| |
resatcalislar
|
Günümüz gençliğinin Türk edebiyatına karşı olan yaklaşımı üzerine kafa yormaktayım. "Edebiyatla ilgilenmeyen genç" klişesi ne kadar doğru sizce?
Kitap piyasasındaki belirleyici gücün 30-40 yaş arası kentli kadınlar ve demode-sol-enteller olduğuna inanıyorum ve genç erkeklerin fazla kitap satın almadıklarını düşünüyorum. Bunun da edebiyat dünyasının modernleşmesini engelleyici bir rol oynadığına inanıyorum. Elbette ki buna istisna teşkil eden kişiler var, örneğin Ortakantin üyeleri İhsan Oktay Anar üzerine uzun uzun tartışmışlar. Ama gene de ben "ortalama modern ve genç türk erkeği"nin sıkı edebiyat takipçisi olmadığını düşünüyorum.
[url=http://www.siyahkahve.com/index.php?cmd=7&textID=353]Konuyla ilgili makalemi de sos olarak veriyorum[/url]
|
|
~ 898 gün
|
|
| |
resatcalislar
|
|
|
~ 898 gün
|
|
| |
meybuz
|
Reşat usta yaş ortalaması konusunda sana tamamen katılıyorum.Edebiyat çizgisine yol veren genelde 35-40 yaş aralığı topluluk.Gençlik,araştırma-inceleme ya da çok popüler edebiyat gibi çarpıcı şeyler okuyor.
|
|
~ 898 gün
|
|
| |
banshee
|
Türk edebiyatı demişsin! Türk edebiyatıyla ilgilenmiyorum evet! Türk yazarlarına karşı özyargım var ve gittiğim her konuşmada veya toplantıda bu önyargımın nedensiz olmadığını tekrar tekrar anlıyorum. Türk yazarlarının çoğunluğu ukala olmakla birlikte, kendileri için yazan insanlar. (bunu bizzat kendilerinden duydum) Be böyle düşünen insanların eserlerini okumam ne kdarda güzel olsa!
Bir çok tanıdığım erkek kitap okumuyor doorudur ama hangi kitapta ne anlatılmış ne anlatılmış biliyorlar. Misal: '' sefilleri okudun mu'' cevap : '' Hayır izledim!'' şunu okudun mu. hayır romanını sinemaya uyarlamışlar onu izledim ama. :) bööle işte.
|
|
~ 898 gün
|
|
| |
bliss
|
bu düşüncelerini neye göre belirledin, nasıl bir istatistiksel araştırma yaptın!
|
|
~ 898 gün
|
|
| |
banshee
|
|
|
~ 898 gün
|
|
| |
banshee
|
yaa yapma ufuk bir insan kitabın filmini izleyipte o kitapta ne anlattığını anlayamaz mı? ben bundan bahsediorum yoksa sanatların ben farklı olduğunu gayet iyi biliorum.
|
|
~ 898 gün
|
|
| |
resatcalislar
|
bu olguların içimi bu kadar acıtmalarının temel nedeni, benim yazdığım şeylerin(özellikle de romanımın) öncelikli olarak modern genç erkeklere hitap etmesi. Ama Türkiye'deki edebiyat dünyasının damarı modern genç erkekler değil. O nedenle de böyle bir yenilikçi tavır takınmak insanı edebiyat dünyasında marjinal bir konuma itebiliyor.
"Oğlum anlaşılmamış yazar tripleri yapmayı bırak" diyenleriniz olabilir. Evet, kitabımın umduğum şekilde karşılanmamış olmasında benim de sorumluluğum vardır elbette. Ama ne olursa olsun Türk Edebiyatı yaşlılara ve demode insanlara bırakılmış bir alan artık. Gençlik internette takılıyor, edebiyatı da yaşlılara bırakıyor. Ben ise klasik "yazar" profiline uymadığım gibi, kadın ruhundan anlayan biri değilim. İddialı olduğum noktalar orjinal ve modern olmak. İşte bunlar da prim yapmıyorlar günümüz ortamında.
|
|
~ 898 gün
|
|
| |
bad religion
|
dinime küfreden müslüman olsa..
|
|
~ 898 gün
|
|
| |
bliss
|
|
|
~ 898 gün
|
|
| |
a. bandini
|
Reşat:
Söylediklerinde sana katılıyorum çoğunlukla. Son 2 cümlen dışında Edebiyet abi pek de iddia kaldıran bir dal değil be hacı. Orjinal odluğunu söylemen için bütün akımların üstüne çıkmış olman lazım. Orjinal olmak için sadece edebiyatla ilgilenmek yertmez, felsefe, sosyoloji antrolopoji ve bir çok şeye hakim olman lazım. Hem bir söz vardır "Gökyüzünün altında yeni bir şey yoktur." diye =)
Zerrin:
İki üç yazara bakıp da koskoca bir ülkenin edebiyatına kötü diyemezsin. Çok yetersiz olmuş söylediğin şeyler.
|
|
~ 898 gün
|
|
| |
banshee
|
Emirhan ben yetersiz demedim. Dikka ettiysen çokta iyi olsa okumam dedim. Önyargı ve değiştiremezsin ama ben kalkıp Bir türk edebiyatına kesinlikle yetersiz demem diyemem, yalan olur!
|
|
~ 898 gün
|
|
| |
a. bandini
|
Önyargının farkındaysan onu yıkman çok daha kolay olur. Bişeylerin yanlış olduğunun farkındaysan madem
|
|
~ 898 gün
|
|
| |
banshee
|
ben birşeylerin yanlış olduğunun farkındayım evet o da türk yazarların kibirleri. cidden şööle mütevazi bir yazarla karşılaşmadım henüz. Karşılaşırsam belki farklılaşırım.
|
|
~ 898 gün
|
|
| |
hafriyat
|
ortakantin siyahkahve şirket evliliği
|
|
~ 898 gün