| |
elif
|
Aşk nedir, nasıl bir şeydir sorusuna verilen cevapları okuduk forum konularından birinde.
Aslında bu konuyu açmamın nedeni başka bir noktadan bakmak aşka. Başka bir sorunun cevabını sizlerden duymak. Başlıktan anlaşılabilecegi gibi tek bir soru olmayacak. Ama bir yerden baslamak gerek:
Aşık olmak zordur; aşkı cinsel istekten, kendine güvensizlikten, sefkatten, caresizlikten, hoslanma'dan ayırt edebilmeli insan der bazıları.
Aşık olmanın zorluguna da hemen bir ardıl eklerler; insan hayatında çççoook az aşık olur. (Sadece bir aşk vardır diyenler de var.)
Katılıyor musunuz? (Tabi ki tek cevabınızın evet ya da hayır olmasını beklemiyoruz; nedenini de yazınız.)
Aşkı diğer duygulardan "tamamen" ayırabilir misiniz
ve
bu zorluk ve ayırt edebilme geregi üzerinden bir sey söyleyebilir misiniz aşk hakkında?
|
|
~ 1033 gün
|
|
| |
deniz
|
bence o kadar kesin ayrımlar yok ya da olmamalı. dostça duygular beslediğiniz insanlara olan hisleriniz zaman zaman aşka kayabilir ya da tam tersi... bazen de bir insana aşık olup olmadığınıza kendiniz bile karar veremezsiniz.
zor işlerdir bunlar...
|
|
~ 1033 gün
|
|
| |
kretzsche
|
aşkı cinsel istekten, kendine güvensizlikten, sefkatten, caresizlikten, hoslanma'dan ayırt eder misin lütfen. bence bunların herhangi birisi oluyor, daha ötesi nasıl oluyor merak ediyorum keşke olsa biz de mutlu olalım biraz
|
|
~ 1033 gün
|
|
| |
elif
|
Ben demedim Vadi bunları... İlk Aşk baslıgında bir arkadas yazmıs da, ben anlam veremedim; anlam verebilen birileri varsa diye bu konular dizisinin ilk baslıgını açtım. Forumda sadece bildiklerini söylemez insan; bazen ögrenmek için de konu açar degil mi?
|
|
~ 1033 gün
|
|
| |
pinky chocolatte
|
aşk biçok duyguyla ilintili..tamamen ayırmak imkansz..nefrete de dönüşür,tutkuyada,bağımlılığa da..sonuçta hepsinn kaynağı..ama aşk güzel şey, kişisel olarak yorumlamak gerekirse..acısıyla bile güzel..bi renk bi heyecan insanın hayatnda..insan bomboş uzun bi zmn geçirdiinde acısını bile özliebilo aşkın bu kdr psycho oluyo yani..o yzden aşk her daim makbuldr:P
|
|
~ 1033 gün
|
|
| |
kretzsche
|
hangi erkek aşık olmuş da aşk yaşamış ? aşık olmayı bırakmayan erkek sürünmeye mahkumdur maalesef
şöyle bir gül bahçesi olsun di mi sınırsız sevgi aşk olsun . yok canım ağızda tat bırakmazsınız. kızlara sorsan aşk aşk aşk ama içgüdüleriyle yaşayan yaratıklar olarak en basit zayıflık anında erkeğin sırtına çıkmayı kollarlar. nerde kaldın bunun saflığı? köşe kapmaca oynamaya bayılırsınız
|
|
~ 1033 gün
|
|
| |
elif
|
Burayı kadın şöyledir, erkek böyledir polemikleriyle doldurmayı nedense(!) pek mantıklı bulamadım. Genellemeler sahibini vursun, genelleyen suçlamalar da.
Bireyi unutuyorsun Vadi, ve aşk -en çok- bireyseldir.
|
|
~ 1033 gün
|
|
| |
kretzsche
|
senin yazdıklarına değil tabii, alıntı yaptığım mesajında yazdıklarına :)
genellemeler doğru maalesef her "birey" bazı aşamaları geçmeden bireyselleşemiyor bizim memleket de bastırılmış bünyelerle dolu ve olgunlaşmaları uzun zaman alıyor
|
|
~ 1033 gün
|
|
| |
elif
|
Genellemeler sahiplerini vursun diyorum sadece (ve yine). -Bunu da sık sık derim zaten.- Bireyleri sınıflandırıp seri imal edilmiş muamelesi yaparcasına aynı tepkileri bir sınıfa mal etmek -mantıklı- bir sey degil. (Mesela mantıklı bulamam da buradan kaynaklanıyor olabilir:D)
Ve bir işaret, inancını yitirmeni pekiştirdiyse zaten inanman gerekmiyordu'dan başka cümlem yok sana :)
|
|
~ 1033 gün
|
|
| |
kretzsche
|
genellendirmeler insanlara seri imal edilmiş muamelesi yapmak değildir
duygulardan çok mantığı ön plana çıkarmaktır bence, decision tree gibi düşünelim, birisinin 4 - 5 hareketini görünce altıncısını tahmin edebilirsn öyle değil mi ? bu da böyle birşey. belli hareketleri yapanları belli sınıfa sokmak çok doğal birşey bence . ne ile neyi tartacağını bilmen gerekiyor sadece. bu da tecrübe ister her yiğidin harcı değil
|
|
~ 1033 gün
|
|
| |
tane® ©an
|
genellendirme genelde empatinin bittiği yerde başlıo:( insanları anlamaya calışmak yerine kolaya kaçmayı sevioz nieyse
|
|
~ 1033 gün
|
|
| |
tane® ©an
|
her zman istisna vardır, ve değişkenler-insan soz konusuysa- sonsuz:) ne kadar doğruluk payı olabilir ki genllemelerde
|
|
~ 1033 gün
|
|
| |
şekip
|
Bize okulda market kasiyeri örneğiyle öğretmişlerdi insanın genelleme tandansının mantığını. Genellemek en büyük sosyal güvencesidir insanın, çünkü her karşısına gelen insanı tanımaya kalkarsa yorulur. Bu sebeple kimsenin kimseyi tanımak gibi bir yükü yoktur. Genelleme yaparak teoriler öne sürmek ve her insana genellemelerden kalma bir önyargıyla yaklaşmak arasında fark vardır. 1 sene içerisinde 10 kızla cinsel etkileşime geçmiş birisi bu 10 kızın onunda da aynı şeyleri yaşadıysa, genelleme yapar ve bunu da savunur. İnsanlar eninde sonunda sosyal köpeklerdir ve belli noktaya kadar seri üretilmiş ürünlerden farksızlardır. Toplum içinde birey diye bir şey yoktur, kendinizi ne kadar farklı hissederseniz hissedin sizi toplum yönlendirir. O yüzden genellemeleri sevmeyebilirsiniz, ancak bu yanlış olduğunu göstermez. Herkes bir takım özellikleriyle belli gruplara girer ve bunları algılayan diğer insanlar sizi o gruptan biri olarak görürler, bu kadar basit.
|
|
~ 1032 gün
|
|
| |
kretzsche
|
ya herkes birbirinin aynısıdır demiyoruz ki biz de ama belli şeyler belli sonuçlara varır diyoruz zaten
|
|
~ 1032 gün
|
|
| |
tane® ©an
|
istisnalar kaideyi bozmaz diosanız, dediğiniz kabul edilebilir, ama coğu zaman istisnalar kaidelerden fazladır:)
|
|
~ 1032 gün
|
|
| |