ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum

Sayfalar: 1  2  3  4  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 16 - 30

mehmet
mehmet
selamlar,

iskandinav ulkelerinde yuksek lisans egitimi alan var mi? bu konuda bilgisi olan var mi veya? Aarhus University, Karolinska Institut, Lund University veya University of Helsinki'yi dusunmekteyim ama su asamada dusunmekteyim cunku pek pratik bilgiler edinemedim okullarindan web sayfalarindan...
~ 886 gün   mesajın adresini al  

nirvana
nirvana
Avusturya da master dusunenler bana sorabilir msn adresim nurigocen@hotmail.com
~ 865 gün   mesajın adresini al  

denias
denias
şimdi çeşitli dallarda burs alarak yurt dısında master imkanı olmazmı,örneğin okulların çeşitli kıstaslarını yerine getirerek,ne bilim yani paramla değilde bilgimle okumaya çalışsam yani...Ortalama,tez sunumları vs ile orneğin
~ 817 gün   mesajın adresini al  

gülsüm
gülsüm
Danimarka hakkında bilgi isteyenlere yardımcı olabilirim hehe :)
~ 738 gün   mesajın adresini al  

gülsüm
gülsüm
eet eet unutmadım bunu Cerencim hehe :)
~ 737 gün   mesajın adresini al  

clementine*poh poh
clementine*poh poh
[quote=Serkan Altıntaş]bana kanada da master programları ile ilgili yardımcı olacak birileri varmı acaba:([/quote
o birileri bulunursa banada haber edermisinizzzzz
~ 730 gün   mesajın adresini al  

çoban
çoban
yaaa kardeslerım bana bır akıl verın yaa. sımdı okul sonrası hemen mı master yapmak lazım 2 sene ıs deneyımı edınıp mı yapmak lazım
~ 704 gün   mesajın adresini al  

karsiyaka
karsiyaka
Finans:
Eger muhendislik tarzi, bilginizi pratik olarak da uygulayacaginiz, ideal olan bilgisayar tabii ki burada, bir gecmisiniz var ise, yurtdisina ciktiktan sonraki 1 sene icinde, biraz da giriskenseniz, %99 bir is bulup finans olayini cozersiniz.
Eger ki bu isi uni'de bulursaniz, bircok acidan (vize, calisma saatleri, referans.calisma ortami) rahat edersiniz.
O nedenle is deneyimi ile gelmek, hem finans hemde derslere bakis acinizi degistirmesi, kendinize güven gelmesi acisindan önemli...
Almanya:
Bu donemden itibaren yanilmiyorsam 1-2 eyalet disinda, bütün eyaletlerde dönem basina 500€ alinmaya baslandi. Almancayi sonradan ogrenecekler icin sosyal bölümler kan kusturur. Almanya zaten zor, bir de sosyal hic cekilmez. Ama mühendislikte yapilir (Master'i bitirine kadar 4-5 sayfa Almanya sinav kagidi yazmadim, ama cok salak durumlara da dustum bilmedigim icin o ayri- mesela derslerin nerde oldugunu anlayamadigim icin kacirmak gibi..)

Tutumlu birisi ayda hersey dahil 500-600€ masrafla yirtar.

Senelik kazanciniz 7.200 ü gecerse, cok vergi verirsiniz.
Senede 90 tam gün veya 180 yarim gün calisabilirsiniz (Uni isleri icin ozel izinle ayda 89 saat extra dan calisilir)

Yaz aylarinda, ünlü Alman Endüstrisinde (BASf,Mercedes vs. vs.) isci olarak calisarak , ayda 2500-3000 netto para kazanabilirsiniz.

Almanya'da finans i özetlersek :
Senelik Masraf : 1000 + 12x 600 = 8200 -> - 9000 e yuvarladik diyelim.

3 ay Fabrika da calistin -> + 7500

Sene ici de ayda 20 saat Uni'de calistin -> 20 x 7,5 = 150 x 12 = + 1800

toplamda + 200 -> Tr 'ye ucak biletin bile hazir...

Sende olmasi gereken özellikler :

Ilk 1, 1.5 seneyi cikaracak finansal ve ruhani güc.
Sosyal zeka ve giriskenlik.
Yesil sevgisi
Amanda Türkiyem sevdasi olmayacak
Her tarafta Türk Lokantasi ve marketi dolu, yemek sorun degil.

Almanlar soguk olabilirler ama hepsinin olmasi gerekmiyor.
Cok sayida yabanci ogrenci , bir cok arkadaslik firsati sunuyor.
Burasi Avrupanin merkezinde, Avrupayi gezmek cok kolay.
Uni cevresinde takilindigi surece, irkcilik yok.
Ama fabrika da calisirken, bir takim ters davranislar olabiliyor.

En büyük dezavantaj : ALMANCA -> malesef ingilizce gibi 1 senede ingilizce de ilerlendigi gibi ilerlenemiyor ve insani almanlarla iletisime girmesini engelliyor , daha da onemlisi kendini ispat etmesini....

Daha fazla bilge icin, kismen yardima hazirim diyeyim ...

1   ~ 694 gün   mesajın adresini al  

aduntoridas
aduntoridas
ya avrupada devlet üniversitelerinde master yapan varmı?özellikle iskandinavyada olabilir..yada diğer bi seçenek olarak japonya..ordaki üniversiteler hakkında bilgisi olan varmıdır ki?
~ 692 gün   mesajın adresini al  

mert
mert
isveçte master yapmak isteyen olursa bana mesaj atabilir, yardımcı olurum

saygılar
~ 690 gün   mesajın adresini al  

sokarca
sokarca
merhaba arkadslar ben 9eylül makina mühendisliği 3.sınıftayım ve aklımda yurtdısında özellikle almanya da y.lisans yapmak istiyorum suan sartlar hakkında hiçbir bilgim yok
bana bu konuda bilgi verecek arkadslar size sesleniorum bi zahmet yardımcı olun ...
~ 679 gün   mesajın adresini al  

aduntoridas
aduntoridas

mert demis ki:

isveçte master yapmak isteyen olursa bana mesaj atabilir, yardımcı olurum

saygılar

selam mert, sen isveçtemi yapıyosun master'ı? ne konularda yardımcı olabilirsin?
~ 678 gün   mesajın adresini al  

leucothea
leucothea
Tasarımcıların, mimarların ve sanat okuyanların bildiği, geri kalanın ise pek bilmediğini düşündüğüm (yanılıyosam düzeltin) bir okul var İngiltere'de: Royal College of Art. Sitesini biraz karıştırdım ama bu okul hakkında bildiklerini (burs imkanı, konaklama, vs) paylaşmak isteyen varsa cok sevinirim.
~ 670 gün   mesajın adresini al  

sicu
sicu
stanford'da mühendislik üstüne okumak herşeyden üstün bence. amerika'nın (hatta dünyanın) en iyi bilgisayar şirketlerini yetiştirmiş bir üniversite. bugün karar verdim "pi" tipi öğrenci olup stanford'a gidicem :D
~ 669 gün   mesajın adresini al  

ajanda
ajanda
Yurtdışı için en iyisi bana göre İngiltere ya da Amerika..
~ 667 gün   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 16 - 30

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008