ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  konu dışı  uyuşturucu..

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

lucy luyi
lucy luyi
türkiye dünyanın en önemli yolu haline gelmeye başladı! kullanım yaşı düştü artık sokaktaki 10 yaşındaki çocuğun esrar içtiğini görmek zor değil. bu şekilde nereye kadar gidecek; büyük bir muamma..

insanı aslında öldürmeyen öldürmekten beter edip, psikolojiyi alt üst eden, bağımlı, kararsız bireylerden oluşan toplum yaratma gidişatı gösteren ancak buna rağmen belli bir kesim tarafından zararsız kalıplara sığdırılan 'uyuşturucu madde' kavramı ne boyutlara ulaşıcak bu şekildeki ivmesiyle?

sizce sadece cahillik mi bunun kaynağı yoksa suçu devlette ya da ilgili kurumlarda arayan var mı? bizlerde de kendi hayatımı yaşarımcılık sözkonusu olabilir mi?

nasıl bu hale geldi sorusunu ve cevabını bir kenara bırakırsak bu zamandan sonra ne olmalı bir çözüm yolu var mı?

çözüm yolunun da bulunduğunu düşünürsek bağımlılığından haberi bile olmayan haberi varsa bile tehlikesini hissedemeyecek kadar beyni bitmiş olan insanları, yeni başlamış işin eğlencesinde olan 'bi zararı yok abi' zihniyetinde alkolle kullandığı maddeyi eşdeğer gören insanları bu çözüm yoluna nasıl getireceğiz! hepsi tedaviyi kabul ederlermi ki??
~ 1031 gün   mesajın adresini al  

onurr
onurr
ya bu konu hakkinda bence yapalıcak bişey yok.. tatam sigara alkol bir yere kadar daa.. yazık demekten başka bişey gelmiyo aklıma...

tuna
tuna
ya burada önemli bi nokta uyuşturucu ticaretiyle başetmek çoook zor, özetle g.t ister..
italyada bunu yapan savcıyı bi hafta içerisinde yemişti mafya..
öyle böyle değil bu pazar istesen de kontrol edemezsin ve çoğunlukla hükümetler, önemli kişiler de bu işin içinde..
ben her sorunun tek bi çözümü olduğuna inanıyorum o da eğitim.. ağaç yaşken eğilir misali.
gençleri ancak böyle koruyabilir, uzaktutabilirsin uyuşturucudan ama güçlü-güçsüz devletler,komplo teorileri var oldukça uyuşturucu ticaretinin önüne geçemezsin..

şeyma altunkaynak
şeyma altunkaynak
suc devletin bunu yapanlarin kim oldugunu biliyo ama sokaktaki uyusturucu kullananlarla ilgileniyo
ama cahillik yapipta buna baslayanlarda haksiz sayilmaz

abbas
abbas
bunun yolu tabiki egtim aile okul ve hatta arkadas egitimi ama is ole bi raddeye geldiki alkolden daha az zararli olduunu savunanlar cikabiliyo bence insanlara bunun zararının ölüm diil arkadasin dedii gibi psikolijik bi surunmenin olumden daha beter bi sey olduunu ogretmek lzm

onurr
onurr
ben yapılacak bişey yok derken bizim yapacağımız bişey yok.. tabi devlet bazı önlemler alabilir .. engelleyebilir de ..de içmek isteyen kişiyi nasıl durduracaksın ki .. sonunun ölüm olduğunu bilmeyen war mi ki...

şeyma altunkaynak
şeyma altunkaynak
bi su acidan bakin herkes bilerek baslamiyo ickisine hap koyularak bunun esiri olanlarda war

tane® ©an
tane® ©an
uyuşurucu parası econoniye bi şekilde entegre oluyo, eğer sektorun kokunu kazırsa devlet kendi kuyusunu kazmış olur. bundan nemalanan buroklatlar cok, usden klay değil

salihzeki
salihzeki
çok doğru aslı ya aynen katılıyrm !

lucy luyi
lucy luyi
bangır bangır reklamı yapılan herkes faydalansın diye çıkan 'uyuşturucu test' lerini bilen var mı! tüm eczanelerde, 20 lira civarı bi tutarla..

abbas
abbas
aranizda hic uyusturucunun zararlariyla ilgili bi yazi bi skec ne biliim bi haber okumadii oldumu yasami boyunca bunlar ztn her zmn yapiliyo tabiki kimsenin ailesi de uyusturucuya ozendirmiyo is bireyde bitiyo asosley insanlar kendilerine gomuluyo ve yalanda olsa bi an icin mutlu olmak icin ki en basta bi arkadas grubuna girebilmek icin deniyolar ve malesef onlarda ilerde baska birilerii ozendiriyolar

tane® ©an
tane® ©an
devletler uyuşturucu ticaretine cok soğuk değiller aslında:) ingiltere vakti zxamanında cine haş haş satıodu, hatta cin yeter almak istemiom dediğinde-jeon gec duşmuş herhalde,zararlı olduğunu geç farketmişler,50-60 yılda- acık acık savaş açmış cine
p.s. evet gordum onceki hayatımda uyuşturucu bağımlısı bi cinli askerdim:D

şeyma altunkaynak
şeyma altunkaynak
o ne ise yariyomus kazim

tane® ©an
tane® ©an
yakında hollanda gibi heryer yasal bırakırsa yandık asıl:(

onurr
onurr
ilk defa duydum..

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008