ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara
forum
Orhan Pamuk

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 20

abbas
abbas
Alman Yayıncılar ve Kitapçılar Birliği’nin Barış Ödülü'nü alan, Kürtler ve Ermeniler ile ilgili sözleri nedeniyle büyük tartışma yaratan Orhan Pamuk hakkında sizler ne düsünüyosunuz??
~ 1017 gün   mesajın adresini al  

abbas
abbas
benim adim kirmiziyi okumustum ben

şekip
şekip
Gazetelerde böyle kişiler hakkında yazanlar HER ZAMAN için güdümlüdür.

şekip
şekip
Hangi sözleriyle?

şekip
şekip
Ülkesi ve devleti tarafından dışlanmış, uluslararası alanda ödül alan bir insandan ne tarz bir cevap beklersin o soruya karşılık? Törene Türkiye Cumhuriyeti resmi katılım göstermedi, aslında ben ülkemi çok seviyorum, onlar beni neden sevmiyor mu demeliydi?

şekip
şekip
Devletten kimsenin katılmamış olmasına karşılık söylediği laflardır o sözler. Yani "Herkes yerini biliyor, kimsenin gelmemesine sevindim." sözleri. Ülkeyi terketmesiyle ilgili olan sözler ise süper çevrilmiş ve göz göre göre adama karşı kışkırtma amaçlı kullanılmıştır. Basın etiği denen mevhumdan noksan medyamız adamı resmen bu topluma düşman etti. Zamanında bir çok yazara yaptığı gibi. Normalde, kurala uyuluyor olsaydı yani, adamın kayıtlarda yer alan sözlerinde bir virgül bile değiştirerek alıntılamak isteyen basın organları açıp kendisinden izin almak zorundadır. Ülkeden ayrılmakla, kaçmak, terk etmek arasında anlam farkı büyüktür. Tabi tek kaynaktan fikir edinen insanımızı da bu şekilde yanıltmak çok kolay. Türk basını bunu yapmasını hem çok iyi biliyor, hem de çok seviyor.

Orhan PAmuk'un Kürtlerle ve Ermenilerle ilgili açıklamasındaki kasıtın kendi sözleriyle "Bir tabuyu devirmek" olduğuna ben şahsen inanıyorum, ama elbette inanmamak için de milyon sebep var ortada. Belirsizliği yüksek bir konu, tartışmak pek mantıklı değil o açıdan. Önemli olan birilerinin kap demesi, bizim milletimizin de direk olarak şaha kalkıp tutmasıdır bence şu noktada.

şekip
şekip
(bkz: burası sözlük değil forum)

blossom
blossom
Orhan pamuk'un kitaplarının çoğunu okumuş biri olarak diyeceğim tek şey bir sayfalık paragraflar okumaktan sıkılmışsanız ama ille de Orhan Pamuk'tan bir tane okuyayım diyorsanız size tavsiyem ilk 2 kitabı olan "Cevdet Bey ve Oğulları" ve "Sessiz Ev"i okuyun. ÇOk güzel kitaplardır haa
~ 995 gün   mesajın adresini al  

willow is blessed
willow is blessed
''Fena değil''.
Söyleyebileceğim bu edebiyatı hakkında. Evet okunuyor, insanın hoşuna da gidiyor okumak ve kitabı bitirip düşünmek, ama ''Orhan Pamuk'' olması.. bana biraz şaibeli geliyor.
Zira çok daha iyi yazarlarımız varken nasıl böyle patladı bu adam hepimiz aşağı yukarı fikir sahibiyiz.. O yüzden eğer tanınmayan biri olsaydı ve kitaplarını okusaydım çok sevebileceğim biri olmasına rağmen şu an şahsi olarak kendisinden tiksiniyorum, edebiyatından da ancak ufak boyutlarda haz alabiliyorum.
~ 979 gün   mesajın adresini al  

willow is blessed
willow is blessed
Orhan Pamuk kitaplarının zor okunmasının sebebi her şeye zorla bir Osmanlı motifi ekleme çabasının esaseında havada kalmasıdır. Bunun yanın da bir de gerçek hayatta olduğu gibi lafı toparlayamayıp satırlarca yazması, yazarken de vurucu bir anlatım kullanamamasıdır. Öz ve yoğun değildir asla yazdıkları, uzatılmış, baydırıcıdır.
Orhan Pamuk kitaplarının kolay okunmasının sebebi ise çok satılmasıdır. Baktınız herkeste var bir tane, gidip alıverirsiniz. Zaten kitap okumak işlemi pek de zor olmadığı için birkaç gün gözlerinizi satırların üzerinde gezdirip kitap okuma eylemini gerçekleştirebilirsiniz. Sonra siz de kültürlüsünüzüdür artık, entelektüel ortamlarda ''Ay Orhan Pamuk süper bi yazar yaa'' diyebilecek birikime sahipsinizdir.
~ 922 gün   mesajın adresini al  

mert
mert
bir tek kar kitabını okudum kendisi hakkında da çok da bilgi sahibi diilim hakkında bildiklerim de gastelerde yazılanlardan öte olmadığı için kendileri hakkında yorum yapamıcam ama kar bayaa hoşuma gitmişti hatta favori kitaplarım arasında..

tane® ©an
tane® ©an
maalesef hiç bir kitabını okumadım isteem rağmen tum suç korsan kitapcılarda nie satmıolarsa:(

şekip
şekip
Korsan kitaba karşıyız Tanercan, yazar dediğin zaten üç kuruş para kazanan insan, bir de korsan kitap alarak ocaklarına iyice incir ağacı dikmeye gerek yok. Arkadaşlarından ödünç al hiç değilse.

şekip
şekip
Ha, yanlış anlamışım ben o zaman, pardon Tanerco. Ama şöyle düşün, adamın bu olaylardan sonra çıkan bir romanı yok, insanlar ne alacağını şaşırdı o yüzden. Yeni kitabı çıktığında coşar yine kitapçılar ve saire.

bonaventure
bonaventure
en büyük orhan pamuk bizim orhan pamuk.
gönüllerin sultanı
müthiş insan, yüce kişilik
ölürüm yoluna orhan pamuk

dnz
dnz
benim onunla tanışmam yeni hayat kitabıdır o kitabı okuyup çok etkilenmiştim gerçekten kitabında dediği gibi bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti onun politik düşüneleri önemli değil ben onun yazar kişiliğiyle ilgileniyorum ve çok da başarılı buluyorum
~ 906 gün   mesajın adresini al  

dtlethe
dtlethe
"cevdet bey ve ogullari" fena degildir.. ancak bu adamin diger kitaplarini mutlaka okumaliyim hevesi vermedi bana.. okuyacam elbet, ama önce, o giderken çoktaaan gelmis olanlarin kitaplarini bitirmem gerek...
~ 901 gün   mesajın adresini al  

güven
güven
bu adam türkler bir milyon ermeni kesti diyen bir insan, edebiyat olarak ondan çok daha iyi eserler ortaya koymuş edebiyatçılar onun kadar gözönüne nie çıkartılmıyor? ,orhan pamuk nedir ki sözleri manşet oluyor? ve bu adaam o kadar süper bi edebiyatçımıdr dünyanın değişik yerlerinde ödüllere layık görülüyor? yoksa sen bunu söyle bizde seni lobimizle dünyaya duyaralım diyenlerin maskotu mu oluyor ,yaa yapmayın allahınızın aşkına!!!
~ 864 gün   mesajın adresini al  

willow is blessed
willow is blessed
Edebiyatı ''eh işte''dir bu adamın. Reklamı büyüktür.
Bir de kendisi vardır ki birey olarak, aman aman. Peltek peltek konuşur böyle, yalanır arada. Basık ve ezik durur. Sevmem. Sevemem.
~ 858 gün   mesajın adresini al  

pleamar
pleamar
Dokunduran yavaş dokundursun toz kalkmasın..Küçükken çizgi filmini izledikten sonra mekdanılsın çocuk menüsünde süpermenin betmenin oyuncaklarını alan çocuk büyüdüğünde-eğer ortalama zekalı bir küçük burjuvaysa- kendisini nasıl bu .kindirik kahramanlar yüzünden kandırılmış hissediyorsa Orhan Pamuk'un kitaplarını okuyup sonra böyle bir durumla karşılaşan kişi de en fazla bunu yaşar ki mevzu elini yumruk yapıp kırmızı donu giydi mi öyle uçulmayacağının anlaşılmasından çok daha derindir(bkz. kendini pikaçu sanan çocuğun sonu). Ortada bir geçmiş var eninde sonunda. Ben bir de burdan bu Orhan Pamuk'a ölesiye çemkirenlerin tükürmek için Ahmet Kaya'nın meçhul mezarını arayıp aramadıklarını merak eden insanlara sesleniyorum: Haklısınız lan..yanınızdayım. Orhan Pamuk romanlarıyla ortalama bir Türk vatandaşının kendi milletine düşman olacağını falan mı savunuyor bu insanlar acaba? Murathan Mungan okudunuz diye gey, Bülent Ersoy dinlediniz diye homo, Kavgam'ı okudunuz diye kafatasçı olmazsınız, merak etmeyin. Kaldı ki Orhan Pamuk ideolojik komplo teorileri değil bildiğin roman yazmıştır, açınız bakınız en fazla Atatürk'ün leblebi sevdasının ülkeyi felakete sürükleyeceği argümanını okursunuz, he bundan ne çıkartırsın o sizin fesatlığınıza kalmış. Ama Ahmet Kaya bizzat bir mehter marşı işlevi görmüştür; hiç de gidilmesi mantıklı olmayan "özgürlük" yollarından. Ama adama iki laf söyleyin bir Orhan Pamuk vakası da siz yaşarsınız mazallah. Yaşamazsanız kafama sıkar giderim..
~ 858 gün   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 20

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008