ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Rüştü Asyalı'nın başrolünü oynadığı "Keloğlan" filmlerinden birinde sultanın fermanını halka duyurmak için bir tellal halka seslenir:
"Ey halk! Ey kuru kalabalık!..."
Buyrun tartışmaya... İlk sorum şu:
"Halk kuru kalabalıktır desem beni içeri atarlar mı?"
16 Mayıs 2006 14:07
parrhesiastes
Kuru bir kalabalık olmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz?
Medyanın güzel dediğine güzel demekten; gidin dediği filme gitmekten sıkılmadınız mı? Sürekli sizi ezdikleri halde her seferinde ezen insanlara oy verip, sonrasında şikayet etmekten sıkılmadınız mı? Bildiğinizden farklı şeyler söyleyen insanları deli diye damgalamaktan sıkılmadınız mı? Her şeyinizi kontrol eden, gözetleyen ve sizi istediği şekle sokan iktidardan* sıkılmadınız mı? Sırf bu bozuk düzen sürsün diye dövülen eylemci kareleri izlemekten sıkılmadınız mı? Savaşı "para kazanmak için bir zorunluluk" olarak sunup, öldürmeyi meşru kılan düzenden sıkılmadınız mı?Güçlüyü, bilgeden üstün tutmaktan sıkılmadınız mı? Cahil insanlara saygı duyup; filozofları aşağılamaktan sıkılmadınız mı? Görmek istememekten, hep aynı kalmaktan sıkılmadınız mı?
Hala eyleme geçmiyorsanız; kuru kalabalığın bir parçası olmak niyetindeyseniz, öyle kalın... Size kalabalıktan sıyrılın demiyorum; sıyrılırsanız ya silah tüccarı, ya politikacı, ya mafya ya da İsviçre bankalarında genel müdür olursunuz... Size, sadece kendinizi değil, etrafınızdakileri de değiştirmeniz gerektiğini söylüyorum. Bu karanlıktan hep birlikte kurtulmamız gerekiyor diyorum... İnsan olarak; dünya olarak...
Yine de siz bilirsiniz...Kuru kalabalık olarak kalın; mutlusunuz siz böyle... Sizin yüzünüzden sanat ayaklar altında... Sizin yüzünüzden suçsuz insanlar ayaklar altında bile değil; çukurlarda, toplu mezarlarda!!! Sizin yüzünüzden hayvanlara işkence yapılıyor, ve insanlara da!!! Sizin yüzünüzden fahişelik yapıyor küçücük çocuklar!!! Sizin yüzünüzden yok oluyor dünya!!!
Hala eyleme geçmiyorsanız; kuru kalabalık ya da yöneten bir babalık olmak niyetindeyseniz; öyle kalın...
Çapa vurulmadık bu topraklara
İlkbaharda tohum ekilir bir gün
* : "iktidar" sözcüğü medyada içi boşaltıldığı şekliyle başımızda bulunan hükümeti değil, tüm yönetenler sınıfını -hatta yönetenlerin aracını- anlatıyor. (Yani AKP’yle bi ilgisi yok [anlamamakta ısrarcı insanlara] )
(bu yazıyı daha önce başka sitelerde de yazmıştım...sakın çaldığımı iddia etmeyin)
16 Mayıs 2006 14:16
parrhesiastes
Güdülmeyen bi toplum olmasın demedim... Bak Fransızlar da güdülen bi toplum; ama liseyi bitirdiklerinde bildikleriyle, bizim liseyi bitirdiğimizde bildiklerimiz arasında dağlar kadar fark var...
16 Mayıs 2006 16:45
parrhesiastes
ee , ben gelişebiliriz falan demedim ki... sırf kusmak icin yazdım...
16 Mayıs 2006 16:53
parrhesiastes
ayrtıa kastettiğim sadece Türkiye değil, tüm dünya
16 Mayıs 2006 16:53
banshee
Napalım Serhat?
16 Mayıs 2006 16:56
banshee
Kuru bir kalabalık olmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz?
diye başlayan yazıyı okuyup öyle mi davranalım?
16 Mayıs 2006 16:57
parrhesiastes
Tamam ona göre davranmayın, gidin Ertuğrul Özkök'ün dediklerini yapın :Pp
16 Mayıs 2006 17:00
banshee
Eylem yapmak için o şekilde davranmak için ilk önce okumamız adam olmamız lazım. Bazı şeyleri anlamamız lazım! neden-sonuç ilişkisi kurmamız lazım. Belki bizde birgün çok önemli yerlere gelicez ve aynı şekilde devam edicez. Bilmediğimizden mi? hayır! doğru olan o olucak o zaman için!
16 Mayıs 2006 17:13
banshee
yani bir süre kuru kalabalığın içinde olup kuru kalabalığı anlamamız lazım!
16 Mayıs 2006 17:14
roland
tam cem uzan tarzı olmuş,
bıkmadınız mı, sıkılmadınız mı vs. demiş durmuşsun da, ne demek istediğini, kimleri kastettiğini, tam olarak senin için sorunun ne olduğunu, neyi problem ettiğini, çözüm önerilerini vs. hiçbirşeyden bahsetmemişsin. savurmuşsun ortaya lafları. don kişot bile olamamışsın.
[quote=Serhat Deniz]Kuru bir kalabalık olmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz?
Medyanın güzel dediğine güzel demekten; gidin dediği filme gitmekten sıkılmadınız mı? Sürekli sizi ezdikleri halde her seferinde ezen insanlara oy verip, sonrasında şikayet etmekten sıkılmadınız mı? Bildiğinizden farklı şeyler söyleyen insanları deli diye damgalamaktan sıkılmadınız mı? Her şeyinizi kontrol eden, gözetleyen ve sizi istediği şekle sokan iktidardan* sıkılmadınız mı? Sırf bu bozuk düzen sürsün diye dövülen eylemci kareleri izlemekten sıkılmadınız mı? Savaşı "para kazanmak için bir zorunluluk" olarak sunup, öldürmeyi meşru kılan düzenden sıkılmadınız mı?Güçlüyü, bilgeden üstün tutmaktan sıkılmadınız mı? Cahil insanlara saygı duyup; filozofları aşağılamaktan sıkılmadınız mı? Görmek istememekten, hep aynı kalmaktan sıkılmadınız mı?
Hala eyleme geçmiyorsanız; kuru kalabalığın bir parçası olmak niyetindeyseniz, öyle kalın... Size kalabalıktan sıyrılın demiyorum; sıyrılırsanız ya silah tüccarı, ya politikacı, ya mafya ya da İsviçre bankalarında genel müdür olursunuz... Size, sadece kendinizi değil, etrafınızdakileri de değiştirmeniz gerektiğini söylüyorum. Bu karanlıktan hep birlikte kurtulmamız gerekiyor diyorum... İnsan olarak; dünya olarak...
Yine de siz bilirsiniz...Kuru kalabalık olarak kalın; mutlusunuz siz böyle... Sizin yüzünüzden sanat ayaklar altında... Sizin yüzünüzden suçsuz insanlar ayaklar altında bile değil; çukurlarda, toplu mezarlarda!!! Sizin yüzünüzden hayvanlara işkence yapılıyor, ve insanlara da!!! Sizin yüzünüzden fahişelik yapıyor küçücük çocuklar!!! Sizin yüzünüzden yok oluyor dünya!!!
Hala eyleme geçmiyorsanız; kuru kalabalık ya da yöneten bir babalık olmak niyetindeyseniz; öyle kalın...
Çapa vurulmadık bu topraklara
İlkbaharda tohum ekilir bir gün
* : "iktidar" sözcüğü medyada içi boşaltıldığı şekliyle başımızda bulunan hükümeti değil, tüm yönetenler sınıfını -hatta yönetenlerin aracını- anlatıyor. (Yani AKP’yle bi ilgisi yok [anlamamakta ısrarcı insanlara] )
(bu yazıyı daha önce başka sitelerde de yazmıştım...sakın çaldığımı iddia etmeyin)[/quote]
16 Mayıs 2006 17:26
parrhesiastes
Evet, Alp. Dolu bir yazı olması için uğraşmadım, iyi ajitasyon olmuş di mi :Pp
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/3770
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.