| |
mert
|
Aşık olmakla Sevmek aynı şey midir? yoxa Aşık olmak sevmenin bi alt dalı mıdır? yoxa (bu kısmı benim görüşüm) önce hoşlanırsın sora seversin ve en sonunda da aşık olursun ve bu ulaşabileceğin son noktadır daha ötesi o insana tapmak gibi ilahi bir duygudur..?
açılan forumlar yüzünden böle bi merak oluştu..
|
|
~ 1024 gün
|
|
| |
damla
|
aşkla sevmek çook farklıdır...sevmek,sevgi yani zaman ister emek ister yüreek ister! ama herkes aşık olabilir he ran her saniye...zamanı yoktur.emek siştemez.anlıkdır olay.ama sevgi daha öte bişidir.gözünü kör etmez.için huzur dolar sakinsindir.ama aşk ölemi...
|
|
~ 1024 gün
|
|
| |
.:b.r.c:.
|
çook farklı yaaa.. sokaktakı kopegı bıle seversın ;)
|
|
1 ~ 1023 gün
|
|
| |
tufan
|
a$k bile bile aci cekmek olsa gerek. Sevgi ise aci cekmemek icin gösterilen gayret.
|
|
~ 1023 gün
|
|
| |
mert
|
bi dolu sevgi çeşidi vardır ve aşık olmak bunlardan biridir? doğru mu anlamışım :S
ya da sevgiyle aşk karşılaştırılmaması gereken iki kavramdır aşk tamamen cinselliğe(daha dorusu karşı cinse olan ilgi yoğunluğuna) dayanırken sevgi daha duygusal(cinsellikten ziyade hümanizme dayanan) bi ifade tarzıdır?
|
|
~ 1023 gün
|
|
| |
mert
|
o zaman insanevladı sevgilisini hem sever hem de ona aşıktır?
|
|
~ 1023 gün
|
|
| |
şekip
|
Ölümden sonrasına inanmayanlar için (tüm ilahi din mensupları ve reenkarnasyon ve benzeri olaylara inananlar hariç) bu hayat olup bitecek herşeydir, o yüzden de bir insanı bir ömür boyu sevebilmek gerçek aşktır. Gelleri gitleri elbette olacaktır, çünkü insan elinde olmayan şeylere karşı tutumunda bile tutarlılık gösteremezken, elindeki şeylere karşı dengeli olmakta güçlük çekebilir. İnsan düşündükçe karşısına sürekli iki, üç veya dört yol ağızları çıkacaktır, ama gerçek aşık bu yollardan hep aşkıyla yürümeyi seçendir. Sevgili için ölmek de perçinleme babında gerçek bir aşk göstergesi olabilir.
Aşık olmanın hastalıklı bir tutum olması fikrine katılıyorum Ozan.
Dünyada konuşmaktan çok hareket halinde olmayı tercih eden veya yapısı itibariyle buna mecbur kalan taraf erkeklerdir. Erkek aşkı yaşar. Kadın genelde eylemsiz kalır, aşkı hisseder. Bu sebeple aşk doğası itibariyle erkeklere yakın bir kavram olabilir. Eski eserlere baktığımızda ne görelim, hep erkek görür aşık olur, sonra kız da aşık olur. Erkeklerle kadınların toplumlardaki yeriyle de oldukça alakalı bir vaziyet bu. Günümüz kadınından da zincirleri kırmak adına yağmurda koşup yerlerde sürünmeyi, kıskandığı kızlarla yumruk yumruğa (saç başa da olur) dövüşmeyi ve benzer saçmalıkları yapmasını bekliyoruz.
|
|
~ 1017 gün
|
|
| |
atalay
|
mertcim bu nasıl soru ya. sınav gecesi beynin sulandı herhalde. :D
|
|
~ 949 gün
|
|
| |
giz
|
HAIRRRR KESİNLİKLE BEN HİÇ aşık olmadım ama sewdim ama aşık olan arkadaşlarım war we farkı belli oluo we sewgi de mantıkda çalışıoo aşkda gördüğüm kadarıyla çalışmıo:P
|
|
~ 949 gün
|
|
| |
semihozmen
|
ozlem sallama simdi-caglayan:)
|
|
~ 949 gün
|
|
| |
mert
|
aa ozan gidince haliyle msjları da gitmiş :/ en güzel noktayı o koymuştu bence.. aşk = sevgi sadece kelime farkı, anlamları aynı biri farsça biri türkçe ya da bilmemnece ama her ikisinin de kastettiği nokta aynı.. üşenmeyen araştırsın..
|
|
~ 940 gün
|
|
| |
bad religion
|
onu bilmem ama aşk yapmak=sevişmek...
|
|
~ 940 gün
|
|
| |
yasin altunkaynak
|
hayır deil farklı şeyler.
|
|
~ 940 gün
|
|
| |
tuba
|
aşkla sevmek birbrinden farklı şeylerdir!!! önce hoslanırsın sonra sevrsin ve sonrada aşık olursun... aşk bir sure sonra yerini alışkanlığa bırakır ama sevgi kalır!! sevginin bitmesi çok zordur ama aşk değişir.....
|
|
~ 939 gün
|
|
| |
glçn
|
bnim düşünceme göre de tanımadıın birine aşık olabilirsin ama sevemezsin.yani aşk sevgiden öncede gelebilir.sonra gelir mi emin diilim ama :S sevmek daha kapsamlı bişey birini sevmek için bi çok noktaya dikkat etmek gerekiyo.aşkınsa gözü kör=P
|
|
~ 936 gün
|
|
| |
tk
|
|
|
~ 936 gün
|
|
| |
iksir
|
ya sewmek cok zor, zaman gereklı kolay degil, ama ask daha kolay küt diye ne oldugunu anlamadan oluverir, sevgi seni üzmez, yıpratmaz, ama ask herseyi yapar,üzer, aglatır,yıpratır,çıldırtır, hiç yasamadıgın alısık olmadıgın duyguları hissettırır sana
|
|
~ 936 gün
|
|
| |
root
|
|
|
~ 811 gün
|
|
| |
üstteki
|
aşık olmak kolay kolay gerçekleşmez ama ben herkesi severim =)
|
|
~ 811 gün
|
|
| |
penqü*ş
|
diil tabii ki aynı şey.aslında bi kaç kişi karşındakini tanımadan da aşık olrsun fln demiş bence o da yanlış yani.insan karşısındakini tanmadan ondan sadeçe hoşlanır bana göre ama aşık olmak için de bişiler paylaşmak ggerekir.ve biçok kişinin dedii gibi bence de önçe aşk gelir sonra yerini sewgiye bırakır.aşık olduu zaman insan napçaanı şaşırır,bööle bi afallar önce ama kişiler zamanla birbirine alıştıkça o sewgiye döner ki bence bu çok daa kalıcı ve güsel bişi.mesela ben 30-40 senedr evli olan bi çiftin birbirine haala aşık olduuna inanamam ama kesinlikle sewgi vardr ortada.
|
|
~ 811 gün
|
|
| |