| |
iksir
|
Diyelim ki bu ülkenin başbakanı sizsiniz ve Avrupa Birliği'ne tam üyelik için hiç bir taviz vermeden yapacagınız ilk 3 adım ne olur?
|
|
~ 859 gün
|
|
| |
bonaventure
|
avrupa birliği ne girmek için hiç bir şey yapmaz bunu da açık açık belirtirdim..
|
|
~ 858 gün
|
|
| |
mustafa altay
|
Arkadaşlar bu tartışmalar artık kabak tadı vermeye başladı. AB ülke gündeminden çıkmalıdır.
|
|
~ 858 gün
|
|
| |
tane® ©an
|
adam gibi bir dış politika oluştururdum-alternatif yaklaşım mesela asya birliği filan gündeme getirirdim, ekonomiyi değişen piyasa şartlarına göre şekillendirirdim, Yunanistana savaş acıp ege adalarını ve kıbrısın tamamını alırdım- bölece komşularla sorun filan kalmaz:)
3 adımda olcak iş değil bu arkadaşım,taviz verilmeden uzlaşı olmaz, bizim ilk önce uzlaşı kültürünü öğrenmemiz lazım
|
|
~ 858 gün
|
|
| |
mustafa altay
|
quote=Taner Can]arkadaşım, AB bu ülkedeki bir kaç istikrarlı devlet politakasından biri[/quote]
Yaklaşık 40 senelik istikrarlı bir politika...
Eskimiştir geçiniz...
|
|
~ 858 gün
|
|
| |
tane® ©an
|
peki alternatifin varsa alalım? aydınlat biraz bizi
|
|
~ 858 gün
|
|
| |
tane® ©an
|
ABD güdümünde uydu olmaktansa, AB içinde olmak daha iyi değil midir? en azından hükümetin ne yağıo AB kurumları ile hangi anlaşmaları imzalıo, hangi politikaları uyguluo onları bilirsin. Tam bağımsız Türkiye nutukları atma karnım tok, hangi ülke tam bağımsız bugün?
|
|
~ 858 gün
|
|
| |
mustafa altay
|
Bağımsızlık-Devrim-Kemalizm
|
|
~ 858 gün
|
|
| |
tane® ©an
|
Devrim nedir? iran devrimi de devrim Fransız ihtilali de devrim. Zaten sürekli bir şeyleri devirip duruyoruz. Benim devrimden anladığım zamana uyum, ilerlemedir, 80 yıl öncesinin söylemlerine takılıp kalma değil. Kemalizm nedir? Ya Atatürkçülük gibi ilerici bir düşünceyi böyle dogmatik hale getirenler utansın
|
|
~ 858 gün
|
|
| |
tane® ©an
|
ABye üye olmak manda olsaydı, en başta İngiltere üye olmazdı. Fransa üye olmazdı. ABye üye oldugunda sadece ortak politakaların olcak, uygulama da kesinlikle tam uyum zorunlulugun yok, artı istediğin zaman cek git kimse kimseyi zorlamıo. Keşke Türk politikacıları adam gibi olsa da ihtiyac duymasak ama değiller. Ben demokratik, şeffaf belirli politakaları olan bir devlet istiyorum, ben devletim yaptıgı uluslararası anlaşmaları yabancı kaynaklardan değil kendi ülkemin kaynaklarından öğrenebilmek istiyorum. bu ülkenin ekonomik olarak kalkınmasını istiyorum. Artık temcit pilavına dönmüş konuların değil gerçekten beni ilgilendiren konuların görüşülmesini istiyorum mecliste, yolsuzluk kadrolaşma olmasın istiyorum. Beni ilgilendiren politakalarda benim de sesimin duyulmasını istiyorum. Bütçe tartışmalarında eften püften değil gerçekten hangi kurumun ne ladıgından bahsedilmesini istiyorum. dokunmak istiyorum milletvekillerine, hukukun üstünlüğünü görmek istiyorum. Benim gördügüm bu politikacılarla bu işler olmaz. Ama AB üyeliği her sorunu tamamen çömese bile çözüme yardımcı olabilir. Üye olup da kaybeden ülke olmadı-olsaydı üyelikten cıkardı. Ab üyesi olmak bağımsızlığını teslim etmek değil, AB her şeye rağmen hala hükümetlerarası bir kurum
|
|
~ 857 gün
|
|
| |
mustafa altay
|
Bizim AB'ye üyeliğimiz İngiltere'nin, Fransa'nın, hatta Bulgaristan'ın üyelik sürecine bile benzemiyor. Çok farklı koşullar, çok farklı istemler söz konusu. Ortak politikalar demişsin,kişi başına düşen geliri 3000 dolar küsürlük Türkiye ile bir İngiltere, Almanya arasında nasıl ortak politikalar yürütülebilir. Bir de zaten asıl sorun AB'nin bize ne getireceği değil, AB'nin kendi içindeki egemenlik hakkını bizimle paylaşmaya kesinlikle yanaşmaması, yani AB'nin Türkiye'ye karşı tutumu düşünüldüğünde bu tartışmaları yapmak bile gereksizleşiyor ve dediğim gibi gündemi boş yere meşgul ediyor. Türkiye ilerleyecekse, gelişecekse bunu ancak kendi iç dinamikleriyle gerçekleştirebilir...
|
|
~ 857 gün
|
|
| |
tane® ©an
|
Yunanistan AB üyesi olalı 25 sene oldu hala uyum sağlamaya çalışıo, evet bizim karar mekanizmalarına katılmamıza sıcak bakmıolar- böle bir politatik olsa ben de bakmam ya- ama onlarında yapacakları bir şey yok.Eninde sonunda üye olucak Türkiye vakti geldiğinde, onlarda bunun farkında bir orta yol bulunur her zaman,demokraside oldugu gibi diplomside de careler tükenmez
|
|
~ 857 gün
|
|
| |
yavruş :)dişikartal
|
unutun siz bunu unutun bisimkiler akıllı olsak da okumayanalrın sayısı artıoooo
|
|
~ 857 gün
|
|
| |
banshee
|
bu ülkenin başına gelicek güzel bişey olurdum...Ahh bir gelsem varyaaa ahhh...
|
|
~ 857 gün
|
|
| |
yavruş :)dişikartal
|
heheheheh :p zerrin men de yardım ediyim sana :D
|
|
~ 857 gün