ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > vizesiz gidilebilen ülkeler...

Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

ofofof
ofofof
Hangi ülkeler vize istemiyor?

Türk vatandaşları taşıdıkları pasaportun türü ne olursa olsun yaklaşık 40 ülkeye vize almadan gidebilirken, bunun iki katı kadar ülke ise bütün Türk vatandaşlarına vize uyguluyor.
Taşıdığı pasaport türü (diplomatik, hizmet, hususi ve umuma mahsus) ne olursa olsun Türk vatandaşları şu ülkelere vize almadan gidebiliyor:

"Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna Hersek, Dominika, Ekvador, El Salvador, Fas, Filipinler, Gambiya, Guatemala, Hırvatistan, Honduras, Hong Kong, Jamaika, Japonya, Kazakistan, KKTC, Kolombiya, Güney Kore, Kosta Rika, Makedonya, Maldivler, Malezya, Nikaragua, St. Lucia, San Marino, Singapur, Solomon Adaları, Sri Lanka, Svaziland, Şili, Tayland, Trinidad Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Vatikan."

İster diplomatik isterse normal pasaport olsun her türlü pasaport hamili Türk vatandaşlarına vize uygulayan ülkeler ise şöyle sıralanıyor:

"Afganistan, ABD, Angola, Antigua-Barbuda, Avustralya, Benin, Butan, Birleşik Arap Emirlikleri, Brunei, Burkina Faso, Burundi, Cape Verde, Cibuti, Çad, Dominik Cumhuriyeti, Ekvator Ginesi, Eritre, Ermenistan, Etiyopya, Fildişi Sahili, Gabon, Gana, Gine, Guyana, Haiti, Hindistan, Irak, İngiltere, İrlanda, Kamboçya, Kamerun, Kanada, Katar, Kıbrıs Rum kesimi, Komor, Kongo, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kuzey Kore, Kuveyt, Laos, Lesotho, Liberya, Libya, Lübnan, Madagaskar, Malavi, Mali, Malta, Moritanya, Mozambik, Myanmar, Namibya, Nauru, Nepal, Nijer, Nijerya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Panama, Papua Yeni Gine, Paraguay, Ruanda, St. Christopher Nevis, St. Vincent Grenadines, Sao Tome Principe, Senegal, Sierra Leone, Somali, Sudan, Surinam, Suriye, Suudi Arabistan, Tanzanya, Tayvan, Togo, Uganda, Ürdün, Vanuatu, Yeni Zelanda, Zambiya, Zimbabve."

Bu iki ana kategorinin dışında kalan ülkelerin Türk vatandaşları için öngördüğü vize uygulamaları ise çeşitlilik gösteriyor.

Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Çin, İsrail, Küba, İsviçre, İtalya, İsveç gibi bazı ülkeler umuma mahsus pasaport sahiplerinden vize isterken, diplomatik, hizmet ve hususi pasaport hamili Türk vatandaşlarına ya hiç vize şartı getirmiyor ya da belli bir süreden sonra ikamet edecek olanlardan vize istiyor.

Kaynak: süperonline
21 Haziran 2006 10:56   mesajın adresini al  

hafriyat
hafriyat
japonya mı? oha hemen gidelim
21 Haziran 2006 13:08   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
evet japonyanın vize istemediğini duymuştum hatta mutlaka gidicem üç vakte kadar çok merak ediyorum
21 Haziran 2006 13:14   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
biraz tuzlu tabii yolculuk falan
21 Haziran 2006 13:14   mesajın adresini al  

tutaste
tutaste
hollanda'yı yasmayı unutmuşunuz:((ben gidemedim adamlar vize vermedi bana artık çağırsalar gel gez gör her yeri deseler de gitmem:))
bu arada o kadar liste içinden japonya benim gözüme de çarptı..gitsek bari:))
21 Haziran 2006 15:11   mesajın adresini al  

tutaste
tutaste
o karadenizlilere ben de mi katılsam ne?
:))
21 Haziran 2006 15:12   mesajın adresini al  

esra göksel
esra göksel
bengü kak maldivlere gidiozzz ordanda bahamalara geçelim...kooooooooşşş
21 Haziran 2006 15:13   mesajın adresini al  

ofofof
ofofof
o zaman hadi hep beraber ortakantin japonya zirvesi yapalım
21 Haziran 2006 15:17   mesajın adresini al  

tutaste
tutaste
ehehe yapsak da fena olmas..
21 Haziran 2006 15:21   mesajın adresini al  

ofofof
ofofof
hatta sırasıyla butun ulkeleri gezelim :P
21 Haziran 2006 15:29   mesajın adresini al  

clementine*poh poh
clementine*poh poh
bende gelllceemm
:)
21 Haziran 2006 15:50   mesajın adresini al  

tane® ©an
tane® ©an
bunu sormaya utanıyorum ama Hong Kong ülke mi? benim dildiğim değil de, eğer ülkeyse ben bırakayım bu bölümü walla:) bu arada Arnavutluk'a gitmek lazım, biri Macaristan da vize istemio demişti yalan mıymış şimdi?
21 Haziran 2006 15:51   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008