ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Nükleer Santral

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

palali
palali
Kurulması planlanan nükleer santrallerle ilgili ne düşünüyorsunuz? Enerji gereksinimi için kurulmalımı yoksa olası tehlikeler nedeniyle akıllardan geçmesi bile tehlikelimi?
15 Nisan 2006 01:29   mesajın adresini al  

lillian
lillian
kesinlikle kurulmamalı!! ülkemize topraklarımıza böyle bir kötülük yapılmamalı.sırf bı kac ınsa musweddesının cebıne brz daha para girsin diye kimsenin böyle bi tehlikeyi göze almaya hakkı yok.enerji eldesi icin cok daha baska yollar warken niye en absürd yolu secmeye calısıolar??bunun altında elbet birsey var!
15 Nisan 2006 01:40   mesajın adresini al  

yasin altunkaynak
yasin altunkaynak
Enerji gereksinimi icin kurulmali

Ama bunun yaninda gerekli guvenlik onlemleride alinmali
15 Nisan 2006 01:41   mesajın adresini al  

abbas
abbas
Ben kapak olmamak adına, bir iki soru sormak istiyorum forum takipçilerine:

Nükleer santral niye kurulmalıdır ? Kurulması ne gibi artılar getirir ?
Nükleer santral niye kurulmamalıdır ? Kurulması ne gibi zararlara yol açar ?
15 Nisan 2006 01:44   mesajın adresini al  

abbas
abbas
http://www.taek.gov.tr/ogrenci/bolum1_06.html

burda var bi iki cevap benim gibi merak edenler için
15 Nisan 2006 01:48   mesajın adresini al  

palali
palali
bencede kurulmalı. şu anda kullandığımız enerji için tonlarca para ödüyoruz. en ufak bir uluslararası krizde bu enerjinin geleceğide meçhul. diğer yöntemler ise hem nükleer santrallerin 10da biri kadar enerji sağlamıyor hemde ömürleri nispeten kısa. zaten dibimizdeki iran bırakın nükleer santrali atom bombasının peşinde. karadenizin diğer kıyılarında güvenlik önlemleri bile şüpheli birsürü nükleer santral var. geçmişe baktığımızda o kadar santralden sadece birinin sızıntısı var (yada ben öyle biliyorum yanlışım varsa düzeltin).
15 Nisan 2006 01:54   mesajın adresini al  

haltunkaynak
haltunkaynak
http://www.ntvmsnbc.com/news/363087.asp

merak edenler için "dünyada nükleer enerji"
15 Nisan 2006 01:56   mesajın adresini al  

tane® ©an
tane® ©an
yapılsın hatta bi tane hakkariye bi tane ağrıya bi tane de edirne tarafına yapılsın, kazara bi sızıntı olursa komşularımız çeksin ceremesini:D
15 Nisan 2006 02:03   mesajın adresini al  

lillian
lillian
ya allah askına mantıklı bi sekılde dusunun , bi depremde 20 bin insanımız öldu,bi tren kazasında kac kısı öldu ama sonucta ne oldu ,hersey allaha havale edıldı!!!kimse sorumluluk almadı ustune,herkes baska işguzarlık peşinde kım nasıl denetleyecek bu santralı ben cok merak edıorum ve bu konuda cok ck buyuk guvensızlık duyuyorum.daha termık santrallerın srumlulugunu yerıne getıremeyenlerın bunun ustesınden gelebılceklerıne ınanmıorum.
15 Nisan 2006 02:03   mesajın adresini al  

erdinç
erdinç
Benim okuduklarımdan öğrendiğim kadarıyla nükleer santral, güvenlik önlemleri uygulandığında alternatifi olabilecek enerji kaynaklarından (termik-hidroelektrik) çok daha temiz bir kaynaktır. Hem daha temiz hem de daha verimlidir. Bu konuda hala SSCB'de berbat koşullarda çalışan Çernobilin örnek verilmesi garip.
Bulgaristanda ve Ermenistan'da güvenliğinden kuşku duyulan santraller halihazırda çalışmakta. Bence endişelenecekseniz bunlardan endişelenin.
Çağdaş teknolojinin kullanılacağı bir nükleer santralin açılmasını ise "çevre adına" savunun.
15 Nisan 2006 02:06   mesajın adresini al  

erdinç
erdinç
biz de 60 tane nükleer santral açtıktan sonra sıcak bakmamaya başlayabilirz :)
millete de nutuk çekelim aman ha açmayın bak biz eşeklik ettik diye..
hatta dünyanın gördüğü en iğrenç silahı kullanan tek ülke olup başka ülkelere sataşalım bu silahtan yapar gördüm seni diye!
15 Nisan 2006 02:12   mesajın adresini al  

haltunkaynak
haltunkaynak
Kesinlikle kurulmamalıdır!

"Neden başta ABD ve AB ülkeleri olmak üzere dünya nükleer enerjiden kaçıyor? Dünya nükleer enerjiden kaçıyor zira nükleer atıklar bu ülkeler için tam bir baş belasıdır. ABD ve AB ülkeleri atıkları için milyarlarca dolar/euro harcamaktadır. Bu konuda ya kendi insanını zehirlemekte ve insanı ile sorun yaşamakta ya da gayri-ahlaki bir tavırla atıkları için başta Hindistan olmak üzere az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeleri nükleer çöplük olarak seçmektedirler. Türkiye de bu ülkelerden biridir. Karadeniz'de ortaya çıkan zehirli atık dolu İtalyan varillerinden hala kurtulamadığımız unutulmamalıdır."

Kaynak:EMO
15 Nisan 2006 02:19   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008