ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > konu dışı > Öküz tarak
kultur catismasi dini inmanc okuz
Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

bonus
bonus
Birgün Almanya`dayiz almanca kursuna gidiyoruz benle Volkan Afacan kardesim. O günde iste kursta ki orta bölümü bitirdik bir üst bölüme gececez. O günde sinifta ufak bir kutlama yapalim dedik. Iste pastalar, sekerler, icecekler v.s. onlardan getirdik kutlama icin. Tabii sinifin ögrencileri dünya nin cesitli yerlerinden gelen insanlarla dolu biri haric. Biri haric diyorum cünkü o bir öküz dü. Tarak adindaki bu sahis tam bir koyu müslümandi. örnek olarak verecek olursak teraki firkatasinin bugünkü torunlari. Adam iste partiye geldi hicbir sey yemiyor. Sorduk Volkan la biz neden yemiyor ve icmiyorsun? YOk yemem diyor. GÜnah diyor. hayda dedik neresi günah. GEvur mali yenmek ve icilmez diyor. DEdik kendi aramizda olurmu ya öyle birsey. O zaman sen almanya da ne yiyorsun. Ben Aldi den yiyorum diyor.(Aldi alisverismerkezi) :) Sanki Aldi yabanci firma degil.
Arkadaslar böyle basit seylerde bile ayrim yapan örnegin bir pastada yada bir kola da ayrim yapilir mi? ne düsünüyorsunuz bu hikaye hakkinda? Mekruf mu bu cesit seyler?
25 Mart 2006 20:04   mesajın adresini al  

yavruş :)dişikartal
yavruş :)dişikartal
walla benmi kuzenimde yapar böle içki satılan yerden çekirdek aldırmamıştı bana neymiş ordakiler günahmış çok kızdım ama nafile sokmadı beni =)
25 Mart 2006 20:07   mesajın adresini al  

bonus
bonus
Anladim demek ki ayni problemler malesef Türkiye miz de de mevcut.
25 Mart 2006 20:14   mesajın adresini al  

rock n roll
rock n roll
coook uzun bi hikaye yaw ....
25 Mart 2006 20:31   mesajın adresini al  

bonus
bonus
Hakan biraz uzun olmus haklisin,yazarken aklima gelenleri direk yazdim. O bakimdan uzunluguna dikkat etmedim. Gökhan galiba sen dikkat sahan cikabiliri cok izliyorsun.
25 Mart 2006 20:48   mesajın adresini al  

suit up!
suit up!
zamann birinde chatte biriyle konuşmuştum, çocuk ilerde koçta çalışmayı düşünmüyomuş sırf marketlerinde içki satıyolar die, onun yerine sabancıda alışmayı düşünüomuş... koptum yaa bu kadar da olamaz dedim...
25 Mart 2006 21:26   mesajın adresini al  

willow is blessed
willow is blessed
Dia'da içki var ki ne alaka (:
25 Mart 2006 21:29   mesajın adresini al  

suit up!
suit up!
bende öle demiştim, sanırım gimada da var ama içki satan bi kuruluşta çalışamazmış, onunda ayrımı buydu yani...
25 Mart 2006 21:31   mesajın adresini al  

cabin cross
cabin cross
ayrıntıya bu kadar takılan insanlar bi yerden sonra ayrıntının içinde kayıp olur, boşver gitsin.
25 Mart 2006 21:45   mesajın adresini al  

_kundera_
_kundera_
Genel görüş bu tip bir ayrımın gereksiz oluşu ama insanlar öyle düşünmek istiyorlarsa bu onların doğrusudur ve eminim onlarında kendilerine göre haklı sebepleri vardır.

Anlayışlı olmanın birinci maddesi karşındakine tarafsız yaklaşabilmek.

Biz doğu ile batının, komunizm ile emperyalizmin, laiklikle-şeriatın ortasında olduk hep. Hep uç noktalarımız vardı, ılımlı ve hem yeni görüşlere açık hem de geleneklerimize saygılı olamadık bir türlü; Ya hırsızlık yapanın kolu kesildi ya da baş örtüsü bile taktırılmadı gerçekten inananlara en doğal hakları olan eğitimlerinde yada işlerine giderken.

Peki neden biz kendi içimizde farklı düşünenlerin düşüncelerine saygı duyamıyoruz.

Sadece bizde mi bu tür görüşleri olan insanlar var,

Elbette hayır.

Kökten yahudiler diil yahudi olmayanların mallarını satın almak onların yaşama haklarını bile ellerinden almaya çalışıyorlar ve diğer insanların onlara hizmet etmesi gerektiğini-üstün ırk olduklarını düşüyorlar,

Bazı katoliklere ne demeli. Katolik bir genç, katolik olmayan biriyle evlenemez ve katoliklerin çoğunlukta olduğu yerlerde, marketlerde herşeyin satılmasına izin verilmiyor(ispanya da yurt müdürü bir tanıdığımdan biliyorum).

Ben söylenenin doğru ve olması gerekenin bu olduğunu savunmuyorum sadece herkes aynı şeyleri düşünmek zorunda diil bunu artık hoşgörmeliyiz.
 1   25 Mart 2006 22:10   mesajın adresini al  

hangover
hangover
alkol almayan adamdan şüphe ederim, alkol alınan yere girmeyeni adam yerine koymam : P
26 Mart 2006 00:29   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
bir de dükkanında bira satıp da türk müşteri içince kıl kıl bakan dönerciler var..
26 Mart 2006 04:36   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008