ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > edebiyat > Orhan Pamuk

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

abbas
abbas
Alman Yayıncılar ve Kitapçılar Birliği’nin Barış Ödülü'nü alan, Kürtler ve Ermeniler ile ilgili sözleri nedeniyle büyük tartışma yaratan Orhan Pamuk hakkında sizler ne düsünüyosunuz??
9 Kasım 2005 15:00   mesajın adresini al  

abbas
abbas
benim adim kirmiziyi okumustum ben
9 Kasım 2005 18:52   mesajın adresini al  

şekip
şekip
Gazetelerde böyle kişiler hakkında yazanlar HER ZAMAN için güdümlüdür.
9 Kasım 2005 19:13   mesajın adresini al  

şekip
şekip
Hangi sözleriyle?
9 Kasım 2005 19:23   mesajın adresini al  

şekip
şekip
Ülkesi ve devleti tarafından dışlanmış, uluslararası alanda ödül alan bir insandan ne tarz bir cevap beklersin o soruya karşılık? Törene Türkiye Cumhuriyeti resmi katılım göstermedi, aslında ben ülkemi çok seviyorum, onlar beni neden sevmiyor mu demeliydi?
9 Kasım 2005 19:32   mesajın adresini al  

şekip
şekip
Devletten kimsenin katılmamış olmasına karşılık söylediği laflardır o sözler. Yani "Herkes yerini biliyor, kimsenin gelmemesine sevindim." sözleri. Ülkeyi terketmesiyle ilgili olan sözler ise süper çevrilmiş ve göz göre göre adama karşı kışkırtma amaçlı kullanılmıştır. Basın etiği denen mevhumdan noksan medyamız adamı resmen bu topluma düşman etti. Zamanında bir çok yazara yaptığı gibi. Normalde, kurala uyuluyor olsaydı yani, adamın kayıtlarda yer alan sözlerinde bir virgül bile değiştirerek alıntılamak isteyen basın organları açıp kendisinden izin almak zorundadır. Ülkeden ayrılmakla, kaçmak, terk etmek arasında anlam farkı büyüktür. Tabi tek kaynaktan fikir edinen insanımızı da bu şekilde yanıltmak çok kolay. Türk basını bunu yapmasını hem çok iyi biliyor, hem de çok seviyor.

Orhan PAmuk'un Kürtlerle ve Ermenilerle ilgili açıklamasındaki kasıtın kendi sözleriyle "Bir tabuyu devirmek" olduğuna ben şahsen inanıyorum, ama elbette inanmamak için de milyon sebep var ortada. Belirsizliği yüksek bir konu, tartışmak pek mantıklı değil o açıdan. Önemli olan birilerinin kap demesi, bizim milletimizin de direk olarak şaha kalkıp tutmasıdır bence şu noktada.
9 Kasım 2005 19:46   mesajın adresini al  

şekip
şekip
(bkz: burası sözlük değil forum)
9 Kasım 2005 20:32   mesajın adresini al  

blossom
blossom
Orhan pamuk'un kitaplarının çoğunu okumuş biri olarak diyeceğim tek şey bir sayfalık paragraflar okumaktan sıkılmışsanız ama ille de Orhan Pamuk'tan bir tane okuyayım diyorsanız size tavsiyem ilk 2 kitabı olan "Cevdet Bey ve Oğulları" ve "Sessiz Ev"i okuyun. ÇOk güzel kitaplardır haa
1 Aralık 2005 21:46   mesajın adresini al  

willow is blessed
willow is blessed
''Fena değil''.
Söyleyebileceğim bu edebiyatı hakkında. Evet okunuyor, insanın hoşuna da gidiyor okumak ve kitabı bitirip düşünmek, ama ''Orhan Pamuk'' olması.. bana biraz şaibeli geliyor.
Zira çok daha iyi yazarlarımız varken nasıl böyle patladı bu adam hepimiz aşağı yukarı fikir sahibiyiz.. O yüzden eğer tanınmayan biri olsaydı ve kitaplarını okusaydım çok sevebileceğim biri olmasına rağmen şu an şahsi olarak kendisinden tiksiniyorum, edebiyatından da ancak ufak boyutlarda haz alabiliyorum.
17 Aralık 2005 18:45   mesajın adresini al  

willow is blessed
willow is blessed
Orhan Pamuk kitaplarının zor okunmasının sebebi her şeye zorla bir Osmanlı motifi ekleme çabasının esaseında havada kalmasıdır. Bunun yanın da bir de gerçek hayatta olduğu gibi lafı toparlayamayıp satırlarca yazması, yazarken de vurucu bir anlatım kullanamamasıdır. Öz ve yoğun değildir asla yazdıkları, uzatılmış, baydırıcıdır.
Orhan Pamuk kitaplarının kolay okunmasının sebebi ise çok satılmasıdır. Baktınız herkeste var bir tane, gidip alıverirsiniz. Zaten kitap okumak işlemi pek de zor olmadığı için birkaç gün gözlerinizi satırların üzerinde gezdirip kitap okuma eylemini gerçekleştirebilirsiniz. Sonra siz de kültürlüsünüzüdür artık, entelektüel ortamlarda ''Ay Orhan Pamuk süper bi yazar yaa'' diyebilecek birikime sahipsinizdir.
12 Şubat 2006 16:16   mesajın adresini al  

mert
mert
bir tek kar kitabını okudum kendisi hakkında da çok da bilgi sahibi diilim hakkında bildiklerim de gastelerde yazılanlardan öte olmadığı için kendileri hakkında yorum yapamıcam ama kar bayaa hoşuma gitmişti hatta favori kitaplarım arasında..
12 Şubat 2006 16:18   mesajın adresini al  

tine®©in
tine®©in
maalesef hiç bir kitabını okumadım isteem rağmen tum suç korsan kitapcılarda nie satmıolarsa:(
12 Şubat 2006 16:22   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008