu çıkar gruplarını terslicez ,ne zaman bi ülke olmayı hatat ulus olmayı öğrencez yada bi millet gibi...O öğrenciler dediğinizi ben geçen sene Siyaset Meydanında canlı yayında bozdum belli grupların taşeronu hizmetçileri ve olay medyatik olunca sadece tepki oluyor diil mi....Türk askeri gider ve hakimiyet kurar zaten askerimizin gitmesini bizden çok yalvararak haykırarak ordaki müslüman halk istio...Asker gidecek şehit olcakmış!!!! Bak hele ya....Şuan PKK laneti yüzünden o adiler yüzünden şehit vermiyormuyuz ve vermedik mi yada bu gidişle vermicezmi...Irağa kuzeyine bir bakın yarısı Türktü ne oldu onlar ...? askerimz olmadığı için egemenliğimzde olmadı ve benm bebelerim annelerim ordan sürülmedilermi hepimiz gayet iyi biliyoruz ne zaman adam oluruz ? Çıkarlarımızı koruduğumuz sürece , belli rant grubuna uşaklık yapmadığımızda.... " kim bu rant grubu Ankara cumhuriyeti onlar isterse asker gider istemezse gitmez istrlerse asker devrim yapar kimdir maşası deniz amca ... Hangi paşa subay iş adamı çocuğu askerlik yaptı yada adam gibi askerlik yaptı sizlere souyorum madem bilinç 3-5 adamın linç olmasını protesto etmeyin halkımızın ezilmesini kınayın...Bakınız yüz yıl önce bir Türküde halkımızın devlete "padişah" gibi bakmasının altında yatan o çıkar gruplarına hitaben yazılmış bir Türkü ve o Türküde gerçeklik o zamanki kadar şuanda geçerli ve olacaktırda taaa ki biz adam oluncaya kadar yorumsuz artık arkadaşlar buyrun :::

Kara çadır is mi tutar
Martin tüfek pas mı tutar
Ağlayanım anam bacım
Elin kızı yas mı tutar

Yemen yolu çukurdandır
Karavanam bakırdandır
Zenginimiz bedel verir
Askerimiz fakirdendir

size birde yaşanmış bi olayda halkın ve şehit ailenin tepkisi :

TIKLAYIN
7 Eylül 2006 16:33   mesajın adresini al  

şekip
şekip
Emrah, ne alakası var o öğrenci gruplarının kökeniyle, linç eden gruba "güzel tepki" diye övgüde bulunmanın? Varsa suçu, alır polis sorgular, mahkeme yargılar verilir cezası di mi? Herkes kendi kafasına göre karşısındakine ceza verirse hergün herkes adam öldürür, tutup da suç işlemiş insanlara "tepkiniz güzel" derse emniyet müdürü, öbür gün işte görüldüğü gibi başka bir grup başka bir sebepten kendi kafasına göre ceza verir ve bu sefer muvaffak olarak adamı öldürürler. Yani bu başlığın da, yazının da amacı ve anlamı bu sorumsuz beyanat ve vatandaşın buna bu kadar dirençsizce itaat etmesi durumunu kapsar.

Asker gönderme, göndermeme tartışmasıyla alakası yok.
7 Eylül 2006 17:55   mesajın adresini al  

şekip
şekip
Saygı duyarım tabi ki düşüncene, ama forumda fikirleri belirtirken bunu uygun konu başlığı altında yapmak o konuda tartışan diğer insanlara saygıdandır. Maruzatım o yöndeydi.
7 Eylül 2006 23:32   mesajın adresini al  

polair
polair
eyvallah valla bunalttı bu haberler o yüzden daral geldi polisi ezmek de değil ama yanlışlıklar vra elbette daha öncesinde nice örnekler hepimiz biliyoruz bazen onlarda haksızlığa uğruyolar bi polis arkadaşım var ondan dinledim sinir bozucu neyse hakkımızda hayırlısı ülke olarak ne diyelim
8 Eylül 2006 00:44   mesajın adresini al  

comandante
comandante
Bu kez sakarya'da yine aynı hikaye. Kavga ettikleri insanları PKK sempatizanı diye damgalayıp halkı galeyana getiriyorlar ve halk o kişileri karakoldan alıp linç etmeye çalışıyor Sokaktan cafeden parktan değil Karakoldan adam cıkarmaya çalışıyoruz Ne kadar hukuk tanımaz tepkilerimiz var böyle
8 Eylül 2006 21:48   mesajın adresini al  

abbas
abbas
Türk halkı, düşmanını değil de kardeşini tanıdığı an biz yükseleceğiz..

Öfkeyle kalkan zararla oturur. Bin düşün, bir söyle..
10 Eylül 2006 03:53   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 11

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008