ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Bu durum uzun zamandır dikkatimi çekiyordu, akıl-mantık sınırları dışında, sadece kendini tatmin etmek için "sanal ortam"ın yeni değerlendirme araçları "sözlük"leri kullanan bir takım garip insanlar..
Sonra dün "nedir.net" denen siteye girilen "ortakantin.com" yazısını okudum. Bunu sizinle de paylaşayım dedim . Bu insanları herhangi bir bağı olmadıkları oluşumlara tabiri caizse bok atmaya götüren nedir? Düşünmeden yorumlayan, fütursuzca, temelsizce eleştiren bu zihniyet eziklikten mi kaynaklanmaktadır?
deniyor ki: yonjadan daha seviyeli olduğu konusunda kesinlikle umudum vardı, ama sonra gördüklerimi ve yaşadıklarımı bilseniz inanamazsınız diyebileceğim sitedir. oradaki mail adresleri okul adresleri gibi gözüküyor ve dolayısıyla her ipini koparan siteye giremiyor deniyor. yalan. külliyen yalan. gözümün önünde adamın biri bir üniversite maili uzantılı adresiyle siteye kayıt oldu ve de kendini kız olarak göstererek insanlara mesaj atmaya başladı. yakın bir zamanda yaklaşık 50 erkek başına üşüştü bu yaratılan kız karakterin, içlerinde webde sanal seks teklif eden vardı. başka bir kimse yine kolpa mail adresiyle girmiş siteye ve kıl olduğu adamın birini işletmiştir, kendini kız olarak gösterip ona buluşma teklif etmiş fakat ardından ona kötü bir sürpriz hazırlamıştır.
ben de kazara üye olmuştum bu siteye, sonra bir şekilde adamın biri hesabımı ele geçirdi ve sitedeki kızlara müstehcen mesajlar atmaya başladı ve derhal site yöneticisine haber vererek üyeliğimi sildirdim.
orta kantin nokta kom, abazaların, kolpadan aldıkları mail adresleriyle forumlarda iğrenç muhabbetlere girip hatun kaldırma çabasına giren saçma insanlarla dolmuştur, duyurulur. belirtilen sitenin yanına yaklaşmamanız tavsiye edilir.
yahu sitenin belli bir sistemi var, teknik olarak işliyor, okul email adresin var diyelim, örnek olarak h54436@metu.edu.tr .. sen kız ismiyle kayıt olursan bunun kontrolünün yapılması zaten imkansızdır. adın emailde yazmıyor. eğer birisi böyle sahte bir iş yaparsa bunun suçunu siteye atmak nasıl bir mantıktır? örneğin gidip aynı bölümde okuduğun herhangi bir kızı ikna edip onun mailine yollattırdığın mesaja tıklatırsın, onun sayesinde kız olarak siteye girersin vs. vs.
ayrıca sitedeki üyelerin özel mesajlaşmalarının da kontrolü hiçbir internet stesinde yapılmamaktadır. yok efendim abazanlar mesaj atıyomuş vs. vs.
neyse daha uzun yazamıycam.. siz bir okuyun bu arkadaşın yazdıklarını..
aynı şekilde herhangi bir konu başlığı için ekşi sözlük'ü falan açınca işe yarar eleştiriler veya bilgi dışında birçok saçma sapan ego tatmini amaçlı bok atmaca okuyorum ve hoşuma gitmiyor. bu örnek de bu siteyle ilgili olduğu için paylaşayım dedim .
28 Ağustos 2006 06:23
denizzzz
ha bi de bu yorumu yazan arkadaşın nick'i "seni ben ellerin olsun diye mi sevdim" miş . kendisi bu başlığı görürse ya bir kez daha tatmin olur, belki de cevap yazar, belki de ne kadar saçma sapan atıp tuttuğunun farkına varır. Bence birincisi olacak çünkü bu tür şeyler yazan, düşünmeden konuşan insanların eleştiri ile kendini geliştirebileceğine inanmıyorum
28 Ağustos 2006 06:25
denizzzz
biz de mesela bir "ortakantin sözlük" açalım ... sonra orada saçma sapan nickler koyalım kendimize.. herkes okuyabilsin "sözlük"ümüzü .. sonra yazalım işte
"ayyy nedir.net diye bi site var hep böyle hıyarlar milleti eleştiriyor saçma sapan düşünmeden yazıyor sallıyor"
erkeklerin kızlara, kızların erkeklere potansiyel sevgili gözüyle baktığı forum
ayyasprens
baslarda yok öyle bise dedigim ayyasprens e katılmadıgım ama ortamın bozulması halinde artık takılmadıgım site
cucuklubocuk
bu iki yoruma da bayaa güldüm:)
kızlar zaten erkeklerin potansiyel sevgilisi değil midir? karşı cinsler arası iletişimin olduğu her türlü mekanda her an herşey olabilir. nasıl oluyor da doktorlar doktorlarla öğretmenler öğretmenlerle evleniyor sanıyorsunuz? :) "ayyasprens" ve "cocuklubocuk" şeklinde iki harika nickname sahibi arkadaşımız kendilerince ortamı "eleştirmiş" .. ortamın "bozulması" falan ..
geçelim artık bunları yav.. ablam cember.net denen bir siteye üye .. çalışanlar arası networking sitesi .. orada bile bisürü mesaj atan falan oluyor. . bu web sayfasının suçu mudur? insanlar fırsat bulsa yemeksepeti'nden bile mesaj atar valla :)
28 Ağustos 2006 06:33
vulcao
" seni ben ellerin olsun diye mi " sevdim, mümkünse bu arkadaş bu nick'le yorum yapmasın zaten ya ...
veya kral FM'in web sitesinde, forumlarda Yıldız Tilbe için falan yorum yapsın...
28 Ağustos 2006 10:57
vulcao
Cenay's on fire :)
28 Ağustos 2006 11:42
bad religion
sözlüklerden diğer sitelere b.k atan arkadaşlar genelde uçurulmaları üzerine yaparlar bu yorumları öncelikle bunu belirtelim.. uçurulma nedenlerini de az çok tahmin edebiliriz.. yine de her yorumu b.k atmak olarak atmak olarak değerlendirmemeli bir kısmında haklılık payı olduğunu gözden kaçırmamalı.. kantinde forumlara/gruplara vs.. hiç msj atmadan 80 kişilik arkadaş listesine sahip olan şahıslar varsa bilelim ki bunların işi gücü online listesini refresh edip gördüklerine msj yollamaktır.. bu şekilde birsürü üyemiz bulunmaktadır.. peki suç onların mıdır bunda yoksa onlarla arkadaş olan 80 kişide midir orası da tartışılır.. kaldı ki suç mudur o da tartışılır bence gayet normal birşeydir herkes forumlara katılmak zorunda değildir o şekilde mutlu olan takılmaya devam edebilir, etmelidir.. olayın kantin yönetimiyle uzaktan yakından alakası bulunmamaktadır..
sözlükten b.k atma olayı sadece internet siteleriyle sınırlı bi olay deildir.. benzer şekilde müzik grupları/sanatçılar/ünlü kişiler vs.. de türlü şekillerde aşağılabilmektedir.. bunlarda da haklılık payı olmakla beraber bazen sadece kendi aşağılık kompleksini başka birilerine b.k atarak bastırmaya çalışanlarla karşılaşmaktayız..
ortakantin'e direk olarak b.k atma amaçlı yazılar yazan arkadaşlara demek istediğim, b.k atma eylemini direk olarak site üzerinden yapabilirler eleştiriye açıktır her zaman bu site ama üyelerin bu konudaki cevaplarını görmeye de razı olmalılar boşluğa eleştiri sallamak pek doğru gelmiyor bana kaldı ki bunu yaptıkları yerler ne kadar demokratik yerlerdir orası da tartışılır.. hiçbi sözlükte sözlüğe/sözlük yönetimine eleştiri yapan üye üye olarak kalabilio muymuş ya da buraya b.k atan arkadaşlar denemişler mi böyle bişeyi önce ona bakmak lazım..
28 Ağustos 2006 11:58
meybuz
Ekşi Sözlük'te entrapen nickli kişinin yazdıkları çok doğrudur;ondan başka kim ne demiştir bilmem yorum yapmam.
28 Ağustos 2006 12:44
denizzzz
birçok arkadaşla hemfikir olduğumuza sevindim. "bok atmak" argo diye kullandım kimsenin tepki göstermemesi de güzel bence. daha iyi kelime bulamadım bu olayı anlatmak için
28 Ağustos 2006 15:28
abbas
Eleştiriler doğru falan değil, bir çoğu bok atayım da izi kalsın mantığıyla yazılmış. Hani en çok sesi çıkan, en kıl, en artis konuşan her zaman haklı gibi gözükür ya(örneğin: Zübük) arkadaş da kendine o yolu seçmiş..
Forumlarda yazılanlar, sitenin içeriğidir, seviyesidir. Forumlarda da kimse kimseye yavşamıyor, kavga etseler bile sokak ağzı yapmıyor. Özel mesajına, özel hayatına nasıl karışacaksın milletin ? Sonuçta o dallama da buraya, manita düşürmeye gelmiştir ya da bahsi geçen soytarı gibi milleti işletmek için girmiştir, bunda kimin ne suçu olabilir ki ?..
28 Ağustos 2006 19:34
christİne daae
arkadaslar bu yazıyı bu gün okudum birincisi cucuklubocuk benim ortam bozuldu tespitini kanıtlayacak cook sey var gören vardır zaten oturupta polemil yaratmaya gerek yok. ayrıca argo kullanmanız hos degil ayrıca ortam bozuldu gecenlerde kac kere denedim sevgilimle fotom varken yazdıklarıma cevpa gelmiyor dıs sayılıyordum ama fotomu degiştirince birden fikirlerimin begenildigi mesajları yok cok tatlısın mesajları yagdı. ayrıca sözlüklerde herkes nick kullanır.saygılarımla ortam bozuldu ama cok iyi insanlarda var artık burda o kadar da takılmıyorum ya msn den yada reel den arkadaslarımın vesilesiyle görüsüyorum ama kabul edin ki okul maili olmayanda buraya üye olabiliyor.
29 Ağustos 2006 15:26
abbas
Özer'cim özel mesajlaşma olur, üniversite öğrencisi yavşamaz, sarkmaz diye bi kriter mi var ? Ösym sınavın yanında bir de mülakat mı yapıyor, okullara alırken..
Benim demek istediğim, sitenin içeriği forumlardır. Forumlara açılan başlıklar ve yorumlardır. Bunu tartışalım, bunda bi yozlaşma, basitlik var mıdır ?.. Bunları konuşalım.
Bi de şu trip var, hee gerçekten iyi insanlar var. Hadi buyur burdan yak, zaten sizin iyi dedikleriniz forumlara yazanlardır, he eğer ki özel mesajlaştığınız insanlarsa, kendinizle çelişirsiniz, bu ne pehriz bu ne lahana turşusu dedirtirsiniz..
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/5709
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.