Kadin dusmaniysa ben onu cok sevdim okuyum bol bol:D
21 Mart 2007 12:05
-suz
Kara giysiler ve suskunlukla bil ki; görünür her kadın zeki.
İyinin ve Kötünün Ötesinde/F. Nietzsche
4 Eylül 2007 23:26
glikoz
hayatını tekrar tekrar aynı hayatı yaşıcakmışsın gibi yaşa,, istemediğin bi durumla karşı karşıya kalmışsan ve buna boyun eğiyorsan, diğer hayatında da da aynı şeye boyun eğeceğini düşünerek, sen en güzeli boyun eğme! bu böyle gitmez!; bi şeyi çokmu istiyosun, ama buna cesaret edemiyo musun, diğer hayatında da bu şeyi çok isteyip hiç bi zaman cesaret etmediğin için ulaşamıycaksın, sen en güzeli aş kendini, yap yapmak istediğini ki sonunda en mutlu şekilde yaşayabileceğin bi kısır döngü oluşturabilmiş ol.
5 Eylül 2007 09:59
buz mavisi-lilith
kesınlıkle anlasılması zor bi insan.ne kadar kitabı varsa okyun yınede zorlanırsınız anlamkta.yalnız yaptıgı en ii sey gerceklerı yuzunuze vurmasıdır.tum gerceklerı hemde.insanın içindekilerı kusar ve o kusmuga bakmanızı saglar mıdenız bulanır tiksinirsiz ınsan oldugunuz için ama bakarsınız bu kadar gercektır bence nietzsche...
7 Eylül 2007 21:41
seytan ucurtmasi
insanın içinde sakladıklarının, söylemeye korktuklarının dışa vurumu...
bir ayna .görmek istediklerinizi değil sadece gerçekleri gösteren....
12 Eylül 2007 19:09
c.kumsacli
nietzsche bile kendini anlayamamışken bizim onu anlamamızı istermidir?bilinmez ve bencesi yok....
14 Eylül 2007 14:30
ripcord
hayat sevince güzel
tezinin anti tezi
hayat sevmeyince daha güzel
Böyle buyurdu Zerdüşt.
Kitabe-i sengi mezarına sadece O, bir bireydi yazdıran öncülü Kierkegaard gibi,
anadan doğma kimliksiz ve ülkesiz Lautreamont
ya da,
bütün ışıklardan köşe bucak kaçmış dev gibi anarşist yazar Blanchot gibi,
elektrik direğine asılı Nerval,
doğmuş olmanın sakıncası Cioran,...
liste uzar gider.
nevi şahsına münhasır bir anarşist.
Hayyam'ın o dediklerinden; efsane söyleyip uykuya dalanlardan..
Hayat sevmeyince daha güzeldi o ve onun gibiler için.
8 Nisan 2008 11:16
buz mavisi-lilith
Bana diyorsunuz ki ‘hayatın yükünü taşımak zor.’İyi de neye yarar o zaman kuşluk vakti mağrur, akşam vakti itaatkar olmak?
Hayatın yükünü taşımak zor:ama siz de çıtkırıldım olmayın öyle!Her birimiz pekala hayli yük taşıyabilecek erkek ve dişi eşekleriz.
Üzerinde bir damla çiğ var diye tir tir titreyen gül koncasıyla müşterek neyimiz var?
Hakikat şu:biz hayatı seviyoruz, ne ki , hayata değil, sevmeye alıştığımız için.
Aşkta daima biraz hezeyan vardır.Ama hezeyanda da daima biraz akıl bulunur.
Ve bana, ki hayatla aram iyidir, öyle geliyor ki, saadeti en iyi idrak edenler, kelebek ve sabun köpüğü ya da benzeri türden insanlardır.
Bu yufka, ahmak, narin, hareketli ruhçukları uçuşurken görmek – budur Zerdüşt’ü gözyaşı ve türkülere sürükleyen.
Ben, yalnız dans etmesini bilen bir tanrıya inanırdım.
Ve şeytanı gördüğümde, onu ciddi, titiz, derin ve vakur buldum:o, ağırlığın ruhuydu- onun yüzünden düşmekte her şey.
Öfkeyle değil tebessümle öldürülür kişi.Hadi, öldürelim ağırlığın ruhunu!
Yürümeyi öğrendim:öğrendim öğreneli koşar dururum.Uçmayı öğrendim:öğrendim öğreneli ihtiyacım kalmadı , yerimden kımıldamak için itilmeye.
Şimdi hafifim, şimdi uçuyorum,şimdi altımda kendimi görüyorum,şimdi tanrı dans ediyor içimde....
Böyle buyurdu Zerdüşt
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/5836
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!