ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Benim düşüncemi birebir yansıtan bi yazı buldum hem onu okursunuz hem de fikirlerimizi paylaşırız.
-
Dış politikada Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en berbat dönemini yaşıyoruz. Bir kere dışişlerinin başında kimin olduğu belli değil. Abdullah Gül mü yoksa Cüneyt Zapsu mu acaba?
Dikkat ederseniz Cüneyt Zapsu'nun görüşmelerinden haberi bile yok Abdullah Gül'ün.
Tam bu ortamda daha hiçbir ülke açıklama yapmamışken Başbakan Lübnan'a asker gönderebileceğimizi söylüyor.
Peki Lübnan değil miydi yıllarca Bekaa'da PKK'nın yaşamasına müsade eden?
Aynı desteği verdi diye savaşla tehdit etmedik mi biz Suriye'yi?
Şimdi Lübnan'a ilk askeri biz göndermek istiyoruz.
Lübnan'dan gelen Arap sermayesine bir diyet mi ödüyoruz biz yoksa?
İç sorunumuz terörü çözmeden ne işimiz var bizim Lübnan'da diye sormuyor muyuz kendi kendimize?
Belkide dış politika belirleme kriterleri değişti artık.
Hem kriterler değişti hem de dış politikaya karar verenler değişti.
Ama kimin neyin kararını verip kiminle görüştüğünden Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün bile haberi yok ki zaten.
4 Ağustos 2006 21:55
soulfly free
ben geçen gün israil'in lübnanda yaptığı vahşeti görüntüleyen resimlerin olduğu bir siteyi koymuştum açtığım başlığa
bi baktım gitmiş başlık
gitmez asker fln burdan
4 Ağustos 2006 22:07
ne alaaka
onlar birbirinden haberdar olup oturup konuşana kadar ooo savaş mavaş biter.herkes takılıo kafasına göre bu ne ya devlet mi yönetiyolar strateji oyunu mu oynuyolar belli diil...
4 Ağustos 2006 22:19
fosilleşmiş dinazor
başlığa cevabım göndermelidir fakat bu şartlar altında değil yani burda başbakana katılıyorum.diğer yandan politikası belirgin tek düze olan devletler kaybetmeye mahkumdur açık bulunup yara açılıp sürekli kanatılabilir bu açıdan ele alırsak gizli görüşmelerin aklı başında insanlar tarafından yapılması(örneğin Atatürk'ün devleti kurtarmak adına yazdığı mektuplar gösterilebilir)bence bi kazançtır burada sorgulamamız gereken gerçekten aklı başında insanlar mı bu görüşmeleri gerçekleştiriyor
4 Ağustos 2006 23:11
kaan dinçer
abi geçen bi hizbullah militanının açıklaması wardı.israilin savaşı kazanması sünnilerin zaferi olur die.görünen o ki prowakatörler oldukça ii çalışmışlar.adamların asıl deridini unutturup yine olayı mezhep çatılması haline getirmişler.israilin derdi ne araplar ne başka bi şey.bu adamların dış politikası belli.zafere giden her yol mübahtır.din we etnikl köken bahane ediliyor terörist dangası wuruluyor bahaneler yaratılıyor ve topraklar işgal ediliyor.vaad edilen toprakları ele bu şekilde geçirebileceklerini düşünüyorular.lübnan hedefi de ayrı olgu aslında.lübnan orta doğuda yeni sawaştan çıkmasına ramen çok hızlı toparlanıp ilerlemeye başlayan bi ülke iken israil durumun farkına warıp tehdit olarak gördü lübnanı.zaten lübnandan daha önce kendi isteği we arzusuyla çıkmadıı da aşikar.bunun da payı inkar edilemez tabi.türkiyenini müdahalesi için daha çok erken ancak ülke çıkarları en iyi şekilde gözden geçirilip ona göre dawranılmalı zmanı gelince.ancak şu an aşırı erken.tabi bi gerçek daha war türkiye bu işin zmanlamasını ayarlayamazsa sıra çok çabuk kendisine gelecektir.ortadoğunun we müslüman nüfuslu ülklerin içinde en güçlü konuma sahip olan ülke türkiye.yani ortadoğunun hakimi olmak isteyen güçler için en muhtemele engel we tehlike.bi şekilde müdahale kaınılmaz olacak ama şu an deil.
5 Ağustos 2006 01:43
manas
lübnana asker gitsin ata diyarımız oralar bizimmm. Ben de giderim ama tayyip baştayken asla gönderilmesin. bu adam baştayken ben kuzey ırak operasyonuna bile soğuk bakıyorum. Korkuyorum bu adamdan herşey beklenir...
5 Ağustos 2006 12:52
alii
lübnana neden asker gönderelimki liderlerin siyasi çıkarları yüzünden neden ,hiçbir suçu olmayan bizim askerlerimiz niye ölsünkü tabi sadece bizim askerlerimiz degil bazı aptal liderler yüzünden bunun cezasını masum insanlar neden çeksin..biriler istiyor diyo neden biriler sawaş sın.......neden biriler ölsün..
5 Ağustos 2006 19:13
kaan dinçer
abi kişisel çıkarlar deil ülke çıkarları için girilmeli bizim ortadoğudaki kaderimizi israil yada amerika belirleyeceğine kendimiz çaba harcarız kaybetsek de kendimiz kaybetmiş oluruz.we türküyenin bu sawaş aracılığı ile zaten war olan we daha da tehlikeli hale getirilmek istenen şii-sünni kawgasıının bilincinde olarak müdahale etmesi gerek.çünkü asıl amaç zaten gewşek olan ortadoğudaki arap-müslüman birliğini iyice kopartmak.iç mücadeleye yol açmak...
5 Ağustos 2006 21:56
warrior21
biz oraya asker göndersek bile bi ile yaramaz.kimi durduracağız israili mi çok saçma bence bu fikir.çünkü ne zaman istedikleri olacak o zaman zaten kendileri söyler buraya asker gönderin diye.bak bm kınamıyor bile.büyük ortadoğu projesi olağan hızıyla devam ediyor.asıl soru şu şu an israil savaşmayı bilmeyen düzensiz bir çeteyle savaşıyor.sıra irana gelince bakalım ne yapacaklar ya da suriyeye?
6 Ağustos 2006 21:47
fırat
ne asker göndermesi ya...giderken sıfatı ne olacak bu askerlerin..BM barış gücümü?? madem öyleyse niye "gık" ını çıkaramıyo(çıkarmıyo. bm <=abd) bm şimdi...
7 Ağustos 2006 12:49
comandante
Biz girdik diye mi İsrail at koşturamayacak ???
7 Ağustos 2006 15:07
meybuz
Olsa bile Robert Fisk'in dediği gibi,sünni bir ülkenin ordusu şii bir ülkede nasıl görev alacak?
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/5242
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.