| |
meybuz
|
Dergi 5 alanda yılında faşistini seçiyor,2 tane de farklı konuda anket var.Anket fikri güzel,en azından ankete konu olan insanların kamuoyunda daha iyi tanınmaları için,toplumsal hafızayı canlı tutmak için güzel bir yöntem.Ankete şuaradan ulaşılabilir:
http://www.turksolu.org/index2.htm
ANCAK,
Ben burada bir parantez açıp bir şeyler hatırlatmak istiyorum.Ne hikmetse yılın faşistlerini seçen bu derginin başyazarı bu sene ve geçtiğimiz sene içerisinde son derece ırkçı bir tutumla yazılar yazmıştı.Böyle bir anket yapmaları da tam bir oksimoron.Son nefesini verirken bile " Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği" diye bağıran bir insanı idol olarak kabul eden derginin son hali içler acısı.Adı "Sol" kendisi aşırı milliyetçi,yılın faşistini seçen derginin başyazarından inciler:
http://www.turksolu.org/88/basyazi88.htm (Kürt sorunu yok,
Kürt istilası var!)
http://www.turksolu.org/89/basyazi89.htm (Türk oğlu, Türk kızı
Türklüğünü koru!)
http://www.turksolu.org/90/basyazi90.htm (“Kürt” varsa sorun var...)
|
|
~ 765 gün
|
|
| |
resatcalislar
|
vay listede babam da var ilginç... Saadettin Teksoyvari bir "adamlar neler yapmış"la yetiniyorum...
|
|
~ 765 gün
|
|
| |
comandante
|
Oy vermeme rağmen söyleyebilirim ki maalesef çok ama çok saçma bir anket Faşistlik adaylarına bakar mısınız? Orhan Pamuk, Mehmet Ali Birand'ki kendisi Belçika vatandaşı Nasıl Türk faşisti oluyorsa) ÖDP ki (aşkın ve demokrasinin partisidir ve Türkiye Cumhuriyetinin en aklı başında partilerinden biridir.) Birgün ve Radkal gazeteleri yine aynı şekilde aday yapılmış. Açıkcası son Tolga'nın da dediği gibi darağacına bile çıkarken Yaşasın Türk ve Kürt halklarının Kardeşliği!! diye bağıran Deniz'i örnek alanların mantığı bu. Türksolu ya kendine bi çeki düzen vermeli ya Deniz gibi insanları örnek almaktan vazgeçmeli. Çünkü çok yaman bi çelişki oluşuyor!!!
Verdiğim oylara gelince
1-Hadi Uluengin
2-DTP
3-Vakit
4-Tayyip Erdoğan
5-Bartholomeos
6-Şemdinli Provakasyonu
|
|
~ 765 gün
|
|
| |
resatcalislar
|
adamların faşist listesinde tamamen olmasa bile kısmen türkiyenin önde gelen düşünce insanları mevcut. işin ilginci bu tür kaliteli düşünce insanlarına "şerefsiz", "vatan haini" vb. sıfatlar atfetmek toplumumuzda yaygın bir eğilim.
önemli düşünce insanları şerefsiz olarak göre göre bu halk düşünceyi öldürmeyi başardı. tebrik etmek gerekiyor. (valla listede babam var diye söylemiyorum, objektif görüşüm bu)
|
|
~ 765 gün
|
|
| |
bad religion
|
solculuk kavramının da içini boşalttılar ya helal olsun bu aptalca anketleri hazırlayanların ellerine sağlık.. siteyi inceledim de az biraz yapılan yorumların bi kısmında haklılık payı var ama.. onlar bizim düşünce adamlarımız onlara laf yok dememiz de saçma olur ama kavramlar iyice birbirine girmiş bu sitede herkese faşisttir demişler düşünmeden..
|
|
~ 765 gün
|
|
| |
resatcalislar
|
çok saolun arkadaşlar babama değer verdiğiniz için. ben her konuda babamla anlaşamam ama gene de bana çok şey kattığını inkar edemem.
|
|
~ 765 gün
|
|
| |
välf
|
demokratik bir ülkede yaşıyoruz, bu sitede teşhir edilen insanların yaptığı şeyler nasılki bu ülkede ifade ozgurluğu adı altında değerlendiriliyor, bu sitenin yaptığı da aynı şekilde değerlendirilmeli...sonuçta takındıkları tavır bu yazarlardan ve kuruluşlardan tehlikeli değil
|
|
~ 765 gün
|
|
| |
manas
|
Genel özellikleri. Öteki her zaman faşisttir. Ya onlardansın ya da faşistsin yobazsın gericisin...Bu tarz radikal düşüncelere artık kimse bir değer vermiyor. Listedeki insanların da pek fazla önemseyeceklerini hatta dönüp bakacaklarını dahi düşünmüyorum...
|
|
~ 765 gün
|
|
| |
alice kendi aleminde
|
Oral Çalışlar'ı renk olsun die koymuşlardır oraya..
zaten isimleri nası seçtiklerini anlamadım.. püühh..
|
|
~ 765 gün
|
|
| |
alice kendi aleminde
|
bana şu ksıım enteresan geldi..
Bir faşistte aranması gereken özellikler:
- Atatürk düşmanlığı
- Türk düşmanlığı
- Ordu karşıtlığı
- AB’cilik ve Amerikancılık
- Şeriatçılık (ya da şeriatçılığı bir tehlike olarak görmemek- laiklik düşmanlığı)
- Sivil toplumculuk
- Kürtçülük-bölücülük
- Mezhepçilik-etnikçilik
- Kendi gibi düşünmeyenlere karşı tahammülsüzlük
-Yaygaracılık
- Linççilik
- Yasalar karşısında korkaklık
|
|
~ 765 gün
|
|
| |
comandante
|
Türk düşmanlığı faşistlik alınıyorda aşırı Türkçülük ve Kürt düşmanlığı ne oluyor acaba ??
|
|
~ 765 gün
|
|
| |
şekip
|
"Kendi gibi düşünmeyenlere karşı tahammülsüzlük"
Ehe seri başı olur diyorum derginin kendisi.
|
|
~ 765 gün
|
|
| |
comandante
|
Sonuçlar açıklanmış:
Yılın faşist aydını: Yılmaz Erdoğan
Siyaset alanında yılın faşisti:Tayyip Erdoğan
Medya alanında yılın faşisti: Vakit