| |
mehmet tasogullari
|
herkese selamlar,
amerika-da exchange visitor statusunde bulunmaktayim.
bu konuda bilgi almak isteyenlere yardimci olabilirim. avantajlari
gercekten cok fazla.
mehmet
|
|
~ 790 gün
|
|
| |
gregory house
|
ben lse den mezun olcam orda senin pozisyonunda olma imkanım olur mu ?_
|
|
~ 790 gün
|
|
| |
mehmet tasogullari
|
onder slm... erasmus, avrupa birligi ulkeleri ve aday statusundeki ulkeler arasinda yapilan ogrenci degisim programidir. yani amerika ile ilgisi yok. burada yaz okulunda bulunuyorum. abd-de egitim uc sezon oluyor. yaz okulunda 2 ders aliyorum. ayrica proje grubunda calisiyorum. okulda yurutulen bir proje grubuna veya arastirma grubuna girmeniz ve hocanin size verebilecegi bir fund gerekebilir. gerisi zaten vize proseduru falan. bunlar genel hatlari. detaylari ilgilenen olursa yazmaya calisirim.
herkese bol sans/MT
|
|
~ 790 gün
|
|
| |
mehmet tasogullari
|
onur, galiba bolumun ekonomi. bu senin isini bayagi zorlastiyor. amerika-da okullar genelde uygulama agirlikli. yurt disindan ogrenci davet etmek icin okullar kendilerine fund ayiriyorlar. bunu da genelde muhendislik ogrencilerine ayiriyorlar. hatta senin master, phd icinde bayagi zorluyolar ve cok az ogrenci burs alip geliyor buraya, okullarda buyuk sirketlerin projeleri yurutulur ve bunlara hocalar baskanlik ederler. mesela bizim bolumde cocacola-nin projeleri yurutuluyor. sen de bu proje grubuna yer bulursan ve katki saglarsan sana da para verirler. olay bundan ibaret. mesela bizim proje grubumuzda 7 kisi var ve yedisi de yabanci. diger ulkelerden gelmisler. ayrica yedisi de, muhendislik ogrencisi. yani bana da garip geliyor bir BA veya ECON ogrencisinin buraya gelip biseyler yapmasi. cunku uygulama yok ve hersey teoride kaliyor. baska sorularin olursa bana yazabilirsin.
bol sans/MT
|
|
~ 790 gün
|
|
| |
mehmet tasogullari
|
herkese selam.
su an amerika-da buna benzer bir site de ayni konuda forum konusu actim.
ve inanilmaz talep aldim. oysa bizim yurdum insani hic ama hic ilgili degil. cok uzucu bir durum bu ya. ama geyik muhabbeti konularinda patlama var.
sanirim -malesef- bu yuzden ulke olarak biraz sorunluyuz. paylasmak istedim. ilgili arakadaslara tesekkur ederim...
Bol sans/MT
|
|
~ 787 gün
|
|
| |
mehmet tasogullari
|
selam elif...
amerika-da gitmem ve yasamam derken ne kasdettigini anlamadim acikcasi.
amac egitim ise o ayri bir hikaye, ama burda yasamak ise cok yolu var. fakat bayagi zor bir surec... hangisinde yardimci olmami istersin.
Bana mail-de atabilirsin. mtasogul@isye.gatech.edu
Bekliyorum/ MT
|
|
~ 787 gün
|
|
| |
merve
|
merhaba biri bana amerikaya exchange gittikten sonra orda nasıl kalınır soyleyebiilirmi acaba :)
|
|
~ 781 gün
|
|
| |
mehmet tasogullari
|
suan amerika-da exchange olarak bulunuyorum.bunun icin bircok yol var.sorunu daha spesifik sorarsan ben de o yonde elimden geldigince bilgi vermeye calisirim.yani hangi amacla kalmaktan bahsediyorsunuz.
esenlikler/MT
|
|
~ 780 gün
|
|
| |
merve
|
universiteyi orda devam etmek istiyorum .bunun icin ne yapmam lazım mesela nasil devam edebilirim kalan 2 seneme orda.
|
|
~ 780 gün
|
|
| |
mehmet tasogullari
|
slm merve...eger parasal anlamda sorunun yoksa isin biraz daha kolay.once okula basvuru yapman lazim.ardindan bazi sinavlara girmeni isteyecekler.bunlar akademik yeterlilik ve ingilizce yeterlilik.bunlari verirsen okula kabul edilirsin.fakat iki seye dikkat etmelisin.birincisi burda egitim ucretleri cok yuksektir.ozellikle de iyi okullarda.ayrica bazi okullar da burda inanilmaz kotu.yeditepe-de okuman daha iyi bence o acidan bakarsak.okul secimine dikkat et.bi de egitim sistemi biraz farkli.dersler de uyum sorunu yasayabilirsin.iki senem kaldi diyorsun ama buraya transfer olursan bu sure uzayabilir.benim bulundugum okulda academic office departmaninda tanidigim insanlar var.istiyorsan seninle kontakt kurdurabilirim.onlar daha cok yardimci olurlar sana.
kib/MT
|
|
~ 780 gün
|
|
| |
merve
|
yardımcı olursan cok sevinirim cunku bu konuyla yakından ilgileniyorum .:)cok teşekur ederim verdigin bilgiler icin
|
|
~ 780 gün
|
|
| |
memoli
|
bana mail adresini verir msn? yazacagim...en kisa zamanda.
|
|
~ 780 gün
|
|
| |
şıracı
|
|
|
~ 466 gün
|