gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Kampüs Hayatı - mimarlık
 Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      Listelenen Kayitlar 1 - 20
 Yazar: Mesaj:
shibumi
shibumi
ya valla yazasim anlatasim var mimarlığı ama kimi kime anlatcam ki?! bu forumun da bahtına bizim studyodan dert yananlar düşer...

3 Nisan 2006 23:25  mesajın adresini al  
shibumi
shibumi
vah canim.. sen bugun cidden baya dertlisin ya bu farkli insanlarla arkadaslık konusunda. hayirdir?? birsey mi oldu?

3 Nisan 2006 23:36  mesajın adresini al  
shibumi
shibumi
kesinlikle!! ben biriki mimar gorduydum gezinirken. ama galiba onlar pek online deil bu saatte! çalışıolardır belki =)) takılıp kalmamak için :P

3 Nisan 2006 23:44  mesajın adresini al  
shibumi
shibumi
tam su anda arkadasimin bilgisayari basinda onun tum sarkilarini acmis ve shuffle'i secmis durumdayim. demek ki bu da gercekten hayli karakteristik olmus bizlerde.. :((

3 Nisan 2006 23:55  mesajın adresini al  
shibumi
shibumi
benim de.. ozellikle ellerinde acaip detayli maketler ve de xerox cikti kocaman paftalar olanlari..

4 Nisan 2006 00:00  mesajın adresini al  
shibumi
shibumi
öhöm öhöm sevgili mimar arkadaşlar. forum var yazan yok ayıp oluyo ama!!!!

hem soyle segisik degisik universitelerden arkadaslar gelse kim nasil goruyo mimarlıgı ya da egitimlerimizdeki eksikler sorunlar neler biraz sohbet etsek fena mi olur? gorun bizi!!!!!

21 Mayıs 2006 22:05  mesajın adresini al  
willow is blessed
willow is blessed
İmrendiğim tek meslek sanırım. Biraz fiziğe filan bassaydı kafam belki olabilirdim, ama şu halimle cenga bile oynayamıyorum. Hiç yoktan takır takır bir bina, bir ev inşa ediyorsun. Hele Almanya'da filan okuyan insanların derslerine ve projelerine bakınca teknik bir iş değil, resmen sanat yapıyorlar zannediyorum.

26 Eylül 2006 23:05  mesajın adresini al  
çilek
çilek
mimarlık eğitiminde ilk öğrendiğim şey,azarlanmaya koşulsuz tahammül..bir hoca ne kadar iyi olursa olsun o günü sana laf sokmadan bitirmeyecektir:)keşke eleştiri olsa yani..

6 Ekim 2006 23:11  mesajın adresini al  
bad religion
bad religion
güzel bölüm..=)

6 Ekim 2006 23:55  mesajın adresini al  
deathweight
deathweight
nedense bu uykusuz geceler fix bir tabir mimarlık öğrencileri arasında ( nedenlerine burda değinmeyeceğim :)) ) . Yök e dilekçe göndersek de ÖSS kılavuzunda mimarlık a bir yıldız koyarak altta bu açıklamayı sunsunlar seçim yapacak yavrucaklara :)

17 Ekim 2006 21:24  mesajın adresini al  
kutay_
kutay_
Kesinlikle yapılmalı... :) Uyumadan tasarımı bitirip sabahın köründe doğrudan derse götürdüğümü bile biliyorum... Yahu bide bitirince rahatlayamıyosun ki, bitirip derse götürüyosun, yenisi geliyo... :D

Kafayı yemelerde oluyo, 3 gece üst üste sabahladığımız bi günün saat 4ünde T-cetveliyle öpüşürken pozlarım var :D
Yani oluyo böle bi T-cetveli/mimar bütünleşmesi... Espri mantalitesi değişiyo insanın.

Herşeyin esprisi bit yana benim yakındığım durum mimarlığın insanı tek hedefe kitlemesi. Üniversite öğrencisi kütüphaneye gider, ufak iş görüşmeleri yapar, belki part-time bir işte çalışır, sosyal sorumluluk projeleri üretir, üniversite içinde görevler alır... Ne bileyim, kişisel gelişim ve olumlu çevre genişlemesi diyebiliriz buna klasik olarak. Sosyal yaşantımızda ve ileriki profosyonel yaşantımız için buna ihtiyaç var.

Ama mimarlar bunlardan verim alamıyo :/

25 Ekim 2006 00:58  mesajın adresini al  
tasarı geometri
tasarı geometri
SONUNA KADAR OKURMUSUNUZ BİLMEM AMA;

bende mimarlık öğrencisiyim daha birinci sınıftayım bundan yaklaşık 3 ay önce stüdyodaki ilk günümü paylaşmak istiyorum :

ben ufaklığımdan beri nedeni belirsiz bir şekilde mimar olmak istemiştim şimdi de o yolda ilerliyorum ama daha önceden mimari bir çizim falan yapmamıştım sadece resmim güzeldir anlıycağnız t cetveli tutmasını bile bilmiyorum.
okulda bir tasarı geometri dersi yapılmıştı ilk gün ben o derse girmemiştim geç kalmıştım öleden sonra da devamı vardı hocalar sabah bişeyler anlatmışlar işte bunu yapçaksınız şöle cetvel tutulur çizgi kalınlıkları falan başlamışlar

bizim derse 3 hoca 3 asistan giriyo hocalrdan biri dekan yardımcısı adam deli bişey geç kalanı almam falan demişti bende tırstım stüdyonun kapısında bekliyodum bir ara verilirde girerim die o anda asistanlardan biri de wc ye çıkmış beni gördü ama bişey demedi
neyse ara verildi ben girdim sütüdyoya ama boş yer sadece en öndeki masadaydı oturdum teori kızmı bitmiş uygulama kısmı gelmiş kağıtı yapıştırdım masaya milletten bakarak sonra yine sağımdaki solumdakilere bakarak çizgi kalınlıkları hikayesini de örendim yatay bi çizgi çizdim verilen föye göre bir de dikey çizmem gerekiyodu t cetvvelini salak gibi dikey tutup çekiyodum çizgiyi ki dekan yardımcısı gördü beni naaaaapıyosun sen , böle mimar mı olarur , 10 kere uyardım sabah , dinlemiyosunuz etmiyosun topa tutuyo beni azımı açamadım kaldım öle sonra toparlandım ve hocam sabahki derse giremedim özür dilerim dedim sonra beni gören asistan az önce kapının önünde bekliyodu dedi hoca da kantin falan anladı heralde hem kantinde oturuyo derse grmiyo hemde şu yaptığı işe bak dedi dier hocalarda toplandı başıma hepsi bana bakıyo çiz bakalım da görelim dediler benim ellerim bir titremeye başladı delirdim heycandan sonra anladılar heralde yavaş yavaş yanımdan ayrıldılar ama o hoca (Ali Çiçek) hher turda gelip benim başımda 10 dk. bekliyodu ne gündü aramız şimdi çok iyi ali hocaylaa ama bu da benim ilk günümdü paylaşmak istedim

27 Kasım 2006 01:54  mesajın adresini al  
hontoo_no_hi
hontoo_no_hi
yaw bizim de başımıza böle şeyler gelmez inş. daha hazırlığım tırstırma beni kardeş :)

12 Aralık 2006 17:15  mesajın adresini al  
denizhan
denizhan
niye hep guzel kizlar bu bolumde olur ki

12 Aralık 2006 20:56  mesajın adresini al  
themun
themun
harıka bır sanat benceee

29 Aralık 2006 03:45  mesajın adresini al  
despair
despair
mimarlık bir yaşam biçimidir=)

19 Şubat 2007 23:12  mesajın adresini al  
priene
priene
evt çok değişik bir yaşam biçimi, mesela uyumayan, sürekli sinirli gezen, artık proje görmekten irkilen, çoğu kez vazgeçilen ama malesef yeniden dönülen, öğrencilikte dönem düşmemek için kıvranan insanların oluşturduğu çokkk çok değişik bir yaşam biçimi.

10 Mart 2007 15:39  mesajın adresini al  
adedül
adedül
mimar olan ablamın bak seçme kendini yakma millet çimenlerde gitar çalıp şarkı söylerken sen stüdyoda çizim yaparsın sonra onlara mal mal bakarsın dediği ama benim seçtiğim bölüm .tabi şimdi anladım ne demek istediğini ama seviyorum ya :) ?!

11 Eylül 2007 16:29  mesajın adresini al  
*gln*
*gln*
çalışmakla olmaz, herkes yapamaz!!
mimar olunmaz, mimar doğulur!!
Kısacası; yetenek yoksa bi baltaya sap olamayacağın meslek dalı!!

11 Eylül 2007 16:54  mesajın adresini al  
archiss
archiss
ne ıı etmısım mımarlık benım ıcın dııcem tıpten bı yaklasım.ole bı hıs kı onu solumak ,mımarlık kumasını sarılmak ....tatmak lazım ve herkes bıuraz mımarca bakmalı hayata...

18 Eylül 2007 09:35  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      Listelenen Kayitlar 1 - 20
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008