ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Türkiye’de düzenli olarak internete giren insanların bir çoğunun haberi olduğu üzere bir süredir EkşiSözlük’e Telekom tarafından bir çeşit ambargo uygulanıyor. İlk önce gerçek adreslerin engellenmesiyle, belli kullanıcı guruplarının EkşiSözlük’e girmesi engellendi, ardından kısa bir süre önce EkşiSözlük’e asıl adresleriyle bağlanmaya çalışan kullanıcılar Telekom’un komik uyarı sayfasına yönlendirilmeye başlandı.
Elektronik iletişimin dünyayı turşu fıçısı kadar ufalttığı bu çağda, Türk internet dünyasının tümüne karaktersizce hakaret eden böyle bir uygulamanın gerçekleşmesini kınıyoruz. Her gün binlerce insanın bağlandığı bir sitenin, komik bahanelerle, ifade özgürlüğü hakkını hiçe sayarcasına bir kalemde engellenmesinde rol oynayan tüm kurumları kınıyoruz.
EkşiSözlük’e ve kullanıcılarına, şimdi yasal olarak sürdürdükleri uğraşlarında yalnız olmadıklarını göstermek için biz bu görseli sitemize yerleştirdik. Türk internetinin özgür olması ve özgür kalabilmesi konusunda sadece bugün ve EkşiSözlük için değil, gelecekte de tüm internet yayınlarında etkisini gösterecek bir sansür politikasının şimdiden başının ezilebilmesi için sesimizi duyuruyoruz.
İnternet, çağımızın mutlak iletişim aracıdır. İnternet bir musluk değildir ve kapatılamaz.
23 Mayıs 2006 22:26
şekip
Katıldığı için OrtaKantin'e teşekkür ederim. Umarım mesaj yerini bulur.
23 Mayıs 2006 22:44
bad religion
bugun eksisozluge yarın diğer tüm sitelere.. ortakantinin de bu olaya kayıtsız kalmamasına sevindim..
bi süre önce yüzlerce forum sitesi kapatıldı,kanunsuz paylaşım yapıldığı için.
onlarca program sömürdüğüm " forumtr "," turkforum "gibi ünlü sitelerin adresleri değişti ve illegal paylaşım iyice zor duruma geldi.Bu olaylarıda kaset firmalarının müzik paylaşımı yüzünden açtığı davalar neden oldu.
24 Mayıs 2006 01:51
palali
paylaşım siteleri kapatılsın zaten kimse gıkını çıkaramaz ancak düz sansür mantığıyla ne yapmak isteniyor anlamış değilim.
24 Mayıs 2006 08:55
comandante
Ya niye bu sansür yapılıyor sözlüğümüze beğenmeyen adam girip bakmaz televizyonumuzdan sonra internetimize de el attılar ya helal olsun
YASAKÇI ZİHNİYETE HAYIR
24 Mayıs 2006 11:45
alice kendi aleminde
aynen
24 Mayıs 2006 12:07
lumbri
ben de burdan interneti kesenlere ucan tekme atıyorum!
24 Mayıs 2006 12:53
bad religion
fransadan bağlandığın için olmasın abi? telekomun kısıtlaması olduğu için adslyle girenlerde falan engelleniyor mesela odtüden bağlanınca bi problem olmuyor...
25 Mayıs 2006 02:09
lucy luyi
sansürü telekom koymuyor yanlış anlaşılmasın bence, sadece bu yöndeki mahkeme kararını uyguluyor.
küfredicem, sansürleyin beni.
25 Mayıs 2006 11:37
william wallace
Sadece TTnet dns sinden giriş yapılamıyor ODTÜ içi ulaknet olduğu için bir sıkıntı yok
26 Mayıs 2006 18:58
izmir_sangreal
nett tabikiide kapatılmasın
neden hep işe yarayan şeyleri ortadan kaldırırlar onu anlamamışımdırr
26 Mayıs 2006 20:52
josh
son derece saçma ve komik sebeplerle uygulanmış bir ambargo.sanırım bazıları yeni nesilin "zeki" olmasından ve "düşünce özgürlüğü"nü son derece yerinde kullanmasından rahatsız olmakta.hepsine afiyet olsun o bazılarının avuçlarını yalamaya devam etsinler (:
26 Mayıs 2006 22:24
kretzsche
tam bir kepazelik..
almanya'da olduğumdan farkında değildim bu kadar zamandır sitelerin kapalı olduğunun.. birkaç gün süren birşey sanıyordum fakat şu anda istanbuldayım ve ADSL bağlantısı ile normal adresi kullanınca açılmıyor siteler cidden..
türkiye'de ayaklar baş olmuş! cahil, bıyıklı, görgüsüz insanları başımızda istemiyoruz!
telekomun başındaki sansürcü & beceriksiz zihniyeti de istemiyoruz, hızlı tren kazası da istemiyoruz, atatürk havalimanı'nda yangın çıkarıp parayı cebe atanları, radyoaktif atıklı suya halkı maruz bırakanları istemiyoruz..
yavaş yavaş herşeye el atıyorlar.. hiçbir şeyi doğru düzgün beceremiyorlar ve beceriksizleri ile bizi de yakıyorlar
27 Mayıs 2006 23:36
palali
yalnız telekomun yaptığı açıklamaya göre mahkeme kararıyla emniyetin istediği bir olaymış. telekoma yüklenmek yanlış gibi geliyor işin bu yönünü öğrenince.
28 Mayıs 2006 11:47
kenny
o zmnda adam gibi kapatsalarmış:) bi kısım erişebilio bı kısım erişemio komik olmuş böle bizim gücümüz bu kadarına yetti gibisinden:)
31 Mayıs 2006 17:16
alisto
hangi çağdayız yaa ?? siteyi kapatmak nedir kardeşim.. hadi bu site zarar verse ne bilim bölücü falan olsa eyvalla.. acaba bu kararın çıktığı merci kendiside komik bulmuyomudur kararını ??
neyse.. sadece bu diil.. takip ettiğim başka sitelerde kapatılmış.. "treewalk" adında bi program kullanıp dns lerinizi değiştirerek yasaklanmış tüm sitelere girebiliosunuz.. zaten şu anda tt un kullandığı yasaklama teknolojisi yıllar önce amerikada kullanılmış ve açıkları war.. bari bi bok yiyosunuz onuda tam becerin.. al işte ben giriom nooldu ??
31 Mayıs 2006 17:18
şekip
Dava sonuçlandı ve erişim engeli kaldırıldı, çok şükür hukuk sistemi işliyor bazı bazı. Cümleten geçmiş olsun, umarım içerik sitelerinin başına bir daha böyle saçma şeyler gelmez.
1 Haziran 2006 02:24
steve
yapılan o kadar cok yanlıs varki bı ulkede bu da onlardan sadece bi tanesii:((