ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > edebiyat > friedrich nietzsche

Sayfalar: 1  2  3  4  5  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

corpus callosum
corpus callosum
Kimi hiç sevmez kimi nefret eder kimi hayranıdır?
Peki sizin düşünceniz ne???
Sizce Nietzsche üst insan olabilmiş mi,yoksa sadece düşüncede mi kalmış???

''Ümit kötülüklerin en kötüsüdür''
''Ölümün son iyiliği bir daha ölmemek''
''Sorulmayan soru en önemli sorudur''
''Her insan gerçeğin ne kadarına dayanabileceğini seçmeli''
''Ben varken ölüm yok,ölüm varken ben yokum,peki neden ondan korkayım ki''
''En çok arzu edilen kadın en çok korkulan kadındır.Bunun nedeni onun ne olduğu değil,bizim onu nasıl gördüğümüzdür''
''Cinsel arzu aslında karşıdaki insanın zihni ve bedeni üzerinde mutlak hakimiyet kurmak için duyulan arzudan ibarettir''
''Birinin kendisini başkasına açması ihanetin kapılarını aralar''

(copy paste değil alınteri)
4 Eylül 2006 12:18   mesajın adresini al  

corpus callosum
corpus callosum
sitede psikoloji/felsefe forumu yok kiii:(
adminlere burdan sesleniyorum psikoloji/felsefe açıverin yaaa:)
şaşırıyorum nereye yazacağımı
4 Eylül 2006 12:26   mesajın adresini al  

jakedopeman
jakedopeman
Nietzche kesinlikle değişik bir filozoftur.gerek ortaya atıığı kavramlar ve düşünceleriyle gerekse de hayatıyla değişiktir.ömrünün son dönemini akıl bulanıklığıyla geçirdiği söylenir ve bu durumda en önemli yazılarını yazdığı söylenir.aynı zaman da 'üstün insan' kavramı da Hitler'e düşünsel yönde yön verip yeni şeyler üretmesine neden olmuştur.Sevmeyenlerin çoğu sanırım bu bakımdan kendisinden hoşlanmazlar..Nietzsche düşünceleriyle üsttür zaten fakat üstün insan diye bir tür olması mümkün değildir.Üstün insan yoktur yoktur.Bu da bi çeşit ütopyadır.Tıpkı anarşizm ve komünizm gibi
 1   4 Eylül 2006 12:33   mesajın adresini al  

e=m.c²
e=m.c²
biraz geyik olacak ama genede yazıyorum. Vedat Özdemiroğlu'nun "Selam Dünyalı Ben Türk'üm" adlı kitabının ilk sayfasında şöyle yazıyordu...

"Müziksiz bir hayat hatadır." NIETZSCHE
"Hatasız kul olmaz." GENCEBAY

güzel espriydi çok gülmüştüm:)))...paylaşmak istedim:P
4 Eylül 2006 12:33   mesajın adresini al  

e=m.c²
e=m.c²
Bence de Nietzche üst insan değil. Hatta bence üst insan diye bir kavram yanlıştır, çünkü insanoğlu çok adi, kaypak, birbirinin kuyusunu kazan, güç için birbirini öldürebilecek kadar ezik satıcı, adi, pislik bir varlıktır (farkındayım abarttım:)). Düşünsenize baba cennette yaşamasına rağmen ordan kovulabilme başarısını gösteriyo yani, düşünün şimdiki insanoğlunu artık siz. Sanırım üst insan diye bir kavram değil de olsa olsa üst hayvan diye bir kavram vardır ve o da fildir, evet evet fildir:))
4 Eylül 2006 12:55   mesajın adresini al  

cag
cag
valla nietzche diyince ilk aklıma gelen şey şudur ki:
"God is dead" Nietzche
"Nietzche is dead" God ...
çok gülmüştüm bunu bir t-shirtün üstünde ilk gördüğümde :)

...hiçlik... ne kadar dogru ne kadar değil tartışılır gerçekten...
4 Eylül 2006 13:07   mesajın adresini al  

balcı
balcı
niçenin bıyıklarına hastayım...aynı dönemde yaşasaydık bi ayran çalkalardım onun için...
4 Eylül 2006 15:35   mesajın adresini al  

bbaykul
bbaykul
'kendin alabileceğin bir hakkı asla başkasının sana vermesine izin verme' - f.nietszche. güzeldir bu.
ey ulu yıldız ! kendilerine ışık saçtıkların olmasaydı ,
saadetin nerde kalırdı ! bu da güzel.
to live alone one must be a beast or a god, says aristotle. leaving out the third case: one must be both a philosopher. bu yarmış.
bu dahil butun genellemeler yanlistir her yerde kullanılır.
he who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you.bunu da severim.
erkek yüreginin özünde sertlik vardir, oysa kadinin yüregi özünde kötüdür sözü çok doğrudur.
bir şeyi güzel olarak mı algılıyorsunuz? demek ki yanlış algılıyorsunuz
"ne kadar yükselirsen o kadar küçük görünürsün uçmak bilmeyenlere

copy paste tir tembelin tekiyim.
Bu arada nietzsche nin hastasıyım doğum günü pastasıyım.
4 Eylül 2006 16:12   mesajın adresini al  

manas
manas
+1 özer tebrikler hassasiyetin için. Hep böyle birbirimizi uyarsak ne güzel olur aslında. Dilimiz düzelir gelişiriz...
4 Eylül 2006 16:22   mesajın adresini al  

nicht
nicht
Nietzsche'nin anlaşılabilmesi yüzyılımızda hala mümkün olamayacağı için topiği bi yüz yıl sonraya kaydıralım derim ben.fena severim,ama aynı zamanda topluma karşı gereksiz duyularınızı fazla açar rahatsız eder.bi miktar okuduktan sonra okumamak en iyisidir.
yok eğer izole olmak hoşunuza gidiyosa sarın derim,o anlarda belki üst insana yaklaşabiliriz..tabi felsefe bölümüne giden arkadaşlarımızdan çok şeyler bekleriz bu konuda :.(
4 Eylül 2006 16:57   mesajın adresini al  

nicht
nicht
ceyda aksen-i takvimi arıyodum internette o yüzden geciktim sana bişeyler yazma konusunda.sanırım felsefe masterı yapıyosun psikolojiden? ya da felsefeden psikoloji masterı?evt,ikinci daha mantıklı sanki.felsefe öğreniminde nietzsche ne kadar gösterdiler ki???merak ettim.ben pek gösterilmiyo diye biliyorum :S
4 Eylül 2006 17:15   mesajın adresini al  

nicht
nicht
karl marx ve freud ağırlıklı olmuyo mu sizin konularınız?
4 Eylül 2006 17:16   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008