ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > edebiyat > bir can dündar klasiği...

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 11

diygicik
diygicik
O’nu hatırladıkça başı göğe ermişçesine ya da asansör boşluğuna düşmüşçesine ürperiyorsa yüreğiniz...
Ömrü saatlere sıkışmış bir kelebek telaşıyla O hüzünden bu neşeye konup kalkıyorsanız gün boyu nedensiz... ve her konduğunuzda diğerini iple çekiyorsanız bu hislerin...
O’nunlayken pervaneleşen yelkovanlar, O’nsuz mıhlanıp kalıyorsa yerine, bir akrep kadar hain...
sınıfta, büroda, yolda, yatakta içiniz içinize sığmıyor, O’ndan söz edilince yüzünüz, sizden habersiz, mis kokulu bir ekmek dilimi gibi kızarıyor, mahcup somurtuyor veya muzip sırıtıyorsa,
ve O, her durduğunuz yerde duruyor, her baktığınız yerden size bakıyor, siz keyiflendikçe gülüp, hüzünlendikçe ağlıyorsa...
dünyanın en güzel yeri O’nun yaşadığı yer, en güzel kokusu bedenindeki ter, en dayanılmaz duygusu gözlerindeki kederse...
hayat O’nunla güzel ve onsuz müptezelse...
elmalar pembe, kiremitler pembe, gökyüzü, yeryüzü, O’nun yüzü pembeyse,
kışlar ilkbaharsa, yazlar ilkbahar, güzler ilkbahar...
her şiirde anlatılan O’ysa... her filmin kahramanı O... her roman O’ndan söz ediyor, her çiçek O’nu açıyorsa...
bir anlık ayrılık, bir ömür gibi geliyor ve gider gitmez özlem saç diplerinizden çekiştirip beyninizi acıtıyorsa,
iştahınız kapanıyor, iştahınız açılıyor, iştahınız şaşırıyorsa...
iştahınız, hasret acısında bile karşı konulmaz bir tat buluyorsa...
eliniz telefonda yaşıyor, işaret parmağınızla ha bire O’nu tuşluyor, dara düştüğünüzde kapıyı çalanın O olduğunu adınız gibi biliyorsanız...
mütemadi bir sarhoşluk halinde, her çalan telefona O diye atlıyor, vitrindeki her giysiyi O’na yakıştırıyor, konuşan birini dinlerken "keşke O anlatsa" diye iç geçiriyorsanız...
kokusu burnunuzdan, sureti gözünüzden, sesi kulağınızdan, teni aklınızdan silinmiyorsa bir türlü...
özlemi, sol memenizin altında tek nüsha bir yasak yayın gibi taşıyorsanız gün boyu...
hem kimseler duymasın, hem cümlealem bilsin istiyorsanız...
O’nsuz geceler ıssız, sokaklar öksüzse...
ayrılık ölüme, vuslat sehere denkse...
gamze gamze tebessüm de onun içinse, alev alev öfke de;
bunca tavır, onca sabır ve nihayetsiz kahır hep O’nun yüzü suyu hürmetine...
uğruna ödenmeyecek bedel, gidilmeyecek yol, vazgeçilmeyecek konfor yoksa...
dışarıda yer yerinden oynuyor ve "içeri"de bu sizi zerrece ilgilendirmiyorsa,
nedensiz küsüyor, sebepsiz affediyorsanız ve bütün bu hallerinize siz bile akıl erdiremiyorsanız...
kaybetme korkusu, kavuşma sevincinden ağır basıyorsa ve aşk, gurura baskın çıkıyorsa bu yüzden her daim...
gece yarısı kadim bir dost gibi kucaklayan tanıdık bir şarkı, bütün acı sözleri unutturmaya yetiyorsa...
Her gidişte ayaklarınız "Geri dön" diye yalpalıyorsa ve siz kendinize rağmen dönüyorsanız, sınırsız, sabırsız, doyumsuz bir tutkuyla...
...o halde bugün sizin gününüz!..
"Çok yaşa"yın ve de "siz de görün"üz.
7 Eylül 2006 15:18   mesajın adresini al  

diygicik
diygicik
o bunu hep yapıyor... ben onu her okuduğumda ya çıldırıyorum öfkeden ya hıçkıra hıçkıra ağlıyorum ya kahkahalara boğuluyorum ya canım acıyo ya çaresizliğime sövüyorum.... ben onu 3 yıldır okuyorum kaleme aldığı her satırı eksiksiz okuyorum... bu da benim için can dündar klasiğidir. bence aşkın en güzel anlatıldığı yazıdır. paylaşmak istedim...
7 Eylül 2006 15:21   mesajın adresini al  

thors hammer
thors hammer
buna klasik demek büyük cesaret doğrusu duygu
7 Eylül 2006 15:22   mesajın adresini al  

onurmetu
onurmetu
can dündar bu işin piri....
7 Eylül 2006 15:23   mesajın adresini al  

manas
manas
üfff şöle entel dantel şeylere uyuz oluyom edebiyatında içine ettiler...
Çok yapmacık...Yaşamadan yazılmış gibi emanet gibi duruyor içten değil...Bu adamın klasiği evet bunu hep yapıyor..Hep böyle gelişme de yok değişme de. Her yazı birbirinin aynı...
7 Eylül 2006 15:25   mesajın adresini al  

thors hammer
thors hammer
hadi yapmayın güzel bir yazı olabilir hatta baya güzel bir yazı olabilir ama sıradan insanlarda kaleme alabilir
7 Eylül 2006 15:26   mesajın adresini al  

manas
manas
ben eleştirmedim zaten seni forum açılmış yorum belirttim..Sevmiyom ya ben...Fazla duyguları abartıyor..Hiç olmayacak şeyler yapıyor..Gerçekten hissedileni aktarınca harbiden daha etkili oluyor misal yılmaz erdoğan ne bilim can yücel necip fazıl nazım hikmet.Ama bu adam öyle değil gibi geliyor bana ucuz bayağı geliyor bu tipler bana... Hissetmeden yazılmış gibi...

ha ütopya aşkları vardır mesela lela ile mecnun gibi olmayacak aşklar ama onları yazanların edebi bilgisi sanatı karşısında can dündar gibiler çaycı olamaz o büyük adamların yanında...
7 Eylül 2006 15:32   mesajın adresini al  

diygicik
diygicik
sürekli mutsuz aşk temalı yazılar... tabiki yok böyle bi şey köşe aktüel politikaya siyasete güncele yaşama olana dair yazılarının yanında ayrıca yazdığı çok az sayıda böyle yazısı var
7 Eylül 2006 15:33   mesajın adresini al  

diygicik
diygicik
yılmaz erdoğanla kıyaslamam ama necip fazıl nazım ve can yücelle elbette aşık atamaz kesinlikle katılıyorum onur.
7 Eylül 2006 15:35   mesajın adresini al  

keje
keje
bende bir can dundar hayrani olarak yaziyi cok begendim.....aragonunda dedigi gibi MUTLU ASK YOKTUR! ondandir can dundarin da temalarinin mutsuz ask olmasi.
7 Eylül 2006 17:24   mesajın adresini al  

arriba_arriba
arriba_arriba
Can Dündar kadar sevdiğim başka bi yazar yok çünkü yazarlar arasında sevilmeyi hak eden nadir isimlerden birisi...Bi insan ancak bu kadar anlar Aşk'tan...Ayrıca İç ve Dış siyaset anlamında çok bilgili..
20 Eylül 2006 15:50   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 11

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008