ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Arkadaşlar bugün karşılaştım ben çok güldüm bu yazıya paylaşayım istedim sonuncusu süper:) gercekten bole olaylar yasayanlar varmı?:)
Olay Kastamonu'da bir sehriçi otobüsünde geçiyor. Türbanli bir genç
kiz otobüsten inmek için dügmeye basiyor ancak söför durakta
durmayip araci sürmeye devam ediyor. Genç kız:
-Söför bey indirmeyecek misiniz beni, diye söföre sesleniyor.
Söför Kastamonu sivesiyle:
İndircez tabi eve götçek halimiz yok ya, diyor...
Eve gitmek üzere Bakırköy dolmusu bekliyordum. Sigaramin kalmadigi
aklima gelince önünde durdugum Tekel bayiine
girecekken minibüs geldi. Apar topar bindim. Şoföre parayı uzatip,
'Bir Monte Carlo' dedim! Adam birkaç saniye yüzüme bakıp, 'Abi bu
Bakırköy'e gider' diye cevap verdi! İşte o an benim ve soförün
bittigi andir
Yolcu:
Mükemmel bir yerde inebilir miyim? (yolcunun kafası karisik sanirim,
kendisi de dolmuştakilerle güler söylediine) Söför kadini
indirirken: "Buyrun size layik değil ama!"
Rumeli-Hisarüstü otobüsüyle taksim'e dogru gidiyoruz. Adamin biri
Besiktas dolaylarinda gayet aceleci bir tavirla:
Kaptan orta kapiyi rica edebilir miyim??
Bizim soför olaya hakim:
Tabi abi ayip ettin. al götür. senden kiymetli mi?
Sisli-Taxim dolmusunda, kapiyi ermeni bir teyze acti, son derece
belirgin bir ermeni aksanı ile:
Pardon söför bey, acaba Harbiye'den geçeyooor ?
söför söle bi koltuga kolunu atip arkasini dondu ve aynen aksani
taklit ederek Yok uçarak gideyooor !!!
(Dip not: Sisli'den Taxim'de Harbiye'den gecmeyen bi hat yok )
Istanbul'dayiz ... Dolmusa bindik, dolmus doldu, tam kalkicak,
elemanin biri açti kapiyi, içerde tikis tikis oturmusuz, önde 3 kişi
arkada 4 ...
Eleman hala bir umut sordu:
"Kaptan, yer var mi?". Söför de arkasını dönüp cevap verdi:
"Bilmiyorum, üst kata bi bak bakalim"
Pek dolu olmamasina ragmen minibüs hareket etmek üzereydi. Tam o
anda kavga ettikleri her hallerinden belli olan iki arkadas minibüse
bindi birbirlerinin yüzüne bile bakmiyorlardi çocuklardan biri
soföre parayi uzatti
- Abi bir öğrenci bir de hayvan alir misin?
izmir de bilenler bilir otobuslerde para gecmez...kent kart olayi vardir...bunu bilmeyen bir kisi hasbel kader kent kart olayini halleder ve kent kartini alir....arabaya biner ve kent karti soforun yuzune dogru tutar...sofor de hic bozmadan ''biip'' der...otobus kopmustur..cogu ogrenci dolu olan otobus de gulmekten yerlere yatanlar olmustur
12 Mayıs 2006 19:42
tbc
ekşiden copy paste yapalım da forum kalabalığı olsun bari.. her yerde aynı başlıkları okumaktan gına geldi..
12 Mayıs 2006 19:47
bilgo
valla ekşiden değil :)dauforum.com dan isteyen okur kardes ben okudum guyzel geldi paylasayım dedim:) sonucta gorup gulecek olan var,okumayan var dimi ama?
12 Mayıs 2006 19:50
tbc
url verebilirsin...
12 Mayıs 2006 19:56
banshee
hımmm copy paste yapmıcam, ben benim izlediğim bir olayı anlatıcam.
Bakırköy dolmuşunda olay geçmekte. Şöförün tam arkasında marjinal,entel,hippivari,kitap okumakta olan bir kız oturmakta. Ben onun arkasındayım. Neyse gidioruz tıngır mıngır, ama benim dikkatimi bişey çekti, sevgili şöförümüz bir kaset doldurmuş kendisine. Önlü arkalı kasette hep aynı şarkı var. şarkı bitio hoppaa yeniden başlıo :) Valla sanatçının(!) adını bilemicem ama arabesk bişeydi ya da fantezi (ayırt edemem ikisini) neyse bunu sadece ben farketmemiştim önümdeki kızda fark etmişti ve diyalog:
Kız: şöför bey afedersiniz acaba müziği kapatabilir misiniz? ya da şarkıyı değiştirebilir misiniz?
şöför: ne o baçım, sizin dinlediğiniz dangur dungur mu açalım?
kız: yok hayır, ben öyle demek istemedim size. Yalnız şarkı hep aynı , hani değişse bir derece böylede bayıyor ama.
Şöför: yaa baçım sananeee kiiiiii sananeeeeeeee. Ahanda benim arabaaaa napçan napçan?
Kız: yaa beyfendi lütfen agresif hareketler sergilemeyin.Ben insan gibi sööledim.
şöför: nasıl hareket dedin sen nee dedi bu lan (yanında oturan muhtemel arkadaş olan insana söyler)
adam: abiiii müşteri haklıdır kapa işte sende.
Şöför yebi yerinden çıkarır atar ve : al baçım oldu mu ? he oldu mu? al dinlemiom be. Soğuttunuz sanattan soğuttunuz adamı. Hiç deeelse küfür etmedik sen gibi .(agresifi anlamamış küfür saymıştır)
Kız: ben size küfür etmedim,sadece sinirlisin demek istedim..
Şöför: taam taam çevirme,annadım ben zaten.
Olay biter, ben ise şok!
12 Mayıs 2006 19:56
bilgo
hımm bakim dauforum.com dicem sonra oraya uye olacaksınız,bulacaksınız,okuyacaksınız aslında olurdu valla işime gelirdi:) neyse baya zahmet olacaktı size onun için bole bisey yaptım cok uzgunum :((
:)) tabi herkesi memnun edemeyiz;)
112 Mayıs 2006 19:58
abbas
Çocuklar inanın, inanın çocuklar güzel günler göreceğiz güneşli günler...
12 Mayıs 2006 19:59
bilgo
valla asıl amaç buradaki arkadasların basından bole ilginç olaylar baslarından geçmişmi geçmişse paylasması benimkiler sadece hoşuma giden ornekler zaten en bastada sole yazıyor bole olaylar yasayanlar varmı? yani bu bir ornek teşgil ediyor.
12 Mayıs 2006 20:09
tbc
peki..
12 Mayıs 2006 20:13
banshee
ben örnek verdim.:) sıra benden geçti.
12 Mayıs 2006 20:17
fanfan
Niye öyle diosunuz gayet geyik bi forum olmuş bence aaaa
Bir dolmuşçu üstün yeteneklere sahip bir meslek grubuna mensup insandır.Aynı anda bir gözü yolda,bir gözü 'para üstünde',bir kulağı megasitede bi kulağı da 'müsait bir yerde'de,daha fazla gözü-kulağı yok ama yine de bunları yaparken araca binen seksi bayanı da keser,bi yandan da 'ücretini gönderemeyen var mı?' der,bi yandan da öndeki şoföre küfredebilir.Hele Ankara dolmuşları bence tamamen ayrı bir forum konusudur,iğrenç elektro saz melodileri eşliğinde tamamen kendine has bir kültürdür Ankara dolmuşları:)
12 Mayıs 2006 22:03
tiry4ki
bi aralar omerta adlı maya oyunu oynuyorduk.neyse dolmuştayız arkadaşla oyun hakında konuşuyoruz.ben dedim 2 adam öldürdüm.o dedi esrar çalıyorum.polisler yakalayamıyor.ben dedim mermi çalmak lazım falan filann...sonra dolmuştakii nsanların kulağının bizde olduğu dikkatimi çekti sustuk ama neye yarar.şöför çekti kenara polis çağırcam diye tutturdu.abi dedim oyun bu!! moruğun biri de bu yaştaki adamlar oyunmu oynar dedi.al başa belayı..neyse şöför hemşerim çıktıda ucuz atlattık .tam dolmuş muhabbeti sayılmaz ama idare edin artık.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/3707
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.