bi şey daha gençlik istese de edebiyatı cok yakın takip edemez, bi kitap fuarında bi hesap yaptım, ilk anda aklıma gelen,almak istediğim kitapların fiyatı 400 milyonu gecio,allahtan benim kütüphaneye ulaşma imkanım ar yada arkadaşlardan alabiliom ama bu imkana sahip olmayanlarda var
24 Mart 2006 12:10
şekip
Taner, iki haftada bir kitap okusalar candır canandır abi, ne 400 milyonu. İki haftada bir eder ayda iki kitap, bu da eder 20 milyon. Para demeyin Allah aşkına.
24 Mart 2006 12:13
yavruş :)dişikartal
benje de sen ne yaptınsa artık :D ben alıorum 3 4 5 6 7 8 9 10 milyonen fazla da 12 milyon ya kalınları :P sen naptınsa artık yawaş yawaş al oku aynni hepsini birden almaa aaa :P
24 Mart 2006 12:17
lucy luyi
neslimiz edebiyatın dışında dersek acımasız, ta kendisi dersek de abartmış oluruz sanki. üstünde yorum yapabileceğimiz sayıca üstün olan bir taraf yok bence. edebiyatla uzaktan yakından ilgisi olmayanların varlığı gibi okuma alışkanlığı olan, sürekli ne olsa okuyan yani ilgisi olanların varlığı da yadsınamaz sanırım. belirleyici kısmın ortayaş kesiminin olmasına kısmen katıldığımı hissediyorum sadece içimden gelen sesler çerçevesinde.
diğer taraftan 'kıyas' yapmayı, konu ne olursa olsun hiç sevmemişimdir. seksenlerle şimdiyi kıyaslamak zamanın değiştiğini görmezden gelmek demektir. yeni yeni daha modern ilgi alanları doğuyor gençlere, ve edebiyat demode diye kazınıyor akıllara. böyle olmadığı anlaşılıncaya kadar da, şuan internetin dahi sahip olduğu birliktelik, ortak bir adım atma, isteklerini dile getirme, diretme,yaptırtma özelliklerine edebiyatla ilgilenen neslimizin sahip olamayacağını düşünüyorum.
kimbilir belki de edebiyata bizim yön vermememiz gerektiğini ortayaşlı birer insan olduğumuzda anlayacağız. (=
24 Mart 2006 13:14
yavruş :)dişikartal
ya bi de reşat bak forumuna katılım azken bile sen gençliğin edebiyatın neresinde olduğunu gayet ii anlarsın =)
24 Mart 2006 13:16
tempestas
1 ) 35-40 yaş grubu kentli kadınlar toplam nüfusun kaçta kaçıdır ki, bu nedenle yok denecek kadar az kitap okuyanımız var.
2) demode-sol-enteller bunların sayısından hiç bahsetmeyelim
3 ) Gençlik edebiyatın neresinde : Okumak, seyretmekten daha zor bir iş, ve her zaman kolay yoldan yaşamını devam ettirmenin gayreti içinde olan benim genç bireylerim kitap, gazete, dergi okumak yerine maç seyretmeyi, yabancı yerli dizi filmleri, magazin programlarını vs vs ("örnekler çoğaltılabilir") seyretmeyi tercih ediyor(tabii ki seyretmek normaldir ama sadece bunları yaparak yaşıyorsanız bir sorun var demektir). Ayrıca ertesi gün okulda işyerinde ya da kafelerde barlarda "Arkadaşlar dün bir kitap okudum, şunlardan bahsediyordu" diye konuşmalar yaparsa alacağı tepkiler bellidir. Yani sadece genel olarak toplum ne ile ilgileniyorsa genç bireylerde onlarla ilgileniyor.
24 Mart 2006 14:15
tempestas
Ayrıca ne okuduğunuz da önemli tabii.... kendisini düşünmeye sevk edecek kitapları okuyanların oranı ne kadar acaba :(
bak o huyum yoktur işte, kesinlikle secmem elime ne gecerse onu okurum:) dan brown, machiavelliye halide edipden tuna kiremitciye kadar coğu yazarı okurum,işin kötüsü isim hafızam hiç yok ya, kitabı anlatırm ama ne kitabın ne de yazarın adını hatırlarım genelde:D Ama Maeve Binchy ile Yaşar Kemal'in hastasıyım:) sanırım illa sınıflandırma yapcaksam,toplumsal gerceçi yazarlar biraz daha hoşuma gidio
ya aslında burda daha önce lafı geçmişti. Aldığın kitabı bitirdikten sonra parkta yada cafede bırakıomuş insanlar avrupada-ne zaman bitirdiğini yazıp. Burda da modaymış-ankara,izmir.istanbulda- ben de katılcaktım ama kıyamıom romanlarıma-çok mu bencilim acaba?-:(
24 Mart 2006 15:56
arethusa//lúthien
türkiyemizde üzücü bir durumdur bu insanlar paylaşmayı bilmez...aslında en azından fikir olarak bile paylaşılsa bence süper olur...özellikle nedense erkeklerde kitaplara karşı bi ilgisizlik var aşağılanacakmış bir durummuş gibi görüyolar...gençler bence bilgisayarı play stationu bi kenara bırakıp kitap okusunlar...ha bunlar gereksiz değil tabiki ama ne biliim bence kitaba mutlaka vakit ayrılmalı...kitaplarımı paylaşırım desem kaç kişi ilgilenirki?eminim büyük bi kitle güler bile...nerde avrupaaa nerde biz...MAALESEF!!!
24 Mart 2006 16:23
arethusa//lúthien
işte siz erkekler ismail kardeşim...anca dalganızı geçin...
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/3077
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.