ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
arkadaşlar mesai arkadaşlarımdan bi tanesi matematik gibi klasik müziktede kadınların başarılı olmadığını söyledide gerçekten öyle mi düşünüyosunuz özellikle erkekler?:) googledan aradım karşı çıkabiliceğim bi argüman bulamadım ordada neden kadınların klasik müzikte başarılı olamadığına dair araştırmalar buldum:(
17 Mayıs 2006 11:51
1914
müzik yapma konusundamı yoksa isim yapamamış olma konusundamı.
müzik dersen eğer trt'de çok izledim kadın müzisyenleri . bence insandan insana değişen yetekdir bu cinsiyetler için özelliklendirilmemeli.
17 Mayıs 2006 12:13
roland
vanessa mae... mükemmmmmelll
ve tabi ki Bond adlı grubu da geçmemek lazım. klasik müziğin "Hepsi"'si olarak tanımlıyorum ben onları
17 Mayıs 2006 12:16
bad religion
başağın demek istediği eski klasik müzik bestekarları arasında kadınların bulunmamasıydı galiba yoksa klasik müziğin her alanında kadınlar fazlasıyla yer almaktadır...
17 Mayıs 2006 13:11
kenny
ewet ewet gürkan doğru anlamış yani neden mozart gibi isim yapmış bi kadın yok? ya da var mı?
17 Mayıs 2006 13:18
aloydra
bence o zamanların şartlarından kaynaklanan bişey olabilir.mozartın zamanında bi kadından beste yapmasından çok daha farklı şeyler bekleniyor olabilir ve çağlar boyunca hep öyle oldu..ayrıca bu benim yorumum ki,erkekler sanki notaları kullanmakta biraz daha yetenekliler gibi.
17 Mayıs 2006 13:34
vulcao
ne alaka yahu .... Müzik söz konusu ise " yaratıcılık " kriterinden başka nasıl bir kriter kullanılıp insanlara başarılı / başarısız sıfatı koyulur ki?
olmaz öyle şey .... Müzik ve cinsiyet alakasız şeyler söz konusu başarı veya başarısızlık ise..
17 Mayıs 2006 13:55
kretzsche
volkan bey iki cinsiyet arasında fiziksel farklılıklar var bunun sonucunda belli konularda erkekler belli konularda ise kadınlar ortalamada daha başarılı olabiliyor.. mesela kadınlar yabancı dilleri daha çabuk öğreniyor falan filen .. bilimsel olarak sorarsan kadınların beyninin bilmemne kısmı daha gelişmiştir vs. vs.
düz mantıktan sıyrılmanız umuduyla! :)
17 Mayıs 2006 14:04
kenny
işte gerçekten daha mı yetenekliler erkekler? hani erkekler teknik konulara daha ilgili oldukları için ve toplum yönlendirmesiyle fen alanında kızalardan daha çoklar ama müziktede aynı şey mi geçerli? yoksa zekalarımız farklı mı çalışıo acaba ben fen alanında daha ii olmalarını bugüne kadar hep ailenin ve toplumun yönlendirmesine bağlamıştım mesela daha küçükken kıza bebek alınır erkeğe araba bunun gibi şeyler...
17 Mayıs 2006 14:06
wolfgod
arkadaslar angelika akbar dinleyin gorun diorm
17 Mayıs 2006 14:15
$
Alman romantik donem bestecisi Robert Schumann'in karisi Clara Schumann (Wieck eski soyadi) cok basarili bir piyanistti. Bircok da klasik muzik bestesi vardi.
Idil Biret, Martha Argerich, Mitsuko Uchida, Rosina Lhévinne, Clara Haskil, Myra Hess gibi cok unlu piyanistler de var, yok degil. Ama cogunluk tabii ki erkek. "Yaraticilik farki" bunu neden olan en buyuk etken bence.
17 Mayıs 2006 14:32
pleamar
Eski çağlardaki erkek egemenliği ya da kadın bastırılmışlığı bir yana- daha çok sesleri tercih edilmiştir kadınların ilhamları ya da ehezehe- Türkiye'de adları pek duyulmayan ama yurt dışında en az Fazıl Say kadar başarılı, ünlü Güher Süher Pekinel kardeşler ve İdil Biret var ki İdil Biret zekasıyla küçüklüğünde dahi çocuklar için çıkarılan bir yasanın da çıkış noktası olmuş. Her ne kadar bestecilikten çok yorumculukla öne çıkmış olsalar da -zaten günümüzde de öne çıkan budur klasik müzikte- benim bildiğim bu 3 kadın mesai arkadaşını susturacak toplam 30 kaplan gücündeler.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/3775
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.