ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > konu dışı > Atlas Projesi

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

steelgrave
steelgrave
Dan Brown "Tanrı Maddesi"ne karşı uyarıyor
"Bu deney dünyanın sonunu getirebilir"...

Bilim adamları 2007'de evrendeki her kütlenin yapı taşını oluşturan 'Tanrı maddesi'ni bulmayı amaçlıyor. Ancak ünlü yazar Dan Brown'a göre bu deney bir kara delik oluşturup dünyanın sonunu getirecek

İsviçre'deki Avrupa Nükleer Araştırmalar Enstitüsü, 2007 yılının ilk aylarında gerçekleştirilmesi beklenen bir bilimsel deney için son hazırlıklarını tamamlamak üzere... 1992 yılında start verilen ve şimdiye kadar 200 milyon dolar harcanarak inşa edilen 'deney odası', 42 metre uzunluğunda, 22 metre genişliğinde ve 22 metre yüksekliğinde dev bir 'mıknatıs dedektörü' içeriyor. Deneyin amacı ise bilimde devrim yaratacak nitelikte... Uzmanlar, evrendeki her maddenin bir kütleye (yani bir cismi meydana getiren madde miktarına) sahip olmasını sağlayan ve şimdiye kadar bir türlü varlığı kanıtlanmayan 'maddeye' ulaşmayı amaçlıyor.

Ünlü yazar Dan Brown uyarıyor

Ancak kainatı oluşturan "Büyük Patlama"nın bir benzerinin yapılacağı bu deney çok önemli bir risk içeriyor. Eğer işler ters giderse dünyayı içine çekebilecek bir 'kara delik' ortaya çıkabilir. Da Vinci Şifresi'nin yazarı Dan Brown "Melekler ve Şeytanlar" adlı kitabında 2007'deki deneyin kıyameti başlatacağını yazmıştı. Araştırmaya katılan bilimadamları ise dünyanın sonunu getirmeyeceklerini aksine tarihi bir buluşa imza atacaklarını savunuyor. Fiziğin temel kurallarına göre bir cismin 16 farklı maddeden oluştuğuna inanılıyor. Ancak bu maddelerin birleşiminde 'kütle' ortaya çıkmıyor. Kütlenin oluşumunu sağlayan unsurun 'Tanrı maddesi' olduğu belirtiliyor. İşte Atlas Projesi'yle bunun ortaya çıkarılması amaçlanıyor.

kaynak: http://www.digimedya.com/default.asp?NID=110186

bence son derece ilgi çekici...

26 Mart 2006 03:53   mesajın adresini al  

güven
güven
bekleyelim görelim deneyin sonucunu
26 Mart 2006 04:14   mesajın adresini al  

morkoyun
morkoyun
bu kara delik çıkabileceği kısmını kitaptamı yazmış.... hiç anımsamıyorum böle bişey yazdığını...ki zaten kitapta kıyamet filanda gelmiyo kara delikte açılmıyo
26 Mart 2006 19:35   mesajın adresini al  

aleeea
aleeea
ben de inanmıorum bööle bişiye ...deney bu kadar tehlikeli bişi olsa sıra bize gelene kadar çok kişi karşı çıkardı bence...amerika fln yaani...
26 Mart 2006 19:51   mesajın adresini al  

bliss
bliss
belgeseli vardı hatta ntv de bunula ilgili dünyayı bekleyen kıyamet senaryoları. en çok ilgimi çeken buydu.
26 Mart 2006 19:59   mesajın adresini al  

morkoyun
morkoyun
kitapta bu madde kötü kişilerin eline geçiyodu...madde zaten sadece bir damla büyüklüğündeydi we havayla temas edince patlıyodu...we bu bir damla vatikan şehrini silicek kadar güçlüydü..........yani sözün özü yeterki kötü kişilerin eline geçmesin:q:q......zaten geçse bile bence bu kıyamet olmaz...
26 Mart 2006 20:08   mesajın adresini al  

steelgrave
steelgrave
hehe bende Bilim ve Teknik in 384. kasım 1999 sayısından cevap verdim desem inanırmısın... bu sayı kara deliklerle ilgliydi... sen hangi sayısını baz alarak kara deliklerin varlığının kesin olmadığını çıkardın.. ben kaynak verdim sen de ver
26 Mart 2006 21:54   mesajın adresini al  

välf
välf
kara delik kuramı quantum kadar gerçektir ve kanıtlanmıştır, bilim teknik defalarca bu konuyu kapak yaptı..

deney oldukça uçuk, fakat kullanılacak araç gereçlerin boyutu ile uzaydaki kara deliklerin oluşturulduğu çekirdeğin boyutu karşılaştırıldığında arada muazam bir fark olduğu için dünyayı içeri çekecek büyüklükte bir kütle-çekim boşluğunun ortaya çıkacağını sanmam

mükemmel br deney, matematikçisinden fizikle ilgilenenine kadar herkezi ilgilendirecek bir olay
27 Mart 2006 15:16   mesajın adresini al  

reyo
reyo
önce uzaydaki kara deliklerin nasıl oluştuğunu bi araştırmak bulmak lazım..hem bu füzyon deneyleriyle bilim adamları Tanrının maddesini bulmaya mı çalışıyolar.yoksa zamannda yoktan var edilmiş bir kütleyi mi...hikaye.. yoktan var edilemez..ne böyle bi oluşumu kanıtlamaya ne de dünyamızı riske atmaya gerek yok..insanların kötü çıkarları için böyle bişeye kalkıştıkları bariz bence..
sonucunda olacaklar ancak tahmin edilebilir, bilinemez...
18 Ağustos 2008 12:05   mesajın adresini al  

esra goksel
esra goksel
hala gerçekleşmedi bu deney sanırım...merakla beklioruz hadi yaww
18 Ağustos 2008 12:25   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
bu ay gerçekleşiyor..

iki amerikalı (yanılmıyorsam) bilim adamının açtığı bir dava var, fakat bu da cern'i etkileyen bir dava değil.. yani sembolik olacaktır..
18 Ağustos 2008 12:27   mesajın adresini al  

cici coşkun
cici coşkun
gayet güzel bi deney.. merakla bekliyorum valla sonuçlarını.. dan brown da gerçek bi komplo teorisyeni.. onun kitaplarını okumayalım arkadaşlar :P
18 Ağustos 2008 12:33   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008