ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > teröristlere cenaze töreni

Sayfalar: 1  2  3  4  5  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

lucy luyi
lucy luyi
''Güneydoğu’da öldürülen PKK’lıların cenazelerinde çıkan olaylar üzerine, devlet sert tedbirlere hazırlanıyor. Bundan böyle, dağlarda öldürülen teröristlerin cenazelerinin helikopter ve askeri araçlarla getirilerek ailelerine teslim edilmeyecek.

Bu yöndeki uygulamaya son verildi. Bunun ilk uygulaması Şırnak’ta öldürülen teröristlerle başladı. Terörle Mücadele Yüksek Kurulu’nun toplantısında, teröristlerin cenaze namazının kılınmaması üzerinde de duruldu. Bir yetkili şunları söyledi:

"Askeri helikopter ya da askeri araçlarla teröristlerin cenazeleri getirilip ailelerine teslim ediliyordu. Ancak görüldü ki bu uygulama istismar ediliyor. Her cenaze töreni sırasında olaylar çıkıyor, kamu binalarına saldırılar yapılıyor, esnafın işyerlerini kapatması isteniyor, vatandaş PKK bezleri, örgütünün elebaşının fotoğraflarıyla katılmaya zorlanıyor. Ailelerinin sahiplenmediği bu cenazeleri, örgüt sahipleniyor ve tamamen propaganda amaçlı olarak kullanıyor. Bundan böyle, cenazelerin askerler tarafından teslim edilmesi uygulamasına son veriliyor."

Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 87. maddesinin "otopsi"yle ilgili olduğunu hatırlatan yetkililer, otopsi için cenazenin helikopter ya da araçlarla getirilmesi gibi bir hükmün yer almadığını, cenazeleri getirmek gibi bir görevlerinin olmadığını belirtti. Yetkililer , "zorunluluk olduğunda otopsi işlemi bir hekim tarafından da yapılabilir" hükmüne dayanarak, otopsinin dağda yapılması uygulamasına geçileceğini bildirdiler.'' (hürriyet.com.tr)

teröristlere cenaze töreni yapmak ve yapmamak durumları hakkında neler düşünüyorsunuz? yapılması ölüye saygı mı yoksa askere vs. ye saygısızlık mı? bundan böyle tören yapılmaması doğru olan mı?
2 Nisan 2006 15:44   mesajın adresini al  

abbas
abbas
Devletin, hukuken cenaze töreni yapmak gibi bir zorunluluğunun olduğunu zannetmiyorum. Zaten yazıda da belirtmişler. Ölüye saygı konusu olarak ele alırsak, ister istemez duygusal yaklaşabilriz, öte yandan orda öldürülen, öğretmenlerimizin, doktorlarımızın, kısacası sivillerimizin yaşam ve ölü hakkına saygımız olayı ne olacak ?

Kendi fikrim; tören yapılmasını istemememdir. Duygusal olarak değil, mantıklı olarak baktığım zaman.
2 Nisan 2006 15:55   mesajın adresini al  

fanfan
fanfan
Ailelere teslim etsinler,devletin teröristlere tören yapmasına hiç gerek yok bence.Aileleri yapsın törenlerini çok istiyorlarsa.
2 Nisan 2006 15:59   mesajın adresini al  

banshee
banshee
Cenaze töreni yapılması bir tarafa bana göre öldürülen teröristlerin isimleri dahi ailelerine verilmemeli, bildirilmemeli. Ölen teröristleri kimsesizler mezarlığına gömmeleri iyi olur. Onlara mezar taşı bile fazla.
2 Nisan 2006 16:01   mesajın adresini al  

abbas
abbas
Anladım Kazımcım da, zaten fikrimde belirttim gibi, duygusal olarak bakmamak lazım, devlet niye böyle bi şey yapmalıdır ki. Bu ne pehriz bu ne lahana turşusudur. Töreni yapsınlar kendileri, ama normal bi cenaze töreni gibi. Yıkansın, namazı kılınsın, gömülsün. Ötesinin yargısı, zaten Allah'ı ilgilendirir.

Yapılması kendimize çok büyük bi haksızlıktır. Ölüye saygı her savaşta vardır zaten, Çanakkele savaşında ateşkes yapıp her iki tarafta ölülerini toplayıp, gömerlermiş. Toplasınlar gömsünler, sesimizi çıkartmayız da biz niye yapalım ? T.C zaten sosyal anlayışlı bir devlettir. Cenaze masraflarını karşılayamıyacak insanlara maddi yardım da bulunur, ama bunu sizce de bir "terörist"e bunu imkanı sağlamak biraz bizim ölülerimize saygısızlık olmaz mı ?
2 Nisan 2006 16:07   mesajın adresini al  

banshee
banshee
Yaaa en basitinden sen cesedini ailelerine götürüosun, herkes ayaklanıo, ülkende sorunlar çıkıyor.Bu insanların ölüleri bile benim yurdumda soruna neden oluyorsa ne diye saygı göstericem. Her tarafta canlı bomba ihbarları, olabildiğince az dışarı çıkın gibi nasihatlar, ben kendi ülkemde bunları yaşıyorum! bu adamların hem canlıları hemde ölüleri yüzünden çekiyoruz.Doğu yapılan yatırımlar geri çekildi bu yüzden. Terör var ben gitmem demeye başladı iş adamlar. Ben kalkıpta ölülerin yanından geçerken bu adamların , müziğin sesini kıskamam bir fatiha okumam, çevirip kafamıda bakmam heee sadece bir şey için bakarım , döner ve tükürürüm ölülerine. SAygıymış pehhh pehhh!!!
2 Nisan 2006 16:15   mesajın adresini al  

gregory house
gregory house
mumkunse bol bol cenaze olsun ama toreni yapılmasın sadece guneydogu diil yurdun heryanında...
 1   2 Nisan 2006 16:17   mesajın adresini al  

abbas
abbas
Peki bunu örgüt niye yapmasın Kazım veya niye örgüt yapmıyor ? Yeterli olanaklarımı yok, ölülerini toplayıp, cenaze töreni yapmak için ? Hiç zannetmiyorum öyle olduğunu...
2 Nisan 2006 16:22   mesajın adresini al  

üstteki
üstteki
Teröristlere cenaze töreni yapmakla şehitlere saygısızlık etmiş olmaz mıyız?
Ya da aynı şeyi teröristler yapıyorlar mı ?
2 Nisan 2006 16:24   mesajın adresini al  

banshee
banshee
dediğin gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin büyüklüğünü gösterebilir bu gibi davranışlar ama ben düşündüğümde, hani sorsalar bana,Kesinlikle böyle bir uygulama yapmam, yaptırmam.Ama inanç meselesi diyosun herkesde farklıdır, bu da ayrı bişey. Ben direk aileler bile bilmesin diorum;çünkü bildiği zaman ne gibi sorunlar yaşıyoruz herkes şu anda görüyor. Bu gibi insanlara bu kadarıda fazla. Sorun çıkmayacağını bilsem tamam ailelerine teslim edilsin derim de , olmas bee! SEn benim ülkemde huzursuzluk çıkarıcaksan, olmaZ!
2 Nisan 2006 16:26   mesajın adresini al  

abbas
abbas
Onu demediğin belli zaten, Kazım. Kabul edecek aileler kimlerdir ? Terörü, bu örgütü destekleyen aileler değil midir ? O zaman, o örgüt sözde davalarına sahip çıkıp, kendi ölülerine saygı duyup, götürsünler kabul edicek ailelere.

İkinci olarak; kabul etmeyecek ailelere destek olur devlet, oğlunuzdur, kızınızdır der, şurda yatıyordur der.

Aksi halde, T.C devletetinin, bu konuya karışacak her halinde, olaylar çıkacaktır.
2 Nisan 2006 16:35   mesajın adresini al  

banshee
banshee
her durumda karıştırıyorlar ortalığı.
2 Nisan 2006 16:36   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008