ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > geyik > Tavuk yumurtadan çıktı

Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

abbas
abbas
İngiliz düşünür ve uzmanlar, yüzyıllardır süren "yumurta mı tavuktan çıktı, tavuk mu yumurtadan" tartışmasına son noktayı koydu: "Yumurta tavuktan önce vardı, yani tavuk yumurtadan çıktı..."

Bu tarihi sorunun cevabı, genetik materyalin (kromozomlar üzerinde kalıtsal özellikleri taşıyan yapı kitlesi) bir organizmanın hayatı boyunca değişmediği, bu nedenle daha sonra tavuk olarak adlandırılacak ilk kuş türünün, ilk önce "embriyon" olarak bir yumurtanın "içinde" oluşması gerektiği fikrinde saklı...

İngiltere’nin doğusundaki Nottingham Üniversitesi’nden Prof. John Brookfield, tarih öncesi çağlarda, bugün "tavuk" olarak adlandırılan türün, bir yumurta içinde embriyo olarak oluştuğunu söyleyerek, yumurta içinde büyüyen ve ileride tavuk haline gelecek organizmanın, tavukla aynı DNA’ya sahip olduğunu kaydetti. Prof. Brookfield, yaşayan türe ait "ilk maddenin" bu yumurta olması gerektiği konusunda şüphe bulunmadığını, "bu nedenle yumurtanın kesinlikle tavuktan önce var olduğunu" savundu. Genetik uzmanı Brookfield’e, Londra’daki King’s College’den Prof. David Papineua ve İngiliz Tavuk Üreticileri Federasyonu Başkanı Charles Bourns da destek verdi.

Bilim felsefesi uzmanı Papineua, "mutasyona uğramış yumurtanın ’tavuk olmayan’ ebeveynlerden türediğini, yani bunun tavuk yumurtası olmadığını" öne süren insanların yanıldığını kaydetti. Papineua, "Bir yumurtanın içinde tavuk varsa, yumurtanın ebeveynleri tavuk olmasa da o tavuk yumurtasıdır" dedi. Federasyon Başkanı Charles Bourns da, yumurtaların tavuklardan çok önce var olduğunu söyleyerek "tavuğun yumurtadan çıktığını" söyleyenlere destek verdi.

Kaynak: Hürriyet
30 Ağustos 2006 00:32   mesajın adresini al  

tbc
tbc
artık ölsem de gam yemem..
30 Ağustos 2006 00:34   mesajın adresini al  

comandante
comandante
Horoza sormuşlar tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan diye
Horoz: Tavukla işimi görürüm polemiğe girmem demiş :D :D
30 Ağustos 2006 00:34   mesajın adresini al  

aleeea
aleeea
Allaımmmm yıllar soora ilk kez bu gece rahat uyucamm ..
30 Ağustos 2006 00:35   mesajın adresini al  

tutaste
tutaste
"Bir yumurtanın içinde tavuk varsa, yumurtanın ebeveynleri tavuk olmasa da o tavuk yumurtasıdır"

enteresan bi yaklaşım..benim beyin algılayamadı bu cümleyi biri bana açıklayabilir mi acaba?
:P
30 Ağustos 2006 00:40   mesajın adresini al  

biyolokum
biyolokum
dün bu açıklamayı arkadaşım duygudan duydum... çok da şaşırdım..
30 Ağustos 2006 00:44   mesajın adresini al  

tutaste
tutaste
yumurtayı kimin çıkardaığı değil yumurtanın kimi çıkardığı asıl mesele yani:)) yanlış anlamadım değil mi?
30 Ağustos 2006 00:44   mesajın adresini al  

tbc
tbc
evet
30 Ağustos 2006 00:45   mesajın adresini al  

jean
jean
işte bu ingilizlerin geyik konusunda ne kadar kıt beyinlere sahip oldukları burdan belli... adamların esprii geyik diye bi şeyden haberleri yok... adamlar gitmiş bunu da kanıtlamışlar ya, afferin yani... temel fıkralarında niye hep bi alman, bi fransız, bide ingiliz olur? işte bundan...
30 Ağustos 2006 00:51   mesajın adresini al  

tutaste
tutaste
garip tabi ama adamlar okumuşlar bilimadamı olmuşlar şimdi bu kadar zahmet boşa gitmesin inanayım bari.))
30 Ağustos 2006 00:52   mesajın adresini al  

balcı
balcı
hürriyet gazetesi ve ingiliz uzmanlar yerine,posta gazetesi ve endonezyalı uzmanlar şeklinde beklerdim
30 Ağustos 2006 00:57   mesajın adresini al  

abbas
abbas
Bi yerin altını çizmek gerekir sanırsam:

İngiliz düşünür ve uzmanlar

Biz bunları düşünür olmadan önce de, uzaman olmadan önce de düşündük.. Sanırım her Türk, filozof ve uzman doğar :)
30 Ağustos 2006 01:00   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008