ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 11

kretzsche
kretzsche
birkaç gündür hamburg'daydık.. paskalya tatili vardı ya gezelim görelim berlin'de kalmayalım diye gittik..

hamburg dünyanın en büyük limanlarından birisine sahipmiş. gerçekten de yürü yürü bitmiyor hamburg limanı.. cumartesiyi pazara bağlayan gece, sabaha karşı 5 gibi burada büyük bir balık pazarı kuruluyor, daha saat sabah 6-7 olmasına rağmen birsürü insan geliyor..

biz harburgda kaldık, hamburgun en çok türk bulunduran yeriymiş sanırım..

kayda değer yerler olarak reeperbahn ve st.pauli'ye gittik.. hamburgda birçok eğlence mekanı var, bu son saydığım mekanların cılkı çıkmış durumda.. küçük bir amsterdam yapmışlar..

oldukça hareketli bir şehre benziyor ama pek ısınamadım nedense..

var mı hamburga gidenler? yorumları olanlar?
~ 873 gün   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
hiç ilgilenen yok ..

"hamburger bank" fotoğrafını buraya yapıştırırsam ilginiz artar mı? hayatınızda hiç hamburger bankası diye bi banka görmüş müydünüz? hamburgda mevcut

fanfan
fanfan
Almanyalı arkadaşlar,
Ben Hamburg'a gitmedim ama size bir soru yöneltmek istiyorum.'Schalke' denilen yer tam olarak nerededir?Berlin'de bir kasaba olduğuna dair duyumlar aldım ama ne zaman search yapsam sadece Schalke 04 takımıyla ve meşhur Schalke Arena'yla ilgili bilgiler çıkıyo:((Kültürsüzlüğümü affedip bana cevap verenlere tşk ediyorum şimdiden..

kretzsche
kretzsche
schalke diye bi yer var mı bilmiyorum ama schalke 04 "gelsenkirchen" şehrine ait bir takım.. berlinle de alakası yok

kretzsche
kretzsche
gelsenkirchen diye aratıver bulursun. www.map24.de

fanfan
fanfan
Hadi ya...Beni iyi keklemişler..Teşekkür ederim

lillian
lillian
hamburg'a 7 sene önce gıtmıstım.13 yasında tek basıma=) kuzenlerım falan var orda.her yerını gezdrmıslerdı.cok sewmıstım.gercı ben tam kıs zmnı gıtmıs ve karlı halını görmustum ama olsun o da guzeldı.lımanda yapılan tekne gazısıne falan katılmıstım,en buyuk kılısesıne gıtmstım ,kule var bı tane ona falan cıktım,ordan her yerı gözukuodu bı suru resm cektım cok guzeller.tabı kucuk oldugum ıcın klüpler falan yalandı bnm ıcın.kısmetse gelecek yaz bı daha gıdıcem.
~ 872 gün   mesajın adresini al  

vulcao
vulcao
Amsterdam'a benziyorsa cidden değişik olabilir :)
~ 872 gün   mesajın adresini al  

ahmet_caglayan
ahmet_caglayan
Vadi,

Bana sorsan söylerdim, ben gecen yaz dönemi Hamburg'ta yasadim (okudum degil yasadim, reeperbahn la okul bir arada yürümüyo cünkü).

Liman yilda (2005 yilinda) yaklasik 15 milyon TEU'luk (konteyner, twenty foot equialent unit) ihracat/ithalat islemi yapiyor. Ancak farketmissindir ki, deniz kenarinda degil, akarsu üzerinde olmasi, limanin büyümesini engelliyor, yeni nesil büyük gemi (8bin TEU kapasiteden büyük sinif) trafigine olanak vermiyor; bu yüzden de Avrupa'da Rotterdam Limani'nin arkasinda 2. büyük liman.

Metroda tramvayda Köln'de oldugu kadar rahat birbiriyle muhabbete giremiyor kimse, yani kuzeyli=soguk önyargisi Hamburg'ta biraz daha gercek. Pauli ve Kiez (Reeperbahn) gercekten tam bir liman sehri; Amsterdam havasinda, ögrenci icin cennet, zannedildigi gibi sadece sex turizmi ve uyusturucu ticareti demek degil; renklilik konusunda Taksim'le kapisir; ayrica Avrupa Birligi'nin Alkol/Nüfus orani en yüksek "mahalle"si.

Mahallenin güzide takimi, 1910'da kurulmus olan FC St.Pauli. Alman Birinci Ligi'nde zamaninda sampiyonluga bile ulasmislar, ancak su aralar Regional Liga Nord'dalar ne yazik ki. Korsan bayraklari nami diger "Jolly Roger" isaretleri, entresan formalari ve gelenegiyle Almanya'nin en sevilen takimlarindan. Özellikle sol kesimin ve ögrencilerin, liman iscilerinin destekledigi takim. Tribünleri her zaman politize, hooliganlarinin ayni zamanda sag uc veya neo nazi (bu da sagin cok ucu oluyo heralde) olmadigi, tribünlerinde sürekli neo nazi "sizma"larina karsi mücadele verilen takim. Münih'teki 1860 - Bayern rekabetinde oldugu gibi, St.Pauli, sehrin daha basarili takimi HSV'dan daha cok ilgi görüyor. Özellikle St.Pauli'de HSV formasiyla gezmek cok da hos karsilanmiyor.

Kayda deger yerlerden Altona'yi ve Schanzenviertel'i (Sternschanze) görmemen yazik olmus. Altona, iclerinde Fatih Akin'in da bulundugu cok büyük bir Türk toplumunu da icinde bulunduran, ve ögrenciler tarafindan da tercih edilen alternatif kösesi. Gercekten cok güzel, degisik ve alisveris icin fiyatlar bakimindan cok uygun bir yer.

Sternschanze ise, icinde Schanzenpark'i da bulunduran, Pauli'ye ve Landungsbrücken'e yakin mahalle. Burada cafeler, restoranlar, ve eglence yerleri var, sokaklar ve mekanlar turistik hale gelmis olsa da, Schanzenpark haftasonlari Hamburg'un en sevilen köselerinden. CDU'lu Senatör'ün bu parkin icinde bulunan eski su kulesini otel yapma ve parki özellestirme projesine karsi cikmak icin düzenlenen eylemler öyle bir hal aldi ki, eski su kulesinin etrafinda sürekli polis geziyor, gecen sene eylemcilerin en cok kullandigi protesto metodu olan grafitti'nin önüne gecebilmek icin (izinsiz) grafitti bir suc olarak tanimlandi ve Alman Ceza Yasasi'nin 303. maddesinde (Sachbeschädigung) yer aldi. Ayrica Hamburg Savciligi, grafitti yaparken yakalananlar hakkinda iddianamesinde zanlilari "cürüm isleme amaciyla cete kurmak"la sucladi. Okul harclari protestolarinda ögrencileri polis copuyla dagittiran Senatör'ün Hamburg halkiyla kavgasinin sahne aldigi yerlerden biri Schanzenpark.

Genel olarak, cok paranin döndügü, nüfus olarak olmasa da kendisi icin "Almanya'nin tek gercek metropolü" denilen, kendine has bir havasi olan, cok güzel bir sehir Hamburg. Beatles'in ünlü olmadan önce Hamburg'da bir pubda ciktiklarini da ekleyeyim, tam olsun.

Zamani ve firsati olan mutlaka gitsin görsün derim, benim yeniden büyük sehirde yasama hasretimi 6 ay icinde olsa dindirdi, herkesin hosuna gidecek birseyleri barindiriyor Hamburg.
~ 767 gün   mesajın adresini al  

the divine comedian
the divine comedian
hamburg'da yaşayan bir türk arkadaşım var. kendisi partilerden partilere akıyormuş anlattığına göre. hatta çoğu illegalmış. kendi düzenledikleri 300-500 kişilik partilerin birinde bir uçak hangarını, başkasında da eski bir kimya fabrikasını kullanmışlar misal. www.northernconnection.de diye de bir site adresi vermişti ama emin olamıyorum hem üzerinden zaman geçti hem de almancam yok.

çok gidesim var yani onu diyorum :)
~ 731 gün   mesajın adresini al  

kill'joy
kill'joy
schalke diye bi yer :D iyi keklenmissinw walla
~ 703 gün   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 11

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008