ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > edebiyat > gençlik edebiyatın neresinde

Sayfalar: 1  2  3  4  << Önceki Sayfa      şu anda 37 - 47

şekip
şekip
24 Mart 2006 16:53   mesajın adresini al  

juventas
juventas
bana göre bi kesim alakasız dier kesim de biyerlerden yakalamaya çalşıo ama yakalayablio mu yakalayamıo mu orası tartşılır...
24 Mart 2006 17:06   mesajın adresini al  

yavruş :)dişikartal
:) ya taner üsülme bende paylaşamıorum kitaplarımı :p arkadşlarıma werirken bile nasıl gidio kitap ne alemde sorarım alırım geri muhakak =)
24 Mart 2006 17:51   mesajın adresini al  

walla benim cadı(kendisi14 yıllık dostum olur) aldı bikaç kitabımı getirmedi yanni kitabı alamdığıma mı kızıyım dostuma mı? çaresiz dostumu seçtim walla ne yapalım kitabımın birinin gitmesine gös yumdum içim gitt ama yapcakbişe yok=)
24 Mart 2006 18:02   mesajın adresini al  

arethusa//lúthien
arethusa//lúthien
ya şu www.gezginkitap.com adresine baktım ben gerçekten ii bi site süper bi fikir ama ben şimdi yolun ortasına bıraksam kitabı cidden öle cahil bi toplumuzki nolur kitaba allah bilir...bilinçli bi okuyucunun eline geçme ihtimali çok az mesela...ama cidden arkadaşlarımı dürtükleip al bu kitabı oku mu desem :))
24 Mart 2006 18:13   mesajın adresini al  

şekip
şekip
Türkiye'de bu işin -en azından başlarda- düzgün yürüyebilmesi için kitapçı-kafelere bırakılması gibi daha sistematik yollara girilirse daha iyi olur gibi. Bizde kamu alanlarında takılmaz ki kitap okuyan kesim, o yüzden o kitaplar olsa olsa evsiz barksız insanlara yastık falan olur.
24 Mart 2006 18:49   mesajın adresini al  

willow is blessed
willow is blessed
Çok güzel sahaflarımız var bizim, yayınevlerinin kendi şubelerinden alınca yüzde yirmi indirim yapıyorlar ve kitap fuarlarını takip ederek yine indirimli alabiliyorsunuz kitapları. Bunun dışında okullarımızda da kocaman kütüphanelerimiz var bizi bekleyen. O yüzden en azından bizim için ''Çok pahalı yav kitap ondan okumuyom'' yaklaşımının geride kalması lazım.
24 Mart 2006 19:53   mesajın adresini al  

bahar
bahar
en son şekr portakalı dermişim..:P ama hmn hmn ölee..semiorum kitap okumayı yada yanlış kitaplar seçtim başlarken....daha ortaokuldaydım piedre ırmağının kıyısında oturdum ağladım die bi kitap okudum hiç bi kelimesini hatırlama şuan....
24 Mart 2006 21:39   mesajın adresini al  

dnz
dnz
kitaplar o kadar pahalı olursa kimse almaz okumaz tabi hafta sonu gazeteler veriyo mesela ucuz kitap ama ya klasikler okunmuyı gençlik okmuyo değil okuyamıyo deersler ödevler finaller parasızlık almış gitmiş hangi arada okuycak
30 Mart 2006 16:24   mesajın adresini al  

ali baba
ali baba
edebiyatı her yönüyle eskiden olduğu gibi ele almak ne kadar doğru bilemiyorum.ilgide bir eksiklik olduğu konusunda hemfikirim ben de.eskisi gibi kitapçılara ya da kütüphaneye gidip kitap almak ne kadar yaygın?herkes okumak istediği şeyi internette arıyor.okunan yazının yanında illa ki müzik dinleniyor ya da diğer bi pencereden arkadaşla konuşuluyor.bu da anlamadaki verimi çok azaltıyor.
demek istediğim 'okuma alışkanlığı' dediğimiz şey fazlasıyla şekil değiştirmekte.bi yandan okuyan sayısı azalırken öte yandan da okuma kavramı şekil değiştiriyor.okumak ayrıca vakit ayrılan bişey değil de gün içerisinde bi yandan yapılan bir iş oldu.ama tabi ki gelişen teknolojiyle eski alışkanlıklrı daha da verimli hale getirebilmek mümkün.ama bunun için uğraşacak kişi sayısı -en azından türkiyede- çok az diye düşünüyorum.ama tabi çok da karamsar değilim.sağlam bi çalışmayla herşey olur
14 Mart 2007 21:04   mesajın adresini al  

okanist
okanist
bence inanılmaz kötümsersiniz..internet vb. şeyler sadece türkiye de yok arkadaşlar dünyanın her tarafında var artık. ve ben hepinizin dediği gibi önyargılı falan değilim, bence dünyaya ve bizim ülkemizin geçmişine bakıldığında gayet kaliteli, çağdaş genç yazarlar var. En azından hala edebiyat yapabilenler var. Siz dünyanın şu anda edebiyatta süper bir şey çıkardığına mı inanıyorsunuz? Sizce bu çağda dünyanın neresinde yeniden bir Suç ve Ceza çıkacak? Kendisinden yüzyıllarca sonra söz ettirebilen? Çok zor, çünkü artık insanlar o kadar tüketime alıştılar ki, evrim teorisindeki gibi insanların yaratıcı yönleri törpüleniyor.. Ama türkiye'den gerçekten umutluyum, çünkü ben türk yazarlarını okumaktan artık zevk alıyorum.. Dünyadaki diğer edebiyat denilen şeylere baktıkça.. (mesela melissa p. nin patlaması) Edebiyatta bir numara kabul ettiğim ruslar bile kendilerini sovyetler yıkıldığından beri ekonomi vb. kitaplarına verdilerse, olay bitmiştir.. Ve bence Türk Edebiyatı gayet de yükseliştedir, genç yazarlarıyla..
18 Mart 2007 19:11   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  << Önceki Sayfa      şu anda 37 - 47

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008