ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  güncel  Türk oğlu öz vatanında parya olmuş...

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

manas
manas
İncirlik Üssü'nde kelepçeli vukuat

http://www.milliyet.com.tr/2006/08/05/guncel/agun.html

Türk askerine kelepçe vurma cüretini Türkiye de gösterebilmiş amerikalılar. Biz hala ayakta uyuyalım. Allah başımıza Atatürk gibi bir lideri bir daha nasip etsin inşallah. Nasip etsin ki namusumuz temizlensin elin amerikalılarına karşı...Ben de msnde ismimi değiştiriyorum. Amerikadan nefret ediyorum olacak bundan sonra...
~ 763 gün   mesajın adresini al  

manas
manas
biz zaten bi kaç arkadaşla boykot kararı verdik ufaktan ufaktan başlıyoz levi's ve coca cola almıycaz artık...Yavaş yavaş gittikçe yayacaz boykotumuzu.
Bu arada ek bi bilgi vereyim. Coca cola temmuz ayından itibaren bütün kar paylarını israil donanmasına bıraktığını cnn de açıkladı.

soulfly free
soulfly free
onur o zaman sana tavsiyem cola turca'da içme
zira cola turkanın özütü israil markası olan rc'den satın alınıyor (satın alma belgelerini görmüştüm tvde)
ne içecez merak ediyorum

bide utanmadan kel mahmut'u alet etmişler....

manas
manas
onu da ingilizce hocam söylemişti doğru zannedersem...Ama öyle geniş çaplı bir boykot değil yavaş yavaş bırakmaya çalışıyoruz. Bütün amerikan mallarını birden kesmek hepsinin kaynağını bilmek mümkün değil..Ama mesela nestle almıyorum eti alıyorum. Levi's giymem mavi giyerim. Bence sadece bu tercihler bile hem onlara milyarlarca dolar kaybettirir hemde gümrük birliğinin yanlış politikaların baltaladığı Türk sanayi sektörüne Türk üreticilerine büyük fayda getirir.

soulfly free
soulfly free
senin benim gibi cılız ve bir süre sonra bıkkınlık verecek çabalarımız yerine daha sağlam önlemler almak lazım
ben 2 kere girişimde bulundum, toplam 1.5 sene cola içmedim
2.5 sene de mc donalds & burger'a gitmedim
e ne oldu?
taksime her gidişte giriyorum burgera...
dolapta kesin cola var
ha sorsalar bana bütün amerikan malları defolup gitsin mi ülkeden, girişi yasaklansın mı? e evet derim ne diycem...

manas
manas
denizyıldızı hikayesini bilmeyen yoktur herhalde hani adam binlercesinden sadece birini kurtarmış diye...Herkes kendi evinin önünü temizlese hiç bir sorun kalmaz. Benim üzerime düşen içmemek. İçenlerden de içmemelerini nedenleri ile birlikte rica etmek... Mesela nestle yiyeceğine eti ye...Kola içeceğine gazoz iç.. Levi's yerine mavi. Çok mu radikal br şey...Çok mu uygulanamaz...
Yani kağıtları kağıt toplama kutusuna atıyoruz.. Yanan ışıkları söndürüyoruz milli servet diye küçük bir tercih yapamaz mıyız hem ülkemiz için. Hem de o şerefsizlere beş kuruş fazla yedirmemek için.. Böle böle bilinç oluşturursak süper olur benim naçizane görevim olabildiğince bunların mallarını kullanmamak ve bu forum da neden kullanmadığımı yazmak... Vicdanım rahat oluyor en azından...

manas
manas
herkes bölük pörçük uyguluyor abi her ilde vardır böle kola içmeyen amerikan mallarına hayır diyen binlerce insan. Bu insanlar birleşirse en azından internet kanalıyla. Büyür olay çokta güzel olur.. Hem bu iş sadece amerikanın zararına olmayacak ki. Türk sanayiisine de büyük katkısı olacak. Onlar zenginleşecek zenginleştikçe daha iyi ürünler yapacak. Daha çok fabrika kuracak. Daha fazla vergi toplayacak devlet.Her açıdan faydası var.
Atatürkün bir sözü vardır. Vatanını en çok seven vatanı için en çok çalışandır diye.. Ben vatanımı lafta değil işte sevdiğimi gösterecem.. Yavaş yavaş başlıyoz biz boykota..

soulfly free
soulfly free
bazı şeyler halkın iradesine bırakılmamalı

deprem oldu = vatandaştan yardım toplayalım
bir ülke bi bok yedi = vatandaşlar boykot etsin

hayır bunlar "sadece" bizim görevimiz değil

devlet almasın, ithalat dursun, gümrükler kapansın vs...

ama benim (benden kasıt vatandaş) önüme her gittiğim yerde colayı dayarsan, her mağaza amerikan malları satarsa, yapacak fazla birşeyim yok

tabiki çok çok zorlayıp buna karşı gelebiliriz, ama elbet direnç kırılacak

o zaman örgütlenmek lazım

en baş örgütümüz nedir? devlet
o zaman ilk adımı o atsın
herşeyi tabiki devletten bekliycem, vergimi alıyor, o zaman çok afedersiniz zike zike yapacak dediğimi

başta o kucak açmış, ben neyleyim??

ayrıca türk sanayisi palavrası da ayrı bir mevzu...

manas
manas
evet efe bilinçle olur. Bi insanın kanında kalbinde vatan sevgisi varsa... Yapabilir abi almaz amerikan mallarını. Alanlar vatan hainidir demiyorum bu arada yanlış anlaşılmasın.Yani vatanını seven böyle bir iradeyi gösterebilir bir başlama tek eksik olan bir inanma bi kıvılcım.
En azından benim istediğim tercih insanlar aynı kalite veya biraz düşük kalite de olsa Türk mallarını tercih etsinler. O tercih bile Türkiyeye çok şey kazandırır emin olun...

hafriyat
hafriyat
onur sigara içiyor musun?
maltepe veya samsun iç o zaman bakalım kaç gün dayanabileceksin ben merak ettim (tabi zaten samsun falan içiyorsan g.t. olurum o başka da)
microsoft'un tümünü bulan amerikalı,napcaz şimdi?

tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış derler. belki eylemin iyi niyetli onur,inan kınamıyorum seni ama coca cola veya levis'ı 500 kişi bile tüketmeyi bıraksa umurlarında olmaz. ayrıca türk markalarının tasarımları ve başka olaylarında sadece türkiye'nin emeği yoktur bence eminim amerikalılar bi şekilde olayın içine giriyordur.
zamanında amerika'dan bakan bile getirmiş ülkeyiz biz be..

manas
manas
Türk sanayisi neden palavra ki anlayamadım. Abi benim tek yapmak istediğim vicdanımı rahatlatmak zaten. Devleti elinde tutanları amerikadan bile çok nefret ediyorum. Ben birey olarak üstüme düşeni yapacam.

hafriyat
hafriyat
bence devletten de çok şey beklememeliyiz -normal şartlar altında tabi beklemek gerekir ama- çünkü o da amerika'nın huyuna suyuna gitmeye çalışıyor korkusundan. ortadoğudaki dinamikleri çalkalayacak güce sahip olan ilk ülke amerika ve hükümet tırsıyor.
bunu alçaklık olarak görsek de belki şartların oluşumu açısından doğal bir boyun eğme çünkü türkiye güçlü bir ülke değil amerika karşısında,ve yaptırımlardan korktuğu için çıkıp meydan okuyamıyor. arada başbakanımız nutuk atıyor ama hep havada kalıyor.
şu dünyada süper güç olmak varmış ben onu bilir onu söylerim.. herkes önünde tirtir titriyor koskoca BM bile kuşa döndü.

soulfly free
soulfly free
ben şuna katılıyorum:

onur şenol verdiği mücadelede sonuna kadar haklıdır

zira aslında onur gibi düşünen çok insan var, ama türk meydası (ya da daha genel anlamda bütün dünya medyası) insanların "amerika" ya da "kapitalizm" karşısında çaresiz olduğunu empoze edip duruyor.

hal böyle olunca herkes kendini bu savaşta "yalnız" ve güçsüz hissediyor.

ama işin aslı böyle değil. tek sorun bunun böyle olmadığını, tek çatı altında toplanarak bu kan emici düzene dur denebileceğini kavrayabilmek.

seizetheday
seizetheday
bence ulkemizde cogu insanda var bu milliyetcilik ama kimse kalkip aciga cikarmiyor bu milliyetciligi ve herkes kendi icinde bisiler yapmaya calisiyor. ama sunu bilmeliyizki, bireysel diil toplu kararlar alindimi, hep birlikte bi adim attimi daha etkili olur daha bilincli olur. ama kimse buna yanasmiyor, nedenini anlamis diilim halen...

hafriyat
hafriyat
herkes amerikan malı tüketmeyi bıraksa ne olur acaba ben gerçekten bunu düşünüyorum şu an,emin olamadım.
bir de ekonomide herşey tüketicinin kararları değil ki,üretici var,bankacılık sektörü var osu var busu var. onlar acaba amerika ile ilgisi olan herşeyden vazgeçerler mi sizce?
ben de yerli malı tüketimini destekliyorum ama amerika'ya böyle tepki verildiğinde bir yere varılacağını düşünmüyorum,üzgünüm.
zamanında tonlarca insan bir taraflarını yırttı savaşa hayır abd ırak'tan çık diye,o zaman da eminim çoğu insan coca cola başta olmak üzere boykota gitti (hatta mekke kola çıkmıştı arabistanda sanırım) bir işe yaradı mı emin değilim.

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008