ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
"Hiç başımızdan eksik olmayan gökyüzüne, günün karanlık saatlerine, ara sıra kopsa da fırtınalara, bir gün boğulacağımız denizlere, eski günlere, neler olacağını bilmesek de geleceğe, kötülüklerle dolu olsa bile tarihe, tarihin akışını düze çıkarmaya çalışan tüm güzel yüzlü çocuklara, Donkişotlar'a, ateş hırsızlarına, Ernesto 'Çe' Guevara'ya, yollara -yolculuklara, sevgililere, sevişmelere, sadece düşleyebildiğimiz olamazlıklara, üşürken ısınmalara, her şeyden sıcak annelere, babalara ve tadını bütün bunlardan alan şarkılara kendi sıcaklığımızı gönderiyoruz... Her şeye rağmen bu yeryüzünde şarkılar söyledik. Teşekkürler dünya
Bugün Kazım'ın ölüm yıldönümü Kahrolası Çernobil ve sonrasında yetkililerin duyarsızlığı Kazım ve binlercesinin ölümüne neden olmuştu. Rahmetle anıyoruz.
``Biraz radyasyon iyidir`` diyenlerin, Çayı höpürdeterek içenlerin suratlarına vurulan tokatlardır Kazım Koyuncu`yu toprağa verirken tutulan alkışlar...
27 Haziran 2006 01:34
arda
kanserden ölmesin karadeniz yeter ulaann, bi karadenizli olarak yeter diorum artık bu duruma simdi o cayı hopurdeterek içen zatt-ı muhteremler kına yaksın biyerlerine
27 Haziran 2006 04:08
küb.
muhtesem insan
koyverip gitmek zorunda kaldı bizi ne yazıkki.........
27 Haziran 2006 04:45
comandante
Kazım'ı Tanıdım Pişman Değilim
Bir sene önce kaybettik Kazım Koyuncu'yu.Belirli bir kitlenin dinlediği bir isimdi Kazım. Gülbeyaz dizisinin müziklerini yapması kariyeri için önemli bir dönüm noktası olmuştur bence. Bu müziklerin ilgi görmesi ve ardından çıkardığı Hayde isimli albümü çok iyi yerlere getirdi Kazım'ı. Dahada iyi olacaktı ama bu ülkede doğmak ve yaşamak gibi bir doğuştan şanssızlığı vardı.
2003 ve 2004 senelerinde yoğun olarak eski radyomda Kazım'ın türkülerini çalardım. O zamanlar tanışmıyorduk. Sunay Akın'la birlikte yaptığımız turne yolculuklarında Kazım'ın türküleriyle minibüsün içinde horon teperken çekilmiş görüntülerimiz vardır. Hala izler güleriz. Gerçi artık Sunay Abiyle birlikte izleyemiyoruz o güzel anları.
Sonra birgün gazetede Hey Gidi Karadeniz'in ilanını gördüm. Organizatörleri arayıp konseri sunmak istedğimi söyledim. Sağolsunlar kırmadılar. Tam o arada Best FM'den ayrıldığım dönemdir.
Bu arada Best FM'den son zamanlarımda yaşadığım olaylardan bir taneside o zaman genel yayın yönetmenliğine getirilen Arzu Çağlan'ın tüm Kazım şarkılarını sildirmesi ve yasaklamasıdır.
Aynı kadın, Kazım ölür ölmez timsah gözyaşlarıyla radyoda bangır bangır çaldırmıştır Kazım'ın türkülerini. Büyük bir sahtekarlıktır bu.
Harbiye Açık Hava'da ilk kez karşılaştık Kazım'la. Boynuma sarıldı beni görünce. Meğer beni dinlermiş. Çok mutlu oldum. Tanıdıkça dahada sevdim. Çok doğru ve dürüst bir adamdı çünkü. İki yüzlü olmayan, kaypaklık yapmayan, dün söylediklerinin her zaman arkasında duran tam anlamıyla bir devrimciydi.
Konser muhteşem geçti. Ondan sonraki Hey Gidi Karadeniz konserlerinde de birlikte olduk ve dostluğumuz ilerledi.
Kanaltürk'de bir aralar yaptığım pdograma gelmişti Kazım. Kanaltürk'ün yöneticilerini ikna edene kadar anam ağladı.
"Kazım Koyuncu kim. Onu kim izler" gibi sorulara maruz kaldım. Aynı yöneticiler Kazım öldükten sonra neler söylediler, ne haberler yaptılar kanallarında!
Muhteşem bir gece yaşadık. Bir müddet sonra Bostancı Gösteri Merkezi'nde Hey Gidi Karadeniz'de birlikteydik.
Sürekli kesik kesik öksürüyordu. Nedir diye sordum, yorgunluktan bakamıyorum kendime dedi.
O gecenin iki gün öncesi Ankara'daki konserde Volkan Konak ile Fuat Saka arasında huzursuzluk çıkmıştı. Ses sistemini yapanlar Volkan Konak'ın adamlarıydı ve ne hikmetse Kazım ve Fuat Abi'nin programları sırasında doğru düzgün çalışmayan ses sistemi Volkan çıkınca düzelivermişti.
Fuat Abi ve Kazım bu işe çok bozulmuşlardı.
Gerginlik kuliste hissediliyordu.
Çok üstünde durmadım.
Bir süre sonra kötü haber geldi.
Tedavi süreci başladı. Hastalığın çok yayıldığı haberleri geliyordu.
Kazım olacakları biliyormuş gibi konser vermek istiyordu.
Harbiye'de son bir Hey Gidi Karanediz'e çıkmak istedi.
Organizasyon yapıldı. Biletler satışa çıktı. Ben günlerce radyodan duyurdum.
Cuma günü Kazım'ın konsere çıkamayacağı, onun yerine Birol Topaloğlu'nun çıkacağı haberi geldi.
Cumartesi günü ise ölüm haberi.
Hayatımın en berbat günlerindendi o günler.
Antalya'ya yayın için gitmem gerekiyordu. O yayını nasıl yaptım bir ben bilirim.
Zar zor cenazeye yetişebilmek için bir tanıdık vasıtasıyla bir uçağın kokpitinde İstanbul'a geldim.
Cenaze soınrası ise 3 hafta kendime gelemedim. Kazım'ın ölümü sonrası medyada daha önce ona yer vermemiş, ciddiye almamış, şarkılarının çalınmasını yasaklamış, görmezden gelmiş insanların iki yüzlülüğünü seyrettim. Midem bulandı.
Biletler satıldığı için Hey Gidi Karanediz'in yaplımasına, bu vesileylede Kazım'ın anılmasına karar verildi.
Elde edilecek gelirde Kazım'ın ailesine verilecekti.
Onlarca sanatçı geldiler ve şarkılarını söylediler. Fuat Saka, Mor ve Ötesi, Leman Sam, Şevval Sam, Grup Yorum, Nazan Öncel, Sunay Akın, Hilmi Yarayıcı şu an benim aklıma gelenler. Bende sunuculuk yaptım her zaman ki gibi.
Gecenin sonunda Kazım'ın Ağabeyi çıktı sahneye. Gözyaşlarımız sahnede birlikte aktı. Kazım'ın görüntüleri ve şarkıları sayesinde Hely Gidi Karanediz yine Kazımsız olmadı.
Ama illa birşeyler ters gidecek ya. Volkan Konak çıktı ve orada sahneye çıkanları eleştirdi. Geçen gün CNN Türk'de hem de Ahmet Hakan'ın programında yine o konseri eleştiriyordu. Para vererek Kazım anılmaz diyordu.
Volkan'ın en baştan beri o konsere çıkmak istememesinin nedeni Kazım vefat etmeden önce yaşanan olaylardı aslında.
Ayrıca o konserin biltleri zaten önceden satılmıştı.
Maksat yarım kalan bir işi bitirmek ve Kazım'ın ailesine destek olmaktı.
Bu işin içinde yer alan birisi olarak çok sevdiğim Volkan Konak gibi insanın her önüne gelen yerde o konsere katılanları eleştirmesine tahammül edemiyorum.
Ben dahil kimse para almadı o konser için . Mekan kirası ve ses işik gibi masraflar haricindeki para Kazım'ın ailesine verildi.
Bunu bilmesine rağmen hala böyle konuşması Volkan Abi'nin, benim ağırıma gidiyor.
Hele böyle bir dönemde, Kazım'ın ölüm yıldönümü yaklaşmışken ve tam da yeni albümü çıkmışken bu okunuyu günmede getirmesi ona hiç yakışmıyor.
Bu memlekette yaşayan Allah'ın şanslı kullarından biri olduğumu düşünüyorum. Kazım gibi bir adamı yaşarken tanıyabildiğim, onunla sohbet edebildiğim, yaptığı işlere biraz olsun destek verebildiğim için.
Tek pişmanlığım daha çok Kazım Koyuncu türküsü çalamamış olmaktır.
Bunun haricinde bir pişmanlığım yok.
(Nihat Sırdar)
27 Haziran 2006 10:57
comandante
27 Haziran 2006 19:50
niflheim
koyverip gittiğinden beri bir yıl geçti kazım
kalbimden eksilmedu gidişinun yarasi
sevduğum senun aşkun
ciğerlerumi dağlar
hiç mi düşünmedun sen
sevduğun boyle ağlar
ağlıyorum kazım erken gidişine ağlıyorum
yarım bıraktın bizi
etmeyelum sevdaluk edenler yaşamadi
NUR İÇİNDE YAT!
27 Haziran 2006 23:15
chocolat
kimi kendini bilmez insanların akılsız başlarının cezasını nie hep böle masumlar ve degerli insanlar çekmek zorunda kalıoki buda dünyanın bi adaletsizligi olsa gerk :( allah rahmet eylesin nediyelim ........
ya galevera deresi gibi bi şarkı varmıdır ya tek kelimeyle süperrrrrrrr
7 Temmuz 2006 23:08
milena
hayatımda tanıdığım en mukemmel insanlardan biri:( nur içinde yatsın.. Şanı cennet olsun inş...
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/4513
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.