şu an kantinde 146 kişi var.
giriş yap | üye ol   

Forum

>

Edebiyat / Sanat

>

Alıntılar

1 2 3 4 5 6 7 8
elif
26 Ekim 2005 04:08
Bir filmden, bir oyundan, bir şarkıdan, bir şiirden... begendiginiz kelimeler için.

Alıntının kime ait oldugunu belirtmeyi unutmayınız, mümkünse nereden alıntı yaptıgınızı (... şiirinden, ... adlı parçadan gibi) da belirtiniz.
şekip
26 Ekim 2005 04:10
Özdemir Asaf'ın Fal şiirinden;

Kimi aradığını yitirir aradıkça.
Kimi de arayandır, aranan onu bulur.
elif
26 Ekim 2005 04:13
...
-Her zaman terk edilenin acısından söz edilir, peki gidenin acısını hiç düşündün mü?
...
-Mutsuzluğa neden olanların acısı... Terk edilenler için üzülürüz, teselli ederiz onları, peki ya gidenler?
-Daha ne istiyorlar, diye bağırdım, bir de ödül mü verelim? Cesaretlendirici sözler mi söyleyelim?
Beni duymuyordu.
-Bir sabah aynada kendilerine bakan ve "Benim hata yapma hakkım var mı?" sorusunu, yalnızca kendileri için, açıklıkla soranların cesareti... Yalnızca bu birkaç sözcük... Hayatına karşıdan bakma ve orada hiçbir şeyin düzgün, hiçbir şeyin uyumlu olmadığını görme cesareti... Her şeyi kırma, her şeyi yıkma cesareti... bencillikten mi? Yalnızca bencillikten mi? Hayır, değil... O zaman neden? Yaşama içgüdüsü mü? Doğru görebilmek mi? Ölüm korkusu mu?
Meydan okuma cesareti. Hiç değilse hayatında bir kez. Kendine meydan okuma. Kendine. Yalnızca kendine. Neyse.
"Hata yapma hakkı", küçücük bir deyim, küçücük bir cümle parçası, peki bu hakkı kim verecek sana?
Kendinden başka, kim?

Elleri titriyordu.

-Ben bu hakkı kendime tanımadım...

(Pierre Dippel'in kelimeleri...)

Onu Seviyordum
Anna Gavalda
kretzsche
26 Ekim 2005 04:14
is there anyone who lives a painless life? if there is show me so..

bad religion'ın pity the dead parçasından yaptığım bu alıntı dramatik bir giriş yapılıp sonra nasıl zıçılabileceğine bir örnektir
kretzsche
26 Ekim 2005 04:15
i do what i want and i want what i see
i'm so free

lou reed'in transformer albümünden i'm so free parçasının en sevdiğim kısmı
şekip
26 Ekim 2005 04:21
Vadi ehe ilk sözü okurken ikinci kısımla ilgili ince tespitin aynen aklımdan geçti. Süpermişiz valla, ilk sosyolojik tespitlerimi de seninleyken lise bir sıralarında yapmıştım zaten.

ps: Ben bu adminin kankasıyım, kızlara duyurulur!

Bir söz de ekleyeyim, başlığa saygımı göstereyim.

Pulp Fiction'dan Samuel L. Jackson'ın karakteri Jules'dan ufak değiştirmelerle ve mükemmel bir tonlamayla dile getirilen ayet;

the path of the righteous man is beset on all sides with the iniquities of the selfish and the tyranny of evil men. blessed is he who in the name of charity and good will shepherds the weak through the valley of darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. and i will strike down upon those with great vengeance and with furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. and you will know that my name is the lord when i lay my vengeance upon thee
kretzsche
26 Ekim 2005 04:23
You are Donnie Darko! You are confused and mentally unstable but you are a truly great guy who just wants to love, be loved, and not die alone. "I promise one day everything will be better for you."

bu da donnie darko filmindeki karakterlerden hangisine benziyosunuz diye bi test çözmüştüm, ondan çıkan sonuç, güzel bir çözümleme olmuş
yasin altunkaynak
26 Ekim 2005 04:23
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives

To live is to die
...And justice for all
Metallica
elif
26 Ekim 2005 04:25
Aykırı anlamlar arayıp durma
güz biter sular köpürür de
kapanmaz gülüşünün açtığı yara

Ahmet Telli...
Gülüşün Eklenir Kimliğime
hani nerde
26 Ekim 2005 04:29
-off! napıcaz be kamil? anamız si...'di artık cinayete girdik
-kazaydı anlatırız! hem herif pe.venkmiş,kimse s*klemez
-sen öle san;
pe.venki öldür 1 cinayet ,
kızı al 2 adam kacırma,
kızı en az 2 kişi s** 3 ırza tecavüz,
her gece esrara takıl nerden baksan 4 içicilik,
heriflerin cebinden paralarını al 5 gasp;
bütün bu bokları yedikten sonra, polislerin suratına bakıp kusura bakmayın abi kaza oldu diyemezsin;adamın g*tünden kan alırlar kamil kan..
hadi kız o**spu ki bu ibneler bakireydi diolar! bakire kız nasıl o**spu olur ben anlamadım gitti.. off hersey karısık kamil...

gemide filmi 'erkan can'..

yasin altunkaynak
26 Ekim 2005 04:31
Why can't I breathe whenever I think about you
Why can't I speak whenever I talk about you
It's inevitable, it's a fact that we're gonna get down to it
So tell me-
Why can't I breathe whenever I think about you?

Why can't i
Liz phair
yasin altunkaynak
26 Ekim 2005 04:38
uyusunda büyüsün ninni
tıpış tıpış yürüsün ninni

anonim :)
1 2 3 4 5 6 7 8