ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
bir sorum var da ;ETS'in gönderdiği official cd'de Reading'de sorularda geriye yada ileir doğru gidebiliyorum fakat Bil-Merk sitesinde geriye gidemezsiniz asla diyo. uyuz oldum şimdi. Bilen var mı?
8 Kasım 2005 08:54
aslı özge
reading de geriye gidiliyo merak etme :) diger bolumlerde pek mumkunati yok ama sagolsunlar reading icin halimize acimislar heralde ..
8 Kasım 2005 11:00
aslı özge
ha bi de bu arada.. ne zaman gireceksin TOEFLa bilmiyorum ama sana bir tavsiye, master basvurularini hangi okullara yapacagina karar ver sınawa girmeden once ki, TOEFL scoru unu o okullara sinavdan hemen sonra bedavaya gonderebil. oteki turlu sana TOEFL record sheet basina bilmem kac dolar charge ediyolar + bu extra sonuclari da telefon acarak dunyanin obur ucuna hallediyosun. yani tel. faturasi + record sheet charge i pek hos olmuyo inan :) belki biliyosundur tum bunlari ama hani dedim yine de yaziyim .. kolay gelsin :)
8 Kasım 2005 11:06
damla
ben geçen sene girdim.ama 232 ouan almıştıum eski düzene göre.çok zor bi sınav .şimdi deişmiş galiba stili.essay2 tane flnmış o listeningler fln neydi öle ya...çok zor çok çalışın:)
8 Kasım 2005 15:54
aslı özge
senin dedigin 2 essay, listening, speaking vs. 2006 ocak da basliyo.. cok zor bir sinaw degil simdilik, sadece biraz fazla sıkıcı ve gereksiz.. ozellikle dedigim gibi ocak itibariyle iice sinir bozucu olucak.. ben derim ki son siniflar basvurularini yapmadan once biran evvel TOEFLi alip kurtulsunlar.. ben de TOEFL müşteri hizmetleri gibi oldum diymi :) kolay gele herkese...
8 Kasım 2005 16:38
as if existed
teşekkürler aslı, dediğin gibi 4 okula gönderdim sonuçları. gayet şukela oldu. sınava dün 12de girdiğim için kafamda bi soruyla gitmiştin senin postuna görmeden :) neyseki sınav oldukça basitti sadece writing için 30 dakika feci şekilde kısa geldi...
9 Kasım 2005 09:11
yanıkekmek
ayrica bu sene girin toefla martta speaking de geliyor, tabii konusmayi seviosaniz marttan sonra girin derim, boylelikle cinli kardeslerimizin eline su dokmus olursunuz.
16 Kasım 2005 09:48
wasqar
http://groups.yahoo.com/group/toeflmania
25 Kasım 2005 22:54
semihozmen
ben aldim...gayet basit bir sinav ben bile 270 aldim yani..bugranin dedigi yahoo grubundaki dosyalari inceleyin yeter...
12 Aralık 2005 19:23
soner
Benım TOEFL sınavimda elektrik kesilmisti, soylediklerine gore ilk defa oluyomus =P
17 Aralık 2005 22:07
strange fruit
zor değil, ama listening taş plak kalitesinde, sadece cambridge falan çalışanlar çok şaşırabilir, bi de toeflın yolladığı powerprepe bakın birebir aynı diyebilirim
23 Aralık 2005 21:16
luckybug
Gecende TOEFL'a giriyim diye basvurdum. TOEFL degisti diye mail yolladilar. Artik internet based olarak geciyo. Grammar (structure) yerine Speaking koymuslar :) Writing de degismis. Henuz girmedim ama bana zorlasmis gibi geldi. Ha unutmadan zam da gelmis el yakiyo...
22 Temmuz 2006 13:04
kretzsche
evet birazdan gidiyorum TOEFLa girmeye ;)
8 Aralık 2006 11:22
fizban
ee 15 isgunu olmus, bugün yarın gelmesi lazım sonucların :)
26 Aralık 2006 23:01
sink disposer
15 gün yalan benim sonuçlarım 2 ay sonra geldi. ama sonucuna internetten bakabiliosun ets nin sayfasından şifreni falan girerek.
31 Ocak 2007 15:11
swgc
Lanet olsun!!!
alaım al su TOEFL belasın başımızdan!!
31 Ocak 2007 22:53 ~ 28 Temmuz 2007 23:34
fizban
valla 600 puan kim istiyosa baya bi tarihte kalmış, 2 önceki sınav sistemi o ehu.
1 Şubat 2007 03:29
miro45
slm arkadaslar..yaklasik 1 sene sonra girecegim toefl`a.. giren arkadslar, nasil hazirlanmami tavsiye edrsiniz..ing. sevyem suan orta..bu baslamak icin yeterlimi..????????? simdiden tesekkurler..
6 Mart 2007 03:03
miro45
bi soru sorduk dimi..
20 Mart 2007 02:06
soldiercan
:) bi sene sonra gireceksen daha cok erken, TOEFL IBT aldim ben 85 sonuc eski sistemle 560 felan ediyo galiba, ya da bi onceki sistemle 240 felan heralde tam bilmiyorum. Ama eger ABD de egitim gormiceksen, yani avrupada egitim gormek istiyosan IELTS'ye girmen daha mantikli cunku listening kismi daha kolay. TOEFL bence tamamen ticaret ve sinavin degerlendirilmesinin de hangi mantikla yapildigini anlayamadim daha yuksek beklerken bu kadar geldi. bunun yaninda da 155$ sınav ucreti odedim. ayrica sadece 4 tane okula bedava sonuc yollama hakkimiz var onun haricindeki okul basi 17$ oduyosun. www.ets.toefl.org sitesinde hersey online sekilde en hizli bicimde yapiliyo...
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/488
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!