ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
bir reklamın en iyi reklam olması için kriteriniz nedir?komik...acıklı:P....saçma...???
veee en iyi reklam neyin reklamı.....
3 Kasım 2005 02:42
yanıkekmek
igrenc ucuz esprilere sahip olmasi, persembe gecesi seyredince guldurmesi.
(orn. kan'da odul alan ama gunluk hayatta hic gormedigimiz prezervatif reklamlari)
3 Kasım 2005 02:50
sramana
aa...evewt zuzu...süper...ayaklar.. citroenin son dönemdeki reklamlarına hastayım ben de....mükemmel dans eden ve hayatı deiştiren:P yani eski dönem alain delonlu "j'aime j'aime citroen" sloganlı reklamlardan çok daha iyi...
3 Kasım 2005 02:50
sramana
genelde market reklamları ve çamaşır deterjanı reklamları çoookk kötü oluo....reklam izlemek bi keyif çook iyi espriler yakalanıo bazen...
3 Kasım 2005 02:52
sramana
eski türk reklamlarını gag da izlemiştim...aman aman.....kısa filmden de uzun hepsi...
3 Kasım 2005 02:54
sramana
sezdik audi takıntısını.....bi reklam vardı porche galiba....ferrari reklamı gibi başlayıp süper bağlıolardı porche o da çok iyiydi hatta adamlar bööle bi reklamı nasıl kabul etmiş dedim...sonra baktım bütün frrari malları gösterilio..çifte reklam ...zekice
3 Kasım 2005 02:56
sramana
reklmaın iyisi kötüsü olmazmış adem...yeme bizi
3 Kasım 2005 02:57
sramana
hah...delf sözlümde bu konuyu seçmiştim...hiç tanımadığım afacan bir adam geldi bruno die...şeker yiyodu karşımda..o yaşta kıt kannat fransızcamla reklamların erotk olduğunu söylemiştim adam şekerini yutmuştu...boğuluoduuu....aslında söylemek istediğim şey saçma sapan zayıflatma aletleri reklamlarıydı.ama dil problemi yaşandı...:P...bööle saçma bi reklam anısı........
3 Kasım 2005 03:03
şekip
Adamın Ferrari anahtarlığı, Ferrari robe de chambre'ı Fferrari bilmemnesi var, ama arabası Porsche di mi o reklamda Ceren? Benzer bir reklam da yine bu iki markayı içeriyordu. Adam Porscheyle basıyo deli divane gibi, yanından iiiiiiiiİİİİİİİİİiuuunnnnn diye kırmızı birşey geçiyor. Sonra da Ferrari yazıyor filan... Hiç izlemedim, ama hep duydum bunları. Reklampark.com diye bir site var, kapalı şu anda galiba. Yenileme çalışmaları yapıyorlarmış, orada sürekli reklamları capture edip indirelim diye koyuyorlardı. İyi yapılırsa çok güzel bir format bence reklam. Hatta televizyonlar boş kaldıklarında, reklam formatında ama popüler kültür öğelerini bu şekilde ele alan ufak yapımlar yayınlamalılar. Skeç'e benzeyen, ancak daha iyi yapım kalitesine ve ekibine sahip kısa programlar olmalı.
3 Kasım 2005 12:44
witch®
bir reklamin iyi olup olmadigi, hedef kitlesine reklamını yaptığı ürünü en az bir defa alip denetmesine bağlıdır aslında.
bana göre de tv'yi seyrederken seyrettigim prog. reklama girdiginde kanali zaplamiyorsam o zmn o reklam iidir!
citroen, toyota, yeni cikan renault reklami, pandanin reklamlari (panda ayisi cok sirin), zuzu gayet gusel reklamlar!
3 Kasım 2005 23:49
şekip
Damla sen daha iyi bilirsin benden gerçi de, reklam illa direk olarak ürün satışına yönelik olmak zorunda değil sanki? Yani marka bilinirliğine hizmet eden bi çok reklam var. Bir üründen bahsetmeden insanlara o firmayı tanıtan, firmanın kimliğini bildiren bir çok reklam var. Zamanında bankalar çok yapardı, sonra kargo firmaları da yaptı filan. Bir kampanyadan, bir üründen filan bahsetmeyen uzun uzun reklam filmleri çektiler. Bence ilk etapta daha çok insanın o markayı bilmesine yol açacak reklamlar da önemli.
3 Kasım 2005 23:54
witch®
aslinda reklamin da bi suru cesidi war!
dedigim gibi ana amac urune en az bir kere aldirip denettirmek! sora tüketici memnun kalirsa almaya ya da kullanamaya dewam eder yok kalmazsa ya bi daha almas ya da hizli tuketim mali diilse (ex:araba) etrafindakilere o ürünü almamassini söler.
amaaa...
bazi reklamlar da war ki senin de söledigin gibi satışa yönelik diil, kurumu ya da markayi tanitmaya yönelik! bu reklamlara genelde "imaj reklami" deniyor. amaci da insanlarin beynine o markayi ya da kurumu kazimak, kendisini tanitmak ya da bilinirligi artirmak!
mesela tv kanallari yeni yayin donemlerinde oncelikle yeni dizi ya da filmlerin diil ama kanalin isminin reklamini, yeni yayin doneminin lansmanini yaparlar işte bu imaj için yapılan bişi!
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/436
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.