ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > konu dışı > Sosyal Bilinçaltı...

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 7

_kundera_
_kundera_
Bugun iki yazımla geçenlerde tanıklık ettiğim iki olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. İkincisini bu başlığa gelen tepkiler doğrultusunda yazmaya bilirim de..

Sosyal Tepki1:Alkışlar,bravolar ayağa kalkan kalabalığın arkalarından ve tanıdık olduklarını düşündüğüm way be kıza bek helal olsunlar...

ve olay şu;

Ders çıkışı okul yakınlarında, cihangir civarında bir cafede herzamanki olağan geyiklerimle ve arkadaşlarımla meşgulken birden iki masa arkamızdan zayıf, siyah kısa saçları, siyah,yandan zincirli, bol bir pantolonu ve garip takıları olan bir kızın masasında oturan arkadaşlarının garip bakışları ve gülüşmeleri altında ayağa kalktığını ve çıkışa yakın olan masaya doğru yürüdüğünü fark ettim. Cafenin neredeyse tamamının dikkatini o kıza yöneltmesi birkaç saniye içinde oldu. Kız çıkışa yakın masada oturan uzun saçlı çocuğu ki; ben hala acaba erkekmiydi kızmıydı diye düşünüyorum, şap diye öptü ve "Sosyal Tepki1" eşliğinde masanına döndü. Bir alkış ve bravo sonrası fitili ateşlendi sosyal tepkinin ve herkes kıza kahraman gözüyle bakıyordu.

Benimse aklıma ilk gelen şu oldu.

Ya o kızın yerinde bir erkek ve erkeğin yerinde ise bir kız olsaydı kızın tepkisi ne olurdu daha da önemlisi sosyal tepki ne olurdu acaba??

Ben cevap veriim;

Sosyal Tepki2: Kızdan feci bir bağırma yada tokat, cafede kötü kötü bakışlar vs. o andan sonra toplumun gözünde bir tecavüzcü ile bir tutulma riski..

Aslında her iki olayda da insanların olağan dışı tepkileri var, acaba toplumlar kadın erkek ilişkisinde kişiden daha mı ön planda. İkinci örnekte toplumun tepkisi farklı olsa acaba kızın tepkisidemi farklı olurdu ve acaba biz istediğimiz gibi yaşayamıyor ve istenildiği gibi mi davranıyoruz
 1   27 Mart 2006 20:14   mesajın adresini al  

arethusa//lúthien
arethusa//lúthien
süper =) tersi olsa aynen yazıdaki gibi çocuk tecavüzcü konumuna düşerdi...ancak bunun benzeri durumlarında erkeklerin helal bee die tepkiyle karşılanması kızlarınsa aşağılanması işten değil...gözardı etmeyelim! =)
27 Mart 2006 20:44   mesajın adresini al  

juventas
juventas
way be ne kıslar warmış : )
27 Mart 2006 21:14   mesajın adresini al  

aleeea
aleeea
Fırat çoğu insan için geyik konusundan öteye geçemicek bi konuya farklı yaklaşmıssın...tabii ki toplum değerleri etkiler die düşünüorumMm..
27 Mart 2006 22:50   mesajın adresini al  

tine®©in
tine®©in
acaba biz istediğimiz gibi yaşayamıyor ve istenildiği gibi mi davranıyoruz

kesinlikle. bunun fiziki bi yaptırımı olmasa da dışlama, dedikodu yapma vs vs vs yollarla sen toplumla aynı hizaya getirio, toplum farklı davranan bireylerini
28 Mart 2006 00:00   mesajın adresini al  

gregory house
gregory house
arkadaşlarım

olay tamamiyle tabulaşmayla alakalıdır...

cinsellik ve bekaret konuları tabulaşırıldığı surece bu konuda gelişim sağlanmayacaktır....

ataerkil toplumumuzun erkek hegemonyası kaslı tarafn kontrolu elinde tutması ve zevk ogesi olarak gordugu kadınları elinde tutmaya çabalaması tamamiyle insan yaratımı olan namusu ortaya çıkarmıştır

yukarda savunuldugu gibi yurt dışıda bizim ulkemiz gibi değildir

orta italyada kadınlara bagırarak herkesin duyabilecegi şekilde iltifat etmek hatta alkışlanmak kadınlar ve diger inanlar tarafından normal hatta hoş krşılnmaktadır....

cunku bu bi takdirdir ve ii bişeydir...

kişiler dusunduklerini soyleyebilmelidir ve karsısındaki rahatsız olana kadardevam edebilmelidir cunku haklarımız baskalarının haklarının basladıgı yerde biter...

ha dur deyince durmak rahatsız oldugu halde devam etmek tamamen bilinçsizliktir ve bu her toplumda yoktur

turk toplumunda hep baskı uygulanması insanları aşırılara itmektedir.

o kızların yaptıları yanlış değildir (tshirt kaldırma opme..) cunku erkekler istemeseler yaptırmazlardı

ha derseniz kızlar istemese oluyo bla bla butamamiyle bilincten gelir soledim

bizim toplumumuz buyuklerimiz bize bu konuda biçok şeyi yanış ogretmişlerdir cunku onlar da yanlıs ogrenmişlerdir...

erkeklerimiz ohh ne guzzel herşey bendenyana yuzyıllarca boledevam etsin ben onume geleni s..iim kızlaragelince orospu olsunlar zihniyetini devam ettirdikce;

kadınlar hakları onlara ulu onder ATATURK tarafından hediye edildiginden ve hiçsavasmak zorunda kalmadıları için haklarını savunmamaya devam edip her denene her solenene veya her kurala boyun egdikce;

bu bakıs acısı devam edecektir...

bu pinpon etkisi yaratıp insanlarda duygusal ezilmelere ve aşırı baskılara yonlendirip erkekleri ortbas edilen tecavuzcu istismarcı kadınları da dışlanana tecavuz ve cinsel istismarmagdurları yapacaktıır...

bunun sonucunda heryeni gelen neslin kafasındaki bu gorunmezama herkesce bilinen kurallar kadın-erkek ayrımcılıgını korukleyecek ve kadınlar ezilecektir cunku mutlak guc ondan sınırsız zevk almaya bakan erkeklerin elindedir ve onu elinden asla bırakmak istemeyecektir...

ben şahsen herhangibi yerde otururken kahvemi yudumlarken begendigim bi bayanın masasına gidip merhaba oturabilirmiyim diyemememden cunku bunun sapıklıka esledirilmesinden rahatsızım...

aynı sekilde bayanların hoslandıkları birine merhaba demesinin erkeklerin kafasında ulan bu gecede skora yattık yasasın tepkisi uyadırmasndan da rahatsızım...

avrupa ulkelerinde boyle değildir orda olalar daha ii bilir ben sadece yabancı arkadaslarımdan duydukarımla konusabilirim tabi ama polonyada bi bayan sadece seks partneri bulmak için bi bra gidebiliyomus ve bu gayet nırml bişeymiş kimse ayıplamıyomus (şahsen polonyalı bi bayan arkadasımdan duydum)

turkiyedede boyle osundemiyorum diye kıvırmıcam cunku bole olmalıdır...

sonucta isteyen gidiyo istedigini yapyo istemeyene kimse bişey demiyo

kızlarımızda zaten purescore testlerinde dunyadısı varlıklar cıktıklarını iddia ediyolar yalan çogunuzunki ama kişisel larak yadırgayamıyorum cunku kalkıp butun kızlar ben 99 aldım derken sen 15aldım50 aldım diyemiyosun ama hepiniz rahatıkla konusabilmelisiniz ancak bu şekilde insanlar bunu yadırgamaz...

ahhh bu toplumun o kadar cok degişime gelişime ihtiyacı var ki butoplum hala cinselligi dinle ilişkilendiriyo ki zaten politikayı da dile ilişkilendiriyomus ne beklenirdiki...

bence gencler olarak bişeyler yapma şansı bizim elimizde bu akışı değiştirebiliriz...

artık kadınlara insan oldugu için saygı duyulan (sadece anne anneanne degil) erkeklerin sayınlıgı nekadar cok kızla birlikte olduguyla olctugu bi toplumda yasamam dilegiyle...

saygılar
28 Mart 2006 02:15   mesajın adresini al  

gregory house
gregory house
*yasamamak dilegiyle olacak
28 Mart 2006 02:19   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 7

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008