gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Yurtdışı Eğitim & Erasmus Exchange - Birisi bana çek cumhuriyetini anlatsın...
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 9
 Yazar: Mesaj:
alkimonur
alkimonur
seneye çek cumhuriyeti'ne gidiyorum erasmusla da çek cumhuriyeti ve prag hakkında ne kadar bilginiz varsa dinlemeye açığım
yazın bol bol

8 Ağustos 2006 14:32  mesajın adresini al  
kretzsche
kretzsche
Prag,

bence avrupadaki en harika şehirlerden birisi. Mimari, tarih, sanat, müzik, eğlence vs. vs. ne istiyorsan var. Ayrıca ucuz da bir şehir.. En turistik yerlerde bile 1 euroya (yani 30-40 krona) bira içersin.. turistik olmayan yerlerde ye iç ve yine çok az para verip kalkarsın..

çok turistik bir şehir etraf insan kaynıyor, sen okuyacağına göre diğer kısımlarını da keşfedersin, biz biraz farklı yerlere açıldık ve oldukça güzeldi. arkadaşlarla gezerken "bu şehir yaşıyor" demiştik.

şehrin tarihi kısmı, charles bridge, prag kalesi vs. çok güzel.

ayrıca geçenlerde bir dergide okudum çeklerin yarısı ateistmiş, ek bilgi olarak veriyim şaşırmıştım okuyunca. komünist rejimden sonra böyle olmuş.

neyse aklıma bu kadar geldi ama söyleyim ben çok beğenmiştim ve "burada bi süre yaşasam kesin çok güzel olur" diye düşünmüştüm. maceralarını bize ilet.. bol şans

8 Ağustos 2006 16:53  mesajın adresini al  
kretzsche
kretzsche
ayrıca prag'ın yeri de güzel, orada bulunurken budapeşte, berlin, kopenhag falan gibi şehirlere de oldukça yakın olacaksın. berlin-prag 5,5 saat ve 30 euro otobüsle =)

8 Ağustos 2006 16:59  mesajın adresini al  
kretzsche
kretzsche
bak burada bi arkadaş buldum çek cumhuriyetine gitmiş değişim için. bağlantı kurabilirsin:

http://www.ortakantin.com/showtopic.asp?bid=&tid=44&sinif=3

8 Ağustos 2006 17:15  mesajın adresini al  
alkimonur
alkimonur
çok sağolasın vadi işime yaradı baya da internete giremediğimden anca cevap atabildim

28 Ağustos 2006 21:08  mesajın adresini al  
penthos
penthos
arkadaslar anlasmasi olmayan okullar anlasmayi nasil saglayabiliyor bilen war mi bu isin garantisi war mi ya da.. ben tuttrudum prag diye ama okullar anlasamazsa oylece kalicam bilgisi olan yok mu )=

27 Şubat 2007 11:12  mesajın adresini al  
nemesismls
nemesismls
eğer gitmek istediğin okulun senin okulunla anlaşması yoksa hiç kafana dert etme çünkü benimki de öyleydi ben anlaşma yapmalarını sağladım:)okulundaki erasmus başvuruları başlamadan baya önce bence kafana koyduğun okulla önce kendin yazışmaya başla.bizim okulun erasmus başvuruları geçtiğimiz ekim gibi başlıyordu mesela(2007/2008),bizim bölümün de benim gitmek istediğim italya-cagliari üniversitesiyle anlaşması yoktu işte fransayla portekizle vss fln vardı.neyse ağustos-eylül ayı gibi bizzati(!):) olarak bir sürü mail attım o bölümdeki branşımla iligli hocaya (hem italyanca,hem ingilizce:))işte derdimi anlattım okullar arası anlaşma yok ama seneye gelsem sizin için mahsuru var mı vs,sonra o da o okulun erasmus koordinatörüne yönlendiirdi beni.oranın erasmus koordinatörü de olumlu baktıklarını ve anlaşma yapmak istediklerini belirten bir yazı yolladı.bu aşamadan sonra devreye bizim bölümdeki erasmus koordinatörü hocam girdi ve bilateral agreement vs diğer anlaşma metinleriyle ilgili resmi yazışmalar yapıp çift taraflı imzaları attılar.neticede yanlış bilmiyorsam okulundaki erasmus mülakatına girerken bütün bu imzaların atılmış olması gerekiyor o yüzden kendin önceden biraz efor sarfetmen gerekiyor:)sonuç itibariyle azimle ..... beton deler hesabı tabiri caizse nihayetinde 5,5 ay sonra falan 1 yıllığına gidebiliyorum italyaya:)

not: bir de bence her iki tarafın koordinatörü anlaşmalar imzalanmadan önce yazışırken orda ne kadar kalmak istediğini belirtilmesi gerekiyor sanırım.onun dışında sırf laf olsun diye bölümün anlaşma yaptığı bir okula gitmektense bence , istediğin okulla anlaşma yapılması için kas daha güzel olur:))

27 Şubat 2007 12:49  mesajın adresini al  
priene
priene
slm nemesismls
"neticede yanlış bilmiyorsam okulundaki erasmus mülakatına girerken bütün bu imzaların atılmış olması gerekiyor o yüzden kendin önceden biraz efor sarfetmen gerekiyor:)" demişsin
okullarda asil seçilmeden mülakata girmeden herhangi bir okulla yazışmayın falan deniyor. erken davranmanın avantajı varmı gerçekten? birde mülakatta araştırdığımız,gitmek istediğimz biryeri,kararlı bir şeklde söylememiz mi gerekiyor? şuan net değilde hiç birşeyy...???

11 Mart 2007 02:00  mesajın adresini al  
nemesismls
nemesismls
'asil seçilmeden herhangi bir okulla yazışmayın' derken bence;'incoming student' formları için talepte bulunmayın demek istemişlerdir.şimdi eğer senin bölümünün gitmek istediğin okulun bölümüyle anlaşması varsa,zaten senin yapman gereken sadece asil seçilmeyi beklemek.bizim okulda da bu böyle yürüyor.ama bunun tersine gitmek istediğin okulla her hangi bir anlaşma daha önce yapılmamaışsa sonuç itibariyle gitmek istediğin bölümün hocalarıyla çok önceden irtibata geçip onların onayını aldıktan sonra o okulun ab ofisiyle bağlantı kurmak gerekiyor.(ki; ab ofisle kurulacak bağlantıda yani her iki okulun imzalayacağı bilateral agreement belgeleri vs. de zaten sen yapmıyorsun,senin yerine her iki okulun erasmus koordinatörleri yapıyor)

priene demis ki:

slm nemesismls
"neticede yanlış bilmiyorsam okulundaki erasmus mülakatına girerken bütün bu imzaların atılmış olması gerekiyor o yüzden kendin önceden biraz efor sarfetmen gerekiyor:)" demişsin
okullarda asil seçilmeden mülakata girmeden herhangi bir okulla yazışmayın falan deniyor. erken davranmanın avantajı varmı gerçekten? birde mülakatta araştırdığımız,gitmek istediğimz biryeri,kararlı bir şeklde söylememiz mi gerekiyor? şuan net değilde hiç birşeyy...???

11 Mart 2007 12:31  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 9
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008