ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > edebiyat > Orhan Pamuk

Sayfalar: 1  2  3  4  << Önceki Sayfa      şu anda 37 - 40

maktulren
maktulren

Nobel ödülü almıs sabancıda ders veriyormus hadi alkıslayalım...
Kurtulun bu zihniyetten artık

pessoa demis ki:

Ne olursa olsun nobel almış yazardır.
Ve halenn sabancı üniverstesinde ders verdiği duymuştmm ..

24 Eylül 2007 16:36   mesajın adresini al  

maktulren
maktulren
bizden degil demedim ben bizi anlatmıyor dedim dostum...şimdi burda biz kim olayına girmek istemiyorum zaten...dediginde haklısın farklı düsünceleri entegre etme noktasında katılıyorum...Ama bize anlattıkları bize ait degerler degilse acıkcası ilgimi cekmior...bu olaya bir pencereden bakma da degildir...Yazar anlatmak istediklerini anlatır sen onları kendi hayat görüsünle mukayese eder ve almak istediklerini alırsın...yazarın tüm düsüncelerini kabul etme gibi bi zorunlulugun yoktur...Yasar Kemal in tasvirleri sana hitap edebilir veya etmeyebilir...önemli olan onun ne kadr bizi anlattıgıdır...BENCE
24 Eylül 2007 16:47   mesajın adresini al  

hiyelk@r
hiyelk@r
buraları eskiden hep yeşillikti sanırım, çünkü çoğu mesaj diyaloglardan kalanlardan oluşuyor. neyse, yüzeysel her türlü tartışmanın yapıldığını kabul edip kitaplara dönmek lazım.
bi yazarı ya da kitabı sevmek veya sevmemek, kişinin kendi bileceği iştir. ama neyi neden sevmediğini bilmiyosanız ve sadece gazete ve tvlerden veya internetten duyduklarınız sonucu okumadıysanız Orhan Pamuk'u, denemekten zarar gelmez diyebilirim. tabi Nobel sonrası dönemde, sanki çok net bi siyasi meseleymiş gibi kamplar oluştu, yazarı kitaplarıyla alakasız fikirleri yüzünden sevip-sevmemek..yazdıkları belli, okuyun ona göre kararınızı verin.
eğer iç dünyasını daha çok merak ediyosanız, İstanbul: hatıralar ve şehir'i okuyun. Melling'i, yalnız yaşayan küskün şairleri, istanbul şehir ansiklopedisini, tarihi, belki 6-7 eylül dönemini, aile hayatını bi de onun gözünden değerlendirmeye çalışın.
herkesin kolay kolay yapamayacağı şeyi yapıp, ailesini temel alarak yazdığı Cevdet Bey ve oğulları'nı, bi dönemi ve zenginlerinin nasıl yaşadığını öğrenmek için okuyun. biraz macera veya karanlık bi hayal dünyasına sahipseniz eğer, Kara Kitap ve Yeni Hayat'ı inceleyin, eminim sizi de etkileyecek ve ilginizi çekecek yönleri olacaktır. nakkaşları, Osmanlı dönemi sanatçılarını, o dönem İstanbul'unu merak ediyosanız eğer, Benim Adım Kırmızı'ya bi göz atın.

bütün bu okumalardan sonra, eğer dilinin etkili olmadığını ve üslup (ki hatalar bi üslubu belirler diye bi inanış da vardır) eksikliklerini, kelime hatalarını, yersiz yapılmış tamlamalarını görmüşseniz eğer, onu gerektirdiği şekilde örneklersiniz o yönde bi edebi eleştiri yapılır zaten. bunlar kasıtlı veyahut anlamsız değildir, tersine belki açık kalan noktaları tamamlar.

amaa, sadece söyleme özgürlüğü var diye, hiç sınır tanımadan bi eleştiriye veyahut önyargılı iki satıra dönecekseniz, boşverin hiç konuşmayın daha iyi. çünkü en başta, her şeyden önce, onca emeğe saygısızlık yapmış olursunuz. ayrıca, Türkçe yazan (ki en önemli yönüdür benim gözümde) ve az çok bütün dünyanın takip ettiği bi yazarı, sırf hoşlanmadığınız fikirleri yüzünden karalamak da okumuş mürekkep yalamış insanların yapacağı iş değil bence.

ödüle gelecek olursak, benim gözümde zerre etki yapmamıştır. yani o kadar da mühim bi yönü yoktur, bilmeyenler için de söyleyeyim, her zaman siyasi bi yönü olmuştur, olacaktır. merak edenler otursun Aleksandr Solzhenitsyn'in aldığı ödülü ve o dönemki durumu incelesin.
27 Haziran 2008 07:24   mesajın adresini al  

yazar
yazar
yeni hayat insanın kafasını sıradan düşünmekten uzaklaştırıp farklı kılıyo çok orjinal bi kitap herkes anlayamaz zaten...
4 Temmuz 2008 21:30   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  << Önceki Sayfa      şu anda 37 - 40

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008