ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > edebiyat > gençlik edebiyatın neresinde

Sayfalar: 1  2  3  4  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 13 - 24

a. bandini
a. bandini
Önyargının farkındaysan onu yıkman çok daha kolay olur. Bişeylerin yanlış olduğunun farkındaysan madem
23 Mart 2006 20:36   mesajın adresini al  

banshee
banshee
ben birşeylerin yanlış olduğunun farkındayım evet o da türk yazarların kibirleri. cidden şööle mütevazi bir yazarla karşılaşmadım henüz. Karşılaşırsam belki farklılaşırım.
23 Mart 2006 20:47   mesajın adresini al  

hafriyat
hafriyat
ortakantin siyahkahve şirket evliliği
23 Mart 2006 20:57   mesajın adresini al  

resatcalislar
resatcalislar
Türk yazarlarına karşı önyargılı olunmasını anlayabiliyorum. Özellikle genç yazarlarımızda inanılmaz bir hazımsızlık var. Kitapları birazcık ilgi görünce hemen havalara giriyorlar, insanları aşağılamaya başlıyorlar. Ayrıca son dönemde Türk edebiyatı pek ilginç birşey ortaya koyamadı bence.

Tamam megalomanlık sanatçı doğasında vardır. Ama beşinci sınıf yazarların gördükleri en ufak ilgide kibirli ve soğuk tavırlar takınmalarını anlamıyorum. Hadi sanatın konusunda megaloman olabilirsin, kendini büyük bir yazar olarak görebilirsin onu anlarım ama kişisel ilişkilerde küstah ve tepeden bakan tavırlar takınmak hiçbir şekilde doğru bir yaklaşım olarak görülemez bence. Diğer taraftansa herkes istediği gibi yaşar o da ayrı. Adam küstah, kibirli ve ukala olmayı seçiyorsa kendi tercihidir, zorla mütevazi yapamazsın onu. Ama ben dünyaya kibirli bir açıdan bakmanın yazarlığı yıpratabileceğini de düşünmekteyim, çünkü bakış açısını daraltabilen birşey kibir.
23 Mart 2006 21:27   mesajın adresini al  

yavruş :)dişikartal
yavruş :)dişikartal
türk vedebiyatına ayrı sempatim war aslında okumayı sewiorum ben ama artık siyasi kitaplara yönelmem lzm =)
23 Mart 2006 22:06   mesajın adresini al  

willow is blessed
willow is blessed
Yazarın, ki yabancı veya Türk fark etmez zira sanatçıyı ''O şu milletten bu şu milletten'' diye ayırmayı yersiz bulmalardayım, kibirli veya ukala, megaloman veya ezik, sorunlu veya sağlıklı olması okuyanı ilgilendirmiyor bence, ilgilendirmemeli.
Ve zaten herkes kendi için yazar eğer sanat yapmak için yazıyorsa. Hatta asıl ''Okuyucum çok olsun, başkalarına yazayım'' diyen kişi daha az sanatçıdır yine bence.

Türk edebiyatı ve kadın-erkek okuyucu kısmı ise doğru evet. Genel okuyucu kitlesi kadınlar, pek kültürlü diyemeyeceğimiz ev hanımları bile aşk romanları olsun, İclal Aydın olsun bir şeyler okuyorlar. Maneviyatın daha gelişmiş olmasına bağlıyorum ben bunu. Keza öğrenciler de öğrenci olduklarından ve öğrenmeyi talep eden (talebe) şahıslar olduklarından okuyor olsalar gerek. Genç erkek okuyucunun kadınlardan az olmakla beraber yadsınamayacağı kanısındayım, ancak ortayaşa çıkınca bu oranda kadınlar galip çıkıyor galiba.
23 Mart 2006 22:48   mesajın adresini al  

resatcalislar
resatcalislar
Türkiye'de artık internet kültürü ve edebiyat kültürü birbirinden bağımsız iki nehir olarak akmakta. gençliğin edebiyattan kopukluğu da bununla bağlantılı yukarıda da belirttiğim gibi. gençlik ruhunu internette bulmuş durumda. işte internetteki bu ruhun ve dilin edebiyata yansıyıp yansımayacağı çok önemli bir nokta. eğer böyle bir yansıma gerçekleşebilirse gençlik edebiyatı besleyen ve ondan beslenen bir konuma gelebilir. Gençliğin internetteki kültürünü edebiyata yansıtma yönünde benim de bir girişimim oldu(Beni Kalbimden Vuranlar Var Ya) ama bunda pek başarılı olduğumu sanmıyorum çünkü edebiyat dili ve internet dili birbirine çok uzak iki dil. bu iki dili sentezlemek oldukça zor. ayrıca edebiyat dünyasının muhafazakarlığı internet dilinin edebiyat dünyasında olumlu karşılanmasını güçleştiriyor.
23 Mart 2006 23:05   mesajın adresini al  

şekip
şekip
Gençler kendilerine çok yakın buldukları dili edebiyat dili olarak göremiyorlar. Bir hikayede somut öğelerin isimleri bile geçince rahatsız oluyorlar. Bu garip.

Yazarların megalomanlığı veya herhangi türde karakter özelliği okuru ilgilendirmez, kendinizi özdeşleştirdiğiniz popidol değil ki bu, kafasına göre takılır, takılmalıdır. Ona göre okur olmak veya olmamak kötü bir kriter.

Yazarın Türk olması demek benim için en başta en iyi anladığım dilde yazıyor olması açısından önemli. Dili iyi anlamak, edebiyatını iyi anlamak için önemli bir koşul bence. Çeviri olayından da pek hazetmiyorum.

Yazıyı okumamış çoğu yorum yapan kimse anladığım kadarıyla, o yüzden yazıyla ilgili yorum yapmıyorum burada. Yazıyla ilgili fikrimi arzu eden yazının linkine tıklayıp o sayfada okuyabilir.

SiyahKahve ve OrtaKantin evlenemezler, çünkü onlar kardeş. İkisinin de babası benim. Sahibi de benim. Para babasıyım ben bu alemin, gençleri bulup site yaptırıyorum böyle.
23 Mart 2006 23:17   mesajın adresini al  

willow is blessed
willow is blessed
Yazıyı okudum. Evet gençlik az okuyor, evet bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlarımız çok. Ama bu ben kendimi bildim bileli yapılan bir eleştiri olmuşur gençlere. 80'lerden sonra Türkiye için zaten sanatın daha bir lüks olarak algılandığını, asıl kazancın maddiyata baktığını düşünüyorum.
İnternet de keza okuma isteğini körelttiği gibi yazma şevkini de kırıyor bir anlamda, çünkü sitelere yazıyorsunuz, arkadaşlarınıza yazıyorsunuz, hocanıza yazıyorsunuz internet üzerinden. Bunca yazıp durduktan sonra insanın yazma şarjı boşalmış oluyor biraz, yazdıklarınız da tek tip oluyor alışkanlıkla. Zamandan da çok çalıyor zaten, eğer kullanmayı bilmeyen biriyseniz.
23 Mart 2006 23:29   mesajın adresini al  

headshrinker
headshrinker
valla ben melissa p. nin çok okunduğuna şahidim.
23 Mart 2006 23:34   mesajın adresini al  

mustafa altay
mustafa altay
Türkiye'nin en çok satan edebiyat dergisinin satış rakamları -ki Kitap-lık'tır ve benim de ilk şiirlerim orda yayınlanmıştır- sanırım 10 bini biraz geçiyor.
24 Mart 2006 02:26   mesajın adresini al  

tine®©in
tine®©in
kıyısından takip edio:D
24 Mart 2006 11:48   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 13 - 24

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008