ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Arkadaşlar İstanbul'da gelişmiş bir raylı toplu taşıma sisteminin eksikliğini herkes çekiyordur. Bu konuda bazı adımlar atılmaya başlanmış, şu anki metro ve tramvay hatları geliştirilip birleştiriliyormuş, ve iki yaka birbirine bir tüp geçit ile bağlanıyormuş.
duyduğuma göre, yakın bir gelecekte anadolu yakasından tüp geçidi kullanıp karşıya geçip oradan eminönü - karaköy - kabataş - taksim - levent gibi ilerleyebilecekmişiz. bu beni çok sevindiren bir proje oldu bu konu hakkında daha ayrıntılı bilgisi olanlar varsa bizimle paylaşırsa sevinirim
Marmaray is the name of a project to link the European and Anatolian halves of Istanbul by an undersea rail tunnel across the Bosphorus strait. The name Marmaray (Marmara Rail) comes from combining the name of the Sea of Marmara, which lies just south of the project site, with ray, the Turkish word for rail.
The project
The project includes a 13.6 km Bosphorus crossing and the upgrade of 63 km of suburban train lines to create a 76.3 km high capacity line between Gebze and Halkali. The Bosphorus (Istanbul Strait) will be crossed by a 1.4 km earthquake-proof immersed tube, assembled from 11 sections and placed 56 meters below sea level. This tube will be accessed by bored tunnels from Kazlicesme on the European side and Ayrlikcesme on the Asian side of Istanbul. New underground stations will be built at Yenikapi, Sirkeci, and Üsküdar, and 37 other above-ground stations along the line will be constructed or refurbished. The station at Yenikapi will connect with Istanbul metro and light rail. The upgrade of the suburban lines requires the laying of a third track along most of the line to increase capacity to 75,000 passengers per hour in each direction. Signaling must also be modernized to allow headways of 2 minutes. Total travel time from Gebze to Halkali will be 105 minutes.
Construction of the Marmaray project started in May 2004. Its completion, expected to occur in 2010, is projected to increase the fraction of trips in Istanbul made by rail transport from 3.6% to 27.7%. If this takes place, Istanbul's rail transport fraction will be third largest in the world, after Tokyo (60%) and New York City (31%).
The completion date may be delayed, however, by the excavation of a Byzantine archaeological find on the proposed site of the European tunnel terminal. [1]
18 Temmuz 2006 01:19
kretzsche
başlığı açtıktan sonra projenin web sayfasını buldum ve yazdıkları şeyleri heyecanla okuyorum =)
bu başlığa kimsenin aylardır birşeyler yazmamış olmasını esefle kınıyorum
arada bir marmaray çalışmalarını inşaatlarını görüyorum seviniyorum. istanbul'un bela trafiğine, leş kokan tıkış tıkış otobüslere, içinde birer kişi oturan otomobillere çözüm olacak inşallah
14 Eylül 2006 08:34
lucy luyi
bence köprüye bişey kazandırmaz bu proje. vapurla karşıya geçenler metroyla geçecek o kadar. arabayla geçen yine arabayla geçer. ancak bu minibüslerin azalmasına ve trafiğin rahatlamasına fırsat verebilir. onun dışında 4 yılda mı ne bitecekmiş proje, bitene kadar kazı yapılan yerlerde trafik berbat. beşiktaşa geçicez üsküdardan beş dk... üsküdara gitmek 1 saat. olur mu boyle iş.
14 Eylül 2006 12:34
yaw
bence hergün arabayla geçen insan bile metroyu kullanır.Çünkü sabahları ve akşamları sadece köprüyü geçmek en az 1 saatini alıyo.Ayrıca yaktığın benzinde cabası.
Neden vapuru kullanmıyolar derseniz,vapur çok uğraştırıyo!! ordan bin, şurda in ,tekrar buna bin felan...
Varmı metro gibisi
14 Eylül 2006 13:06
yaw
en çokta gebze-harem minübüslerine binmek zorunda olmadığımdan dolayı seviniyorum..
adamlar her durakta 10 dk. bekliyo!!!!
kaç kere kavga çıktı..bunuda burdan sööliyim içimde kalmasın :)))
14 Eylül 2006 13:39
lucy luyi
abi arabayla geçen parasından ve zamanından değil rahatından dolayı öyle geçiyor bence. en azından büyük bir çoğunluğu.. ayakta üçyüz kişi olsun bakalım o metroda inip arabasından biner mi biri?
14 Eylül 2006 14:39
kretzsche
metro her halükarda büyük bir çoğunluğu toplu taşımaya yönlendirecektir
bir arz-talep dengesi gibi, istatistiğin en ucunda araba kullanmayı ha bıraktım ha bırakacam diyenler metroya transfer olacak, metro çok dolarsa zaten araba yanlısı olanlar arabaya geçer. trafik her halükarda rahatlar. harika bir proje bence. çok yaşa toplu taşımacılık!
16 Eylül 2006 09:35
emperor84
marmaray bitsin , o zaman taşınırım istanbula ;)
16 Eylül 2006 14:33
tutaste
marmaray bitince çok güzel olacak tabiki de bitene kadar istanbul'da daimi kalanlar epey bir zorlanacak..
16 Eylül 2006 15:13
gülnihal
farklı bi boyut kazandıracak bu marmaray.....kozmopolit şehir olma yönünde ilerletecek istnblu hadi hayırlısı...
araba yoğunluğunu azaltcağı için sewiniorum en çok da..............
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/4824
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.