ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  güncel  Ekonomi İyi Gidiyor AKP Zamanında %159 Zam

Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

comandante
comandante
İstanbul’da boğaz köprülerinden geçiş ücreti dün gece itibarıyla 4 YTL’ye çıktı. Böylece köprü geçişi dolar bazında 2.75 ile kurulduğundan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı

İstanbul’daki köprü geçiş ücretlerine iki yıl aradan sonra gelen zam fiyatları rekor seviyeye ulaştırdı. Bu sabahtan itibaren geçerli hale gelen zamla birlikte otomobiller için köprü geçiş ücreti yüzde 33.3 artırılarak 3 YTL’den, 4 YTL’ye çıkartıldı

ZAM YÜZDE 159

Son zamla birlikte dolar bazında köprü geçiş ücreti 2.75 dolarla tarihi bir seviyeye ulaştı. Son zamla birlikte AKP döneminde köprü geçiş ücretine dolar bazında yapılan zam yüzde 159’u buldu. AKP hükümetinin kurulduğu 2002 yılında köprü geçiş ücreti 1.06 dolar düzeyindeyken söz konusu rakam 2003’te 1.78 dolar, 2004’te 2.05 dolara olarak gerçekleşmişti. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son zam daha önceki açıklamalarla da çelişki oluşturdu.

2003 yılında yapılan açıklamada köprülerin yüksek bakım giderlerinin karşılanması amacıyla köprü geçiş ücretlerinin 2 dolar seviyesinde tutulmasının planlandığı kaydedilmişti. Ancak son zam köprü ücretini 2.06 dolardan 2.75 dolara çıkardı.

Karayolları Genel Müdür Cahit Turan, zammın zorunlu olduğunu savundu ve "Ne var bunda? Bir paket sigara parası dedi.
~ 736 gün   mesajın adresini al  

gregory house
gregory house
walla bunlar gelmeden once bira 850 bindi şimdi 2.10 hay ben bunların...

comandante
comandante
Gelecek seçimde bu partilerine yanına ekstradan sadece MHP girebilir meclise. Mehmet Ağar eğer geçmişi olmasaydı gerçekten oy toplayabilecek bir insan ama geçmişindeki ''Mafya Babalığı'' bir çok insan tarafından hoş karşılanmıyor. 4. parti olacaktır. Ama meclise girmesi çok zor.

comandante
comandante
Seneye seçimleri tabii ki din iman kullanarak yine birinci parti olacaklar. Alternatifi olmadığını düşünen halk yine oyu verecek ama bu onların iyi olduğunu göstermez AKP herşey kötüyken bile Ekonomi İyi Yolda bozmayın diyordu. Artık ekonomi de iyi yolda değil. Ama onlar yine de oylarını alırlar. Çünkü bu ülkede dini siyasete alet edenler hep kazanırlar.

comandante
comandante
Bu ülkede iş yapacak bir çok insan var. Alternatifsizlik diye bir şey yoktur. Şu anda benim düşüncelerime çok ters gelse bile MHP DYP bile gelse eminim bunlardan çok daha iyi iş yaparlar. AKP ve RTE'nin bu ülkeye ne yararı dokunmuş ki dahja çok dokunacağı arıyorsun merak ettim.

comandante
comandante
Emin ol CHP en az AKP kadar kullanıyor dini Ben buna Deniz Baykal'ın bir konuşması sırasında şahit oldum. Üstelik çok daha tehlikeli şekilde kullanıyordu. Laik bir ülkede din üzerinden siyaset yapmak çok tehlikelidir. Üstelik bu ülke demokrasi anlayışı daha tam oturmamış Türkiye gibi ülkede kullanana da kullandırana da zarar verir.

comandante
comandante
Biz böyle yönetilmeyi hak etmiyoruz bence Türkiye Cumhuriyeti bu şekilde yönetilemez. Ulu Önder'in zihniyetinde ki insanların gelmesi geç değil. Kim bilir belki yarın belki yarından da yakın.

comandante
comandante
Ağar Abi hemşemrim olması sebebiyle bana bile sempatik geliyor bazen

comandante
comandante
Bu adamların bu kadar büyük bir oranda olma sebebi çok oy almaları değil seçim sisteminin adaletsizliği Dünyanın hiçbir yerinde %35 oyla meclisin %70ini elinde bulunduramazsın. Eğer uygulamalar görülürse emin ol sandıktan çıkamaz. Ekonomi 2001 krizinde yaşadıklarını yaşadı 1 ay önce. Biten terör AKP zamanında hortladı. Rejime en büyük saldırılar bu zamanda yaşandı. İnsanlar türbanlılar- diğerleri olarak kutuplandırıldı. Kadrolaşma cumhuriyet tarihinde hiç olmadığı kadar yaygınlaştı. Başbakan halkıyla nasıl konuşması gerektiğini bilmiyor Vatandaşa ''Ananı da al git diyecek kadar terbiyesizleşti. Atanın evinde onun defterine saygısızlıkta bulunacak kadar hoyrat. Ayrıca MHP bana ii görünüyor demedim Yazdıklarımı doğru oku sadece AKP'den daha iyidir yazdım.

sadikko
sadikko
konu sapmış veya güdümü başkaydı ama şunu belirtmek lazım, kgm'nün masraflarının en büyük kısmı dolaylı veya direk olarak petrol ve mamülleridir. böyle oranlar verirken %135 fln gibi alakalı birimlerle kıyaslamanızı tavsiye ederim, belkide kanada dolarına göre hesaplarsanız % 400 cıkar (hic bilmiyorum) ama ham petrol fiyatlarınındaki artışı düşünürseniz bu yapılan zam normal bir zamdır. her ne kadar taşımacılık sektöründe oldugumuzdan bu zam en cok bizi üzsede doğal karşılıyorum.
sonuc olarak bu bilgiyi veren arkadaşımızdan ricamız, lutfen zam miktarını ham petrol fiyatlarına endekleyerek vermesidir.
:)

fanfan
fanfan
Akp'ye oy veren 17 milyonun çoğunluğunun eğitim düzeyini gösteren araştırmadan da haberiniz var mıydı...

fanfan
fanfan
rakam olarak aklımda değil tabii ki ama Akp'ye oy verenlerin sıralaması:
1.ilkokul mezunları
2.İlkokul mezunu değil.
3.Ortaokul-lise
4.Yüksek öğrenim

Tabii ki diğer partilere oy verenlerin hepsi mükemmel eğitimli olmayabilir,ama insanın eğitildikçe gerçekleri gördüğü mantığını kabul edersek bu sonuçlar baya bi anlamlı oluyor!

fanfan
fanfan
Vatan gazetesinde okumuştum.Hala var mı sayfalarında bilmiyorum Temmuz ayıydı galiba.Ama bu araştırma baya bi ses getirmişti benden başka duyanlar da vardır diye düşünmüştüm..
Neyse evet demokrasilerde çoğunluk kazanır elbet ama söz konusu olan nası bi çoğunluk bunu da bilmek gerek bence...

sadikko
sadikko
:D yani kaynak yok

sadikko
sadikko
demet üzülme ben buldum senin yerine ;)
http://www.agarastirma.com.tr/secmenprofil.asp
entresan.. ama arastırmadaki sayı 6000 / 70000000 baya kucuk.. olsun yinede varmıs boyle bi araştırma..

Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008